KNVB - scheidsrechters

Frans Vermeij: ‘Ik bepaal zelf het moment waarop ik stop’

Frans Vermeij (78) zet zich al bijna zijn hele leven in voor de KNVB. Zijn lijst met functies en commissies is eindeloos. Hoewel hij bezig is aan zijn laatste seizoen als waarnemer van het talententraject scheidsrechters betaald voetbal wil hij van een vertrek uit Zeist niets weten. “Ik vier mijn 60-jarig jubileum, niet mijn afscheid.”

Shukrula eerste vrouwelijke arbiter in Tweede divisie

Scheidsrechter Shona Shukrula heeft zaterdag de leiding over het competitieduel tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede divisie fluit, het hoogste amateurniveau in Nederland.

Makkelie leidt AZ-Ajax; Nijhuis naar De Kuip

De Eredivisietopper tussen AZ en Ajax staat zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Hij geeft om 16.45 uur het beginsignaal. Eerder op de middag treffen Feyenoord en PSV elkaar in De Kuip. Hier is Bas Nijhuis de arbiter.

Blom sluit internationale carrière af in Barcelona

Scheidsrechter Kevin Blom neemt donderdag in Barcelona afscheid van het internationale toneel. Hij is door UEFA aangesteld voor het Europa League-duel tussen Espanyol en CSKA Moskou. Het wordt zijn laatste optreden als internationaal FIFA-arbiter.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: geel voor Ninaj of Angha?

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: een persoonsverwisseling bij PSV-Fortuna Sittard. 

Bezwaar tegen een rapport? Denk hieraan!

Rapporteurs gaan wekelijks op pad in het amateurvoetbal om de prestaties van scheidsrechters te beoordelen. Scheidsrechters die het niet eens zijn met de inhoud van een rapport hebben de mogelijkheid om bezwaar te maken.

Mooie affiches voor Makkelie en Kuipers in Champions League

Danny Makkelie is door UEFA aangesteld voor het cruciale Champions League-duel tussen Red Bull Salzburg - Liverpool FC. Ook Björn Kuipers heeft een prachtige wedstrijd toegewezen gekregen. Hij reist af naar Milaan voor de kraker tussen Internazionale en Barcelona.

Ajax - Willem II onder leiding van Kuipers

De verrassing van het Eredivisieseizoen is vooralsnog Willem II dat momenteel de vierde plaats in handen heeft. Kunnen de Tilburgers ook de nog ongeslagen koploper Ajax tackelen? Vrijdag gaan ze op bezoek in Amsterdam.

ARAG VAR Moment van de Week: geen wereldgoal voor FC Emmen

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: FC Emmen - PSV.

Trainingsschema's scheidsrechters december

Eén van de voorwaarden om een goede prestatie als (assistent) scheidsrechter te leveren is een goede fitheid. Dit houdt in dat je voldoende snelheid hebt en na iedere intensieve loopactie snel herstelt. Dit moet uiteraard ook aan het einde van de wedstrijd zo zijn, dus je moet dit lang kunnen volhouden.

Van Boekel leidt zondag FC Twente - Ajax

Tien jaar geleden waren FC Twente en Ajax in een felle strijd om de landstitel verwikkeld. Anno 2019 liggen de verhoudingen iets anders, maar het competitieduel tussen beide clubs is altijd een affiche om naar uit te kijken. Scheidsrechter Pol van Boekel fluit zondag om 12.15 uur voor de aftrap in De Grolsch Veste.

ARAG VAR Moment van de Week: rode kaart voor RKC?

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: RKC - FC Emmen.

Nieuwe opleidingen arbitrage; meld je aan

Het seizoen, en dus ook de arbitrageopleidingen, zijn in volle gang. Hieronder vind je een overzicht van alle openstaande opleidingen in alle districten.

Kuipers fluit in Champions League; Makkelie VAR in Manchester

Scheidsrechter Björn Kuipers fluit dinsdag een groepswedstrijd in de Champions League. Hij is door UEFA aangesteld voor het treffen tussen Rode Ster Belgrado en Bayern München. Danny Makkelie is diezelfde avond VAR bij het duel Manchester City - Shakhtar Donetsk.

Manschot fluit zondag FC Groningen - Feyenoord

FC Groningen - Feyenoord is het duel tussen twee clubs die na een stroeve start de weg naar boven hebben gevonden. De thuisclub pakte in de laatste vijf Eredivisiewedstrijden liefst dertien punten, terwijl Feyenoord onder leiding van de nieuwe coach Dick Advocaat VVV-Venlo en RKC Waalwijk versloeg. Jeroen Manschot is zondag de arbiter in het Hitachi Capital Mobility Stadion.