KNVB - scheidsrechters

Programma bekercompetities blijft intact

Het programma voor de bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september van start gaan, wordt zoveel mogelijk intact gehouden. Ondanks de extreme droogte in Nederland van de afgelopen periode is het streven om waar mogelijk de bekerwedstrijden door te laten gaan.

Higler leidt Europa League-duel tussen Molde en Hibernian

Dennis Higler reist af naar Noorwegen, waar hij donderdag de wedstrijd tussen Molde FK en het Schotse Hibernian FC fluit. De scheidsrechter wordt geassisteerd door Joost van Zuilen en Johan Balder. Martin van den Kerkhof gaat als vierde official mee naar Noorwegen.

Dennis Higler fluit openingsduel Eredivisie: PEC Zwolle - sc Heerenveen

Het startsignaal voor het Eredivisieseizoen 2018/'19 wordt vrijdag in Zwolle gegeven door Dennis Higler. De 32-jarige arbiter leidt vrijdag de eerste competitiewedstrijd van de nieuwe jaargang in het betaald voetbal: PEC Zwolle - sc Heerenveen. Vanauit het ARAG KNVB Replay Center fungeert Danny Makkelie als VAR bij dit duel.

Infowijzers nieuwe seizoen beschikbaar

Elk seizoen zijn er nieuwe spelers, vrijwilligers en ouders met vragen over de regels in hun competitie. Deze vragen ontstaan ook als je voor het eerst op een nieuw speelniveau komt te spelen. Om gemakkelijk een antwoord te hebben op de belangrijkste regels, is er per district een informatiewijzer opgesteld.

Shukrula aangesteld voor kwalificatieronde Women's Champions League

Shona Shukrula is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter in het kwalificatietoernooi voor de Women’s Champions League. Shukrula reist af naar Glasgow, waar ze enkele wedstrijden in groep 3 zal leiden. Franca Overtoom gaat als assistent-scheidsrechter mee naar Schotland.

Van Boekel en Blom in actie in Europa League

Pol van Boekel en Kevin Blom komen deze week in actie in de Europa League. De UEFA heeft Van Boekel aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Pyunik en Maccabi Tel Aviv. Blom leidt de wedstrijd tussen FK Spartak Subotica en Brøndby IF.

Handboek arbitrage veld- en zaalvoetbal beschikbaar

Het is voor alle (KNVB-)officials, naast natuurlijk het spelregelboek hét naslagwerk: het handboek arbitrage. Het nieuwe handboek voor het amateurveld- en zaalvoetbal voor het seizoen 2018/'19 is beschikbaar.

Gözübüyük arbiter bij wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXIII staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Landskampioen PSV en KNVB Bekerwinnaar Feyenoord treffen elkaar zaterdag 4 augustus voor deze officiële openingswedstrijd van het seizoen 2018/'19. Gözübüyük fluit om 18.00 uur voor de aftrap in het Philips Stadion.

Trainingsschema's scheidsrechters augustus

Eén van de voorwaarden om een goede prestatie als (assistent) scheidsrechter te leveren is een goede fitheid. Dit houdt in dat je voldoende snelheid hebt en na iedere intensieve loopactie snel herstelt. Dit moet uiteraard ook aan het einde van de wedstrijd zo zijn, dus je moet dit lang kunnen volhouden.

Werk aan de winkel; behaal je spelregelbewijs

Tijdens het afgelopen WK was de VAR vaak het onderwerp van gesprek. Daarmee was te zien hoe moeilijk het voor scheidsrechters is om alles in een wedstrijd te zien. Het is daarom heel goed om de spelregels te kennen om zo bepaalde beslissingen van de scheidsrechter beter te begrijpen.

'Goede scheidsrechtersafdeling cruciaal voor vereniging'

Het scheidsrechtersbeleid is nog een ondergewaardeerd kindje bij sommige clubs, zo weet Ferry Los uit ervaring. Maar dat is ten onrechte, vindt het hoofd scheidsrechterszaken van voetbalvereniging Buitenboys uit Almere. “Een goede structuur in de scheidsrechtersafdeling is een essentieel onderdeel van een vereniging.”
X
Secure Login

This login is SSL protected