KNVB - scheidsrechters

Strafschoppenserie genomen volgens ABBA-systeem

Sinds dit seizoen wordt er in het betaald voetbal en het amateurvoetbal geëxperimenteerd met het zogeheten ABBA-systeem. Indien het aankomt op het nemen van penalty’s in een strafschoppenserie, worden deze niet om en om genomen, maar volgens het ABBA-principe. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.

Brabantse burenstrijd staat zondag onder leiding van Gözübüyük

Na de interlandperiode wordt de Eredivisie zaterdag hervat met de negende speelronde. Daarin wordt het weekeinde zaterdag geopend met de duels PSV - FC Emmen en Excelsior - Vitesse die beide om 18.30 uur beginnen. Scheidsrechters van dienst zijn respectievelijk Bas Nijhuis en Björn Kuipers.

VAR-training UEFA-arbiters in KNVB ARAG Replay Center

Terwijl Oranje zich een paar velden verderop het KNVB Campus complex in Zeist voorbereid op de interlands tegen Duitsland en België wordt in het ARAG KNVB Replay Center door 24 UEFA-scheidsrechters uit verschillende landen druk gewerkt met de VAR. De reden: volgend jaar doet de videoscheidsrechter zijn intrede in de Champions League.

Scheidsrechters lopen mee met betaald voetbal arbiters

De winnaars van de meeloopdag met betaald voetbalscheidsrechters genoten afgelopen week met volle teugen. Voor de gelukkige club- en KNVB-scheidsrechters was de ervaring om onder andere een dag mee te lopen met Sander van Roekel en Erwin Zeinstrae er een om niet snel te vergeten.

Scheidsrechters: de ambassadeurs van de KNVB

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de scheidsrechter een ambassadeur is van de KNVB richting haar leden en clubs en spelers van die clubs? Dat is de vraag waarover Marco Groen zich in de afgelopen maanden heeft gebogen. De KNVB’er sprak daarvoor met allerlei betrokkenen: van scheidsrechters tot docenten en arbitragemedewerkers van de steunpunten. Wat bleek? “We weten niet wat onze scheidsrechters drijft.”

Gözübüyük leidt zondag Go Ahead Eagles - Roda JC

Vanwege de interlands van het Nederlands elftal en Jong Oranje is er dit weekeinde alleen een programma in de Keuken Kampioen Divisie. Het affiche dat het meest in het oog springt is de ontmoeting op zondag tussen Go Ahead Eagles en Roda JC. Serdar Gözübüyük heeft de leiding over dit duel tussen de twee voormalige Eredivisionisten en fluit om 12.15 uur voor de aftrap.

'Iedere voetballer zou moeten ervaren hoe het is om te fluiten'

Zaterdag was de aftrap van de Week van de Scheidsrechter. Veel clubs zetten de mannen en vrouwen maar ook jongens en meisjes die week in week uit duizenden wedstrijden fluiten in het zonnetje. Zo ook bij Samenspel doet Overwinnen (SDO) in Bussum waar de scheidsrechterscoördinatoren Wouter van der Schaaf en Ruud Bouwmans bewaken dat elke thuiswedstrijd in goede banen wordt geleid.

Applaus voor de scheidsrechters dit weekend op de velden

De Week van de Scheidsrechter start zaterdag. Tijdens deze week, die duurt van 6 oktober tot en met 14 oktober, willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Amateurvoetbalseizoen start ook in 2019 weer eind augustus

Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomer afgetrapt. Uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal kwam deze situatie wederom naar voren als de meest geschikte startperiode. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.

Hé scheids! Toen was ik een pannenkoek, aldus de coach

Steeds sneller, steeds makkelijker ook, is de scheidsrechter Kop van Jut. Beschimpt, belaagd en betast. Wie respecteert de scheidsrechter nog? En hoe leuk is het dan om er een te zijn - of te worden? Journalist Robbert Minkhorst neemt - ook in het huidige seizoen weer - de proef op de som.

Zorg weer voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas

Vanaf 21 juni is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Ajax - AZ onder leiding van Dennis Higler

De Noord-Hollandse streekderby tussen Ajax en AZ belooft zondag een mooie strijd te worden. Het duel tussen de huidige nummers twee en vijf van de Eredivisie staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij fluit om 14.30 uur voor de aftrap in de Johan Cruijff ArenA.

Leukere wedstrijden door mDWF bij pupillen

Sinds het begin van dit seizoen moet het mDWF ook ingevuld worden bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. Maar waarom eigenlijk?

Week van de Scheidsrechter; doe mee!

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Gözübüyük naar Duitsland voor Eintracht Frankfurt - Lazio Roma

Serdar Gözübüyük is door de UEFA aangesteld als arbiter voor het duel tussen Eintracht Frankfurt en Lazio Roma in de eerste ronde van de Europa League. De wedstrijd wordt op donderdag 4 oktober gespeeld in het Duitse Frankfurt en begint om 21.00 uur.

Pagina's

X
Secure Login

This login is SSL protected