Vlaardingen

7×7 toernooi RSV

De Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging bestaat dit jaar 100 jaar! Om dat te vieren, organiseren ze lopende het jaar verschillende activiteiten. Eén van deze activiteiten is een jubileum 7 tegen 7 voetbal toernooi dat op woensdag 24 april plaats zal vinden bij Excelsior Rotterdam.

Zij nodigen alle scheidsrechtersverenigingen uit om deel te nemen aan dit toernooi. Het is een toernooi voor gezelligheid en connectie, waarbij wij gezamenlijk het 100 jarig bestaan kunnen vieren. De exacte toernooi opzet hangt af van het aantal deelnemende teams, maar het zal geen COVS DK zijn.

Het toernooi start rond 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 met aansluitend nog een hapje & drankjes. Zij vragen een eigen bijdrage van €25 per team, waarvoor het team tijdens het toernooi drankjes en hapjes krijgt. Het is hoofdzakelijk bedoeld om ervoor te zorgen, dat de teams ook echt komen, wat voor het succes van het toernooi erg belangrijk is. Uiteindelijk is het met en voor elkaar.

Zij hopen dat alle verenigingen in West2 mee zullen doen aan het toernooi -dit kan eventueel ook een mix team van twee of meer verenigingen zijn-, om zo een leuke sportieve avond samen te hebben. Laat als het kan svp voor eind februari weten, of er überhaupt interesse is binnen je vereniging om deel te nemen. Verdere invulling kunnen we in de weken erna vorm geven.

Waar fluiten onze toppers? (week 8)

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersom dinsdag 20/220:15Berghem Sport 1 - Avanti'31 1 Aad Hilgersom zaterdag 24/215:00Nieuw Lekkerland 1 - NSVV 1 Hans Zwaard (Ass.)zaterdag 24/214:30Kethel Spaland 1 - MVV '27 1 Remco Broekhuizenzaterdag 24/214:30Woerden 1 - VEP 1 Ricardo Veldhoenzondag 25/211:30Concordia 2 - HVV 2 Sjaak Voogt (Ass.)zaterdag 24/214:30Spijkenisse 1 - Brielle 1 Wim Roozeboom zaterdag 24/214:30HVC'10 1 - Excelsior'20 1 Yusuf Durgunsu zaterdag 24/212:00Voorschoten'97 2 - FC 's-Gravenzande 3 Yvar Buckers zaterdag 24/217:00Barendrecht JO13-1JM - NAC Breda JO13-1

De week van Wim – seizoen 2023/2024 (21)

Stond ik vorige week zaterdag nog fris en fruitig op het veld bij mijn bekerwedstrijd, was het op zondag al behoorlijk anders. De griep die bij mijn vrouw al had toegeslagen, had mij ook te pakken gekregen en bleek veel hardnekkiger dan gedacht. Zo werd het een weekje waarin allerlei activiteiten helaas niet doorgingen.

Zo was er een tweedaags bezoekje aan Drenthe gepland, maar was al snel duidelijk dat dit niet ging lukken en werden theater en hotel afgezegd. Overigens met hulp van zeer aardige mensen van het hotel, kunnen we volgende maand alsnog in de herkansing en dat vonden we toch wel fijn, zeker omdat de reservering cadeau was gedaan door onze kleindochter en haar vriend. Nu stond er op vrijdagavond nog een bezoekje aan een theater in Geel (B) gepland, maar ook die rit ging niet lukken. Het concert, De Vlaamse Dames die met medewerking van Marcel de Groot, een ode brengen aan Boudewijn de Groot, wordt gelukkig binnenkort ook in Nederland gespeeld en dus kan deze ook in de herkansing.

De laatste die niet doorging was zaterdagochtend mijn wedstrijd bij de CION dames tegen Hermes DVS dames. Daar was overigens de reden een verzoek om verplaatsing door Hermes DVS en kan ik wel bluffen, maar zo goed als zeker had ik ook deze niet gehaald. Maar goed, ik hoefde niet zelf af te zeggen.

Na een week grotendeels binnen, was zaterdag de verleiding groot om toch even bij een wedstrijd te buurten, maar eigenlijk was het niet verstandig en dus werd het maar radio luisteren naar het beperkte aanbod van het inhaalprogramma. Wat daarbij opviel was een wedstrijd voor de Westland-cup, te weten LYRA tegen VELO en vond ik het leuke daarvan dat gefloten werd door Wim Hoonhout. Toen ik ruim 20 jaar geleden me mocht melden bij 1e en 2e klasse wedstrijden, was Hoonhout actief op het hoogste amateurniveau en waren de ASR’s nog gewoon scheidsrechters van een iets lager niveau en zo stond ik meerdere keren bij hem langs de lijn. Bijzonder aardige man en niet onbelangrijk ook een hele goede scheidsrechter. Zijn werk zat hem echter in de weg, werkzaam bij de politie en tegenwoordig één van de woordvoerders bij de Eenheid Midden-Nederland. Dat werd dus stoppen als KNVB-scheidsrechter, maar blijft het mooi om vast te stellen dat hij af en toe nog eens actief is bij potjes zoals op de Westland-cup.

Verder ging mijn interesse uit naar het resultaat van de wedstrijd Excelsior ’20 tegen KethelSpaland in de 3e klasse D. De derby in Schiedam eindigde in een kleine overwinning voor de mannen van Thurlede, ondanks dat de bezoekers aanvankelijk nog wel de leiding hadden genomen. Het zorgde ervoor dat Excelsior ’20 de volgende speelronde ingaat met 7 punten voorsprong op nummer 2 HVC’10. En in die volgende ronde komende zaterdag staat in Hoek van Holland de topper tussen die twee vastgesteld en vind ik het wel heel erg leuk dat ik die wedstrijd mag gaan fluiten. Voordat het zover is komende donderdag nog wat overleggen bij de VSV over het Vlaardings voetbalkampioenschap en met name de invulling van de finaledag. Dat wordt steeds lastiger, maar we zullen er vast wel uitkomen. Tot de volgende week!

Waar fluiten onze toppers? (week 7)

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersomzaterdag 17/215:00Alexandria'66 1 - CVV Zwervers 1 Jeroen Noordhoek (ass.)dinsdag 13/220:00Zwaluwen - Forum Sport 1 Marcello Stewartzaterdag 17/214:30Eastermar 1 - Ropta Boys 1 Ramon Westhoff dinsdag 13/220:00Olympia Haarlem 1 - BOL Sjaak Voogt (ass.)dinsdag 13/220:00Zwaluwen - Forum Sport 1 Wim Roozeboom zaterdag 17/210:30CION VR1 - Hermes DVS VR1

De week van Wim – seizoen 2023/2024 (20)

In lang vervlogen tijden waren de voetbalvelden aan de Abraham van Stolkweg en de Van der Duijn van Maasdamweg “wereldberoemd” in Rotterdam. Bij de eerste kon het voorkomen dat je speelde op veld 20 of zoiets en het in de rust niet loonde om terug te gaan naar de kleedkamer. Nou ja, wat daar voor doorging. Inmiddels zijn alle velden daar verdwenen en hebben plaatgemaakt voor onder andere een Van der Valk hotel en het parkeerterrein van Diergaarde Blijdorp.

De tweede is bij de voetballers beter bekend als Laag Zestienhoven en was daar nog wel sprake van afzonderlijke complexen. Eén ervan was Groen Wit R en daar maakte ik mijn debuut in 1998 met mijn stagewedstrijd van het 2e team tegen het 3e van BVCB. Niet veel later fuseerde de club met de buren DOS ’32 en sindsdien heet de vereniging RCSV Zestienhoven.

Ook op Laag Zestienhoven verdwenen vrijwel alle voetbalvelden en maakten plaats voor veel woningbouw en de aanleg voor de HSL-spoorlijn. Eén vereniging bleef en dat was Zestienhoven, met vanaf 2009 een prachtig nieuw onderkomen dat gedeeld wordt met RVV Overschie, een andere fusieclub die bestaat uit verenigingen uit de directe omgeving. Het complex heeft de toepasselijke naam Sportpark 16 Hoven gekregen.

Zaterdag stond voor mij op het programma de bekerwedstrijd 3e ronde tussen Zestienhoven en Spartaan ’20. Hoewel ze bij de thuisclub dachten dat ik er wel eerder was geweest, kan ik het mezelf niet herinneren en ga ik ervan uit dat ik er alleen geweest ben voor het zien van de verrichtingen van mijn kleinkinderen. Vooraf de gebruikelijke babbels met de trainers, bij de thuisclub Warry van Wattum en bij de bezoekers Jerrol Neral. Dat betekende oude bekenden en met beide kan ik het wel vinden en dat veranderde niet tijdens de wedstrijd.

Als 2e klasser was Spartaan ’20 uiteraard favoriet en al snel bleek dat ze beter waren dan de 4e klasser Zestienhoven. Toch duurde het lang in de 1e helft voordat er afstand werd genomen en was een strafschop nodig voor de 0-1. Vanaf dat moment liepen ze soepeltjes weg, maar het sierde de thuisclub dat ze bleven voetballen en geen gekke dingen gingen doen. Sterker, in de 2e helft lukte het wel om af en toe gevaarlijk te worden (was in de 1e helft nauwelijks gebeurd) en werd en zelfs twee keer prima gescoord en gingen we van het veld af met een draaglijke 2-5 eindstand.

Na afloop was er nog een mooie discussie over het toekennen van de 0-2 en begreep ik wel waarom de assistent-scheidsrechter van Zestienhoven had gevlagd voor buitenspel. Ik was het niet met hem eens, er was in een eerste situatie wellicht sprake van buitenspel, maar de betreffende speler kwam in een nieuwe tweede situatie pas aan de bal en stond daarbij duidelijk achter de bal. Geen buitenspel dus en was er begrip voor elkaars standpunt. Zo kan het dus ook. Komende zaterdag is er een uiterst bescheiden inhaalprogramma en ga ik mijn lang beloofde wedstrijd fluiten bij de CION dames tegen Hermes DVS dames. En wellicht is ’s middags de derby tussen Excelsior ’20 en Kethel Spaland het bezoeken waard. Verslag en antwoord natuurlijk in de volgende week!

Waar fluiten onze toppers? (week 6)

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersom (coach)vrijdag 9/221:30ZVV Kroeven/Laboral Services BV - ZVV Ede Herman Slootweg zaterdag 10/2 (AT)18:00Radenthein - Seeboden Jeroen Noordhoek zaterdag 10/214:30CION 1 - DHC 1 Marcello Stewart (zaal, secr.)vrijdag 9/220:30zv Libertas - ZVG/Cagemax VR Marcello Stewartzaterdag 10/214:30Mulier 1 - Udiros 1 Ramon Westhoffzaterdag 10/214:30Die Haghe 1 - SSA FC Skillz Wateringse veld 1 Remco Broekhuizenzaterdag 10/213:00Koudekerk 1 - RVC '33 1 Wim Roozeboom zaterdag 10/214:30Zestienhoven 1 - Spartaan'20 1 Yusuf Durgunsu zaterdag 10/214:30Aarlanderveen 1 - ASC 1 Yvar Buckers zaterdag 10/211:00DSO JO14-1 - HBS JO14-1

De week van Wim – seizoen 2023/2024 (19)

Tijdens mijn trainingsrondje in de Broekpolder zag ik van de week dat het tijdelijk onderkomen van CION met een grote kraan en vrachtauto’s werd afgevoerd. Dat betekent dat het nieuwe clubgebouw eindelijk opgeleverd is en gebruikt kan worden. Zullen ze bij CION best blij mee zijn, het heeft even geduurd. Volgende week staat voor mij de uitgestelde wedstrijd tussen de CION-dames en Hermes-dames op het programma en kan ik dus dat nieuwe onderkomen bewonderen en ga ik er vanuit dat mijn kleindochter wel een kleine rondleiding verzorgt, voordat we aan de wedstrijd beginnen.

Over die kleindochter gesproken, ze heeft kaapverdiaans bloed en volgt met wat meer dan normale aandacht de verrichtingen van Kaapverdië op de Afrika-cup. Nadat de kwartfinale werd bereikt, werd opa toch wel nadrukkelijk gevraagd om die te gaan kijken en dat deden we dan toch maar, nou ja vanaf de 2e helft. De wedstrijd ging tegen Zuid-Afrika en was niet bijzonder goed, wel spannend en na verlenging was er nog steeds niet gescoord. Dat betekende strafschoppen en eerlijk is eerlijk, die werden door Kaapverdië niet echt best genomen. Met vier missers was het voor Zuid-Afrika niet moeilijk en zo staan die in de halve finale. Ze zal wel even balen, maar uiteindelijk was het wel zo dat zo’n klein land wel best ver gekomen is.

Voor mijzelf stond zaterdag op het programma de wedstrijd Kagia 1 tegen VUC 1 in Lisserbroek en dat is vrijwel altijd zeker een plezierige middag. Dat werd het ook, de ontvangst was weer dik in orde en er werd een hele leuke wedstrijd gespeeld. Vooraf uiteraard weer de praatjes met de trainers en Koen van der Vlugt vertelde dat hij volgend seizoen doorgaat bij Kagia. Dit vind ik mooi, zeker omdat er rekening moet worden gehouden met degradatie naar de 3e klasse. De club raakt echter niet in paniek en zo werd het contract dus gewoon verlengd.

De wedstrijd was grotendeels eenzijdig en dat kwam omdat VUC de betere was en al heel snel scoorde. Helaas hadden ze wel een assistent die wat last had van het GROGGY-syndroom, ooit geïntroduceerd door Cees van der Pol en staat voor Grensrechter Overschrijdend Gedrag. Na wat onjuiste vlagsignalen die ik niet volgde, had hij waarschijnlijk in de gaten dat het niet zo slim was en vlagde hij vervolgens de rest van de wedstrijd naar behoren. De echte opleving in de wedstrijd was vlak voor de rust, toen bij een 1-3 stand de thuisploeg de kans kreeg om iets terug te doen. Bij een uitval van Kagia haalde de keeper van VUC de aanvaller onderuit en een strafschop was niet zo moeilijk. Die werd echter gemist en ook de rebound ging er niet in. Wel werd vervolgens de bal weer bij de 2e paal ingebracht en werd de kopbal van Kagia geweerd met de arm en dus volgde binnen 30 seconden weer een strafschop. Daar was VUC het (uiteraard) niet mee eens en was ik ineens de warrige scheidsrechter. Word ik natuurlijk niet warm of koud van en met een constatering dat de arm echt in de lucht ging en niet langs het lichaam, bleef die tweede strafschop gewoon staan. Werd overigens nu wel benut.

Had Kagia in de 2e helft nog een kans willen maken op één of drie punten, hadden ze direct na rust een opgelegde kans moeten verzilveren. Het gebeurde niet en omdat VUC het wel deed, was het ineens 2-4 en de wedstrijd gespeeld. Dat het uiteindelijk nog 2-5 werd, was alleen voor de statistieken en bleek VUC weer de koppositie in 2e klasse C te hebben veroverd. Bij Kagia was er berusting en begrepen ze wel dat het er gewoon niet inzat, de gezelligheid was er achteraf niet minder om. Volgende week beker- en inhaalprogramma. Mijn wedstrijd was een paar weken terug gewoon doorgegaan en dus voorlopig nog even vrij. Zal vast wel iets langs komen om mijn verhaal over te doen. Tot de volgende week!

Project Scheidsie

Afgelopen donderdag hebben studenten van de hoge school Rotterdam (sportmarketing en management) een demonstratie gegeven van hun nieuwe platform Scheidsie.

Zo willen ze proberen om ook in de onderste regionen van het amateurvoetbal scheidsrechters te motiveren. Na de wedstrijd vult zowel de scheidsrechter als de thuis en uitploeg op de site in wat ze van elkaar vinden. Dit is dan te volgen voor de scheidsrechters en deze kunnen dan aan de hand van deze site kiezen of ze ergens willen fluiten. Een lastige maar mooie uitdaging!


Via deze link is het platform te bereiken: https://charlottemus2704.wixsite.com/scheidsie

Waar fluiten onze toppers? (week 5)

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersom (coach)vrijdag 2/220:00Beringe/Second Go Electro - FC Coronaas Aad Hilgersomzondag 4/214:30Emplina 1 - Moerse Boys 1 Hans Zwaard (Ass.)zaterdag 3/214:30MVV '27 1 - CWO Jeroen Noordhoek (ass.)zaterdag 3/214:30SHO - Spijkenisse Kenneth van Dijk zaterdag 3/214:00Smitshoek - LRC Marcello Stewart (zaal)woensdag 31/121:00Futsal Frisia/ Spin Off 1 - Futsal Winsum 2 Marcello Stewart (zaal)vrijdag 2/219:00Futsal Dragten 5 - Zevenhuizen 1 Marcello Stewart (zaal, secr.)vrijdag 2/220:00Futsal Dragten 1 - Westerkwartier V.V. 1 Marcello Stewartzaterdag 3/212:00Harkemase Boys 2 - HZVV 2 Ramon Westhoff zondag 4/214:00Vitesse 22 1 - AGB 1 Remco Broekhuizendonderdag 1/220:00Ariston'80 1 - Duindorp sv 1 Sjaak Voogt (ass.)zaterdag 3/215:00ADO Den Haag O21 - NAC Breda O21 Wim Roozeboom zaterdag 3/214:30Kagia 1 - VUC 1 Yusuf Durgunsu zaterdag 3/215:00Charlois, sv 1 - Overmaas 1

De week van Wim – seizoen 2023/2024 (18)

Was ik twee weken terug nog optimistisch over mijn start van het 2e gedeelte van dit voetbalseizoen, was een lichte rugblessure na mijn oefenpotje bij Naaldwijk toch voldoende reden om een week uit te stellen en was er bij Verburch tegen Berkel een andere scheidsrechter nodig. Dat werd nog even een dingetje want twee aangestelden na mij haakten ook af en zo stond onze Remco Broekhuizen als nummer vier wel in Poeldijk op het veld. Hij was op het allerlaatste moment gebeld en dat betekende wat later beginnen, maar begreep van hem dat het een leuke en zeker spannende wedstrijd was.

Dit weekend was er een nieuwe poging en was het weer het Westland op het programma, namelijk Sportclub Monster tegen vv Nieuwerkerk. Nu kom ik eigenlijk wel met plezier in Monster, maar was er toch vooraf wat gedachte terug naar anderhalf jaar geleden. Mijn laatste bezoek was daar met de nacompetitie wedstrijd Monster tegen TAVV en dat werd een spektakel van jewelste. Alles er op en er aan en natuurlijk blijft het subjectief, maar voor mijzelf één van mijn betere wedstrijden. Ondanks de filmbeelden achteraf, was daar niet iedereen het mee eens en dat mag natuurlijk. Helaas liepen emoties en teleurstelling hoog op en was het nogal onfris hoe ik met mijn assistenten de kleedkamer moest bereiken. Daar zat ik natuurlijk niet weer op te wachten en was ook niet nodig. Sfeer was gemoedelijk en er volgde een uitermate plezierige middag.

Voorafgaand aan een wedstrijd trek ik voldoende tijd uit voor de warming-up en dat doe ik ook omdat ik regelmatig bekenden tegenkom en wil daar dan toch even een praatje mee maken, zeker als ik de betreffende persoon al een poosje niet heb gezien. Zo kwam ik zaterdag Leo Looije tegen, een oud-scheidsrechter en rapporteur uit het Westland. Hij vertelde dat hij volledig was gestopt met zijn activiteiten voor de KNVB en nu beperkt tot op zaterdag gezellig kijken naar een wedstrijdje. Ik kan hem geen ongelijk geven. Even later trof ik Roy Spierings, de oud-keeper van Nieuwerkerk, maar ook zoon van trainer Ruud. Het ging snel over pa en die is inmiddels zijn zoon gevolgd en woont tegenwoordig ook in Noord-Brabant. Dat laatste is om lekker dichtbij de kleinkinderen te wonen en ook hem kan ik geen ongelijk geven. Overigens is het wel leuk dat Ruud in Brabant ook gewoon trainer is gebleven.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Nieuwerkerk de nummer laatst en Monster virtueel nummer drie, dat betekende de favorietenrol voor de thuisclub. Die hebben ze geen moment in de wedstrijd kunnen waarmaken en liet Nieuwerkerk blijken veel meer energie te willen steken in het behalen van de overwinning. Daar werd af en toe het randje van het toelaatbare opgezocht, maar nooit leidend tot vervelende situaties. En daar waar ingegrepen moest worden, werd het prima geaccepteerd. Overigens door beide partijen. Nadat de bezoekers in de eerste helft op 0-1 gekomen waren, probeerde de thuisclub in de tweede het tij te keren. Maar zoals Johan Voskamp, verslaggever van de WOS het na afloop zei, al hadden ze drie dagen gevoetbald, een doelpunt maken zat er dit keer niet in en zo gingen de drie punten volkomen terecht naar Nieuwerkerk. De rug had het prima gehouden en de stappenteller gaf het gebruikelijke aantal kilometers aan en dus keek ik terug op een mooie middag.

Volgende week op het programma 2e klasse C in Lisserbroek Kagia tegen VUC en ook daar zijn weer voor beide teams hele belangrijke punten te verdienen. Natuurlijk doe ik er weer verslag van, tot de volgende week!