KNVB - scheidsrechters

Bereikbaarheid KNVB tijdens Pasen

Tijdens het Paasweekend hebben de KNVB-kantoren gewijzigde openings-en bereikbaarheidstijden. Op vrijdag 19 april (Goede vrijdag), zondag 21 april (1e Paasdag) en maandag 22 april (2e Paasdag) zijn de KNVB-kantoren gesloten en telefonisch niet bereikbaar.

Enthousiasme over cursus verenigingsscheidsrechter: ‘Veel eerder moeten doen’

Meer bagage om de juiste beslissingen te maken in het veld, zo luidde beknopt de motivatie van Linda Veerbeek en Roel Janssen om de cursus verenigingsscheidsrechter te volgen. Nu ze een paar weken later de cursus met succes hebben afgerond, zijn ze beiden laaiend enthousiast. “Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Nijhuis fluit noordelijke derby in Heerenveen

Scheidsrechter Bas Nijhuis is zondag de leidsman bij de derby van het noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen. De Tukker fluit voor het eerst sinds november weer een duel in de Eredivisie. Hij was lang uit de roulatie door een knieblessure en maakte eind maart zijn rentree in de Keuken Kampioen Divisie.

Kuipers naar Londen voor Tottenham - Manchester City

Björn Kuipers heeft dinsdag de leiding over het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City in de kwartfinale van de Champions League. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra assisteren de leidsman in Londen.

Een VAR in het amateurvoetbal?

Je hebt hem waarschijnlijk wel gezien rondom de interlands van het Nederlands Elftal, de tv-commercial van VoetbalTV. Te zien was een amateurscheidsrechter die op zijn telefoon de VAR raadpleegt. Sindsdien wordt de vraag gesteld: krijgen we een VAR in het amateurvoetbal?

Arbiter Van der Eijk debuteert in Eredivisie

Sander van der Eijk debuteert vanavond als scheidsrechter op het hoogste niveau. De 28-jarige arbiter fluit om 19.45 uur in Almelo voor de aftrap van zijn eerste Eredivisiewedstrijd: Heracles Almelo - Willem II.

Shukrula en Van der Helm fluiten in Europa

Scheidsrechters Lizzy van der Helm en Shona Shukrula zijn deze week op Europees niveau actief. Beide Nederlandse arbiters fluiten wedstrijden in de tweede kwalificatieronde (Eliteronde) voor het Europees kampioenschap onder 19 jaar die van 3 tot en met 9 april wordt gespeeld.

Willem II - Ajax onder leiding van Makkelie

Willem II en Ajax strijden op 5 mei om de TOTO KNVB Beker, maar beide finalisten komen elkaar komend weekend ook in competitieverband tegen. Het Eredivisieduel in Tiilburg staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, terwijl Dennis Higler als VAR is aangesteld.

Björn Kuipers leidt topper Ajax-PSV in de ArenA

Komend weekend zijn alle ogen van de Nederlandse voetballiefhebbers gericht op het duel tussen de twee beste ploegen in de Eredivisie: PSV en Ajax. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA staat vanaf 16.45 onder leiding van Björn Kuipers.

Trainingsschema's scheidsrechters april

Eén van de voorwaarden om een goede prestatie als (assistent) scheidsrechter te leveren is een goede fitheid. Dit houdt in dat je voldoende snelheid hebt en na iedere intensieve loopactie snel herstelt. Dit moet uiteraard ook aan het einde van de wedstrijd zo zijn, dus je moet dit lang kunnen volhouden.

Makkelie en Gözübüyük actief in EK-kwalificatie

Danny Makkelie is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het EK-kwalificatieduel tussen Bosnië Herzegovina en Griekenland. De aftrap van de wedstrijd vindt plaats op dinsdag 26 maart om 20.45 uur.

Mogelijkheid tot minuut stilte bij eerstvolgend duel

Zoals velen naar alle waarschijnlijkheid hebben vernomen via de media of onze site, is één van de leden van de KNVB afgelopen maandag bij het schietincident in Utrecht om het leven gekomen. Hij was trainer van twee jeugdteams en voetbalde zelf ook. Dit raakt ons diep in ons voetbalhart. Wellicht zijn ook mensen op de vereniging aangeslagen.

Projectleider VAR Van der Roest vertrekt naar de FIFA

Projectleider VAR Mike van der Roest maakt de overstap van de KNVB naar de FIFA. De 46-jarige Alkmaarder gaat bij de wereldvoetbalbond aan de slag als VAR Project Manager. Van der Roest wordt bij de FIFA verantwoordelijk voor alles wat de Video Assistant Referee aangaat.

Kooij fluit toptreffen in Keuken Kampioen Divisie

Vanwege het interlandprogramma ligt de Eredivisie komend weekeinde stil. In de Keuken Kampioen Divisie wordt wel een complete speelronde afgewerkt. In het oog springt het topduel tussen Go Ahead Eagles en FC Twente.