Groningen

Groene Garage terug aan kop in 3e pubquiz

Gisteravond was de 3e ronde van het pubquizseizoen. Deze ronde werd twee weken geleden afgelast door de sneeuwval, omdat ook onze training toen niet door kon gaan. Het thema dat Thom en Wouter hadden bedacht was 2023. Maar liefst zeven teams streden mee voor de overwinning. Na vier rondes ging uiteindelijk de Groene Garage met Uitbouw er met de rondewinst vandoor.

In de 1e ronde kregen de teams 10 foto’s met gebeurtenissen uit 2023 te zien. Deze moesten worden uitgeknipt en vervolgens op volgorde van wanneer ze waren gebeurd, worden geplakt. Meerdere leden toonden zich ware knutseltalenten. En sommigen ook weer niet… Op de foto zagen we gebeurtenissen van de val van Rutte IV, via de implosie van de Titanic-onderzeeër tot het treinongeluk in Voorschoten. Wanneer gebeurden ze ook alweer?

In de 2e ronde werden de teams met open vragen uitgedaagd: binnenlands nieuws uit 2023. Ook de 4e ronde bestond uit open vragen, hierin was sport in 2023 het centrale onderwerp.

Tussendoor vond het hoogtepunt van de quiz plaats: de muziekronde. De lichten werden gedimd en er werd een romantisch achtergrondmuziekje aangezet. Vervolgens droeg Thom op romantische wijze 10 ‘gedichten’ voor. Deze gedichten waren de tekst van 10 nummers uit de top 2000 van 2023. Sommige Nederlands, sommige vertaald uit het Engels. Hotel California, Door de Wind, Piano Man en zelfs André Hazes kwam voorbij. Een originele variatie op de muziekronde van onze quizmasters!

Candle light met onze eigen Thom van Veen

Nadat de lichten weer aangingen, bleken de scores erg dicht bij elkaar te liggen. De Arbitragecommissie leek er met de winst vandoor te gaan, maar werd in de laatste ronde toch nog ingehaald door de Groene Garage met Uitbouw.

De einduitslag van ronde 3:

  1. De Groene Garage met Uitbouw – 29,5 punten
  2. Arbitragecommissie en Altijd 3e – 28,5 punten
  3. Wimmies – 21,5 punten
  4. Altijd erbij – 18 punten
  5. De Cock – 14,5 punten
  6. Rokla – 8 punten

De volgende pubquiz (ronde 4) is op donderdagavond 14 maart.

Donderdagavond pubquiz over 2023

Aanstaande donderdagavond is de derde pubquizronde van het pubquizseizoen ’23/24. Dit is de pubquizronde die eerst op donderdag 18 januari zou zijn, maar door de weersomstandigheden ging dit niet door. Het thema is deze ronde: 2023. Tot nu toe gaat Altijd Erbij aan kop in het algemeen klassement. Zij wonnen zowel de eerste als tweede pubquizronde. Welk team weet meer over 2023 dan dat zij dit doen?

De pubquiz wordt ouderwets met pen en papier gehouden. Je kunt aan de pubquiz deelnemen in teams van minimaal twee en maximaal vier personen. Om mee te spelen voor de jaarprijs moet je alle rondes meespelen (én onder dezelfde teamnaam). Elke avond/ronde is er een leuke prijs te winnen voor het winnende team en voor de winnaars van het algemeen klassement is er aan het einde van het seizoen ook een aparte prijs.

De pubquiz start altijd de training (ongeveer om 21.30 uur) en je hoeft je van te voren niet aan te melden.