KNVB - scheidsrechters

ARAG VAR Moment van de Week: Wel of geen penalty voor PSV?

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: Heracles Almelo-PSV.

Makkelie en Nijhuis actief in Europa

Danny Makkelie en Bas Nijhuis reizen deze week af naar Denemarken (Nijhuis) en Zwitserland (Makkelie). De scheidsrechters zijn door UEFA aangesteld voor wedstrijden in de voorrondes van de Champions League en de Europa League.

Van Boekel zondag leidsman bij Feyenoord - FC Utrecht

Na twee speelronden in de Eredivisie zijn AZ en FC Utrecht nog zonder puntenverlies. Beide clubs komen zondag op hetzelfde tijdstip in actie, om 16.45 uur. AZ neemt het op tegen FC Groningen, terwijl FC Utrecht op bezoek gaat bij Feyenoord.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: een rode kaart voor Te Wierik? 

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het KNVB VAR Moment van de Week. Met deze week: FC Groningen - FC Twente.

Gözübüyük, Blom en Nijhuis actief in Europa

Serdar Gözübüyük, Kevin Blom en Bas Nijhuis reizen deze week af naar respectievelijk Noorwegen, Wit-Rusland en Griekenland. De scheidsrechters zijn door UEFA aangesteld voor wedstrijden in de voorrondes van de Champions League en de Europa League.

Trainingsschema's scheidsrechters augustus

Eén van de voorwaarden om een goede prestatie als (assistent) scheidsrechter te leveren is een goede fitheid. Dit houdt in dat je voldoende snelheid hebt en na iedere intensieve loopactie snel herstelt. Dit moet uiteraard ook aan het einde van de wedstrijd zo zijn, dus je moet dit lang kunnen volhouden.

Zorg weer voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas

Vanaf 21 juni is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Kamphuis en Lindhout fluiten koplopers Heerenveen en AZ

Jochem Kamphuis heeft zondag de leiding over het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. De thuisspelende Friezen delen na de eerste speelronde de koppositie in de Eredivisie met AZ. Beide clubs boekten afgelopen weekend een 4-0 zege, op respectievelijk sc Heracles en Fortuna Sittard.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Staat Tadic buitenspel?

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: Vitesse-Ajax. 

Nieuwe opleidingen arbitrage; meld je aan

Voor dit seizoen zijn de voorbereidingen voor de arbitrageopleidingen in volle gang. Hieronder vind je een overzicht van alle openstaande opleidingen in alle districten.

Manschot fluit seizoensopening PEC Zwolle - Willem II

Vrijdagavond, 20.00 uur. Het tijdstip waarop scheidsrechter Jeroen Manschot het sein geeft voor de start van het Eredivisieseizoen 2019/'20. Hij leidt de openingswedstrijd van het seizoen tussen PEC Zwolle en Willem II.

Werk aan de winkel; behaal je spelregelbewijs

Ook tijdens het afgelopen WK voor vrouwen was de VAR weer vaak het onderwerp van gesprek. Daarmee was te zien hoe moeilijk het voor scheidsrechters is om alles in een wedstrijd te zien. Het is daarom heel goed om de spelregels te kennen om zo bepaalde beslissingen van de scheidsrechter beter te begrijpen.

Johan Cruijff Schaal XXIV: Higler fluit Ajax - PSV

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXIV staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Ajax en PSV treffen elkaar zaterdag 27 juli voor deze officiële openingswedstrijd van het seizoen 2019/'20.