KNVB - scheidsrechters

Trainingsschema's scheidsrechters december

Hoewel pas half december duidelijk wordt of we weer mogen voetballen, is het belangrijk te blijven trainen en uit te gaan van het meest gunstige scenario. Op die manier heb je een doel om naartoe te werken en dan zorg je ervoor dat je in ieder geval op tijd weer fit bent om wedstrijden te fluiten/vlaggen. In de nieuwsbrief van december brengen we ook een viertal punten onder de aandacht om (assistent-)scheidsrechters door deze periode zonder wedstrijden te helpen en fit te blijven.

Allard Lindhout fluit Ajax tegen FC Twente

Allard Lindhout heeft zaterdagavond de leiding over het duel tussen Ajax en FC Twente in Amsterdam. De scheidsrechter heeft Roy de Nas en Dave Goossens als assistenten langs de zijlijn. De aftrap is om 20.00 uur.

Deze week drie Nederlandse scheidsrechters in de Champions League

Danny Makkelie, Bjorn Kuipers en Serdar Gözübüyük komen deze week in actie als scheidsrechter in de Champions League. Zij fluiten respectievelijk Borussia Mönchengladbach - Internazionale, FC Porto - Manchester City en Club Brugge - FC Zenit.

Gratis webinars NOC*NSF om verenigingen te ondersteunen in coronatijd

De coronacrisis heeft de werkzaamheden voor bestuurders, commissieleden en vrijwilligers van sportverenigingen, en dus ook voetbalclubs, nogal veranderd. NOC*NSF organiseert in november en december meerdere interactieve webinars om verenigingen te helpen in deze onvoorspelbare en lastige tijden. Deelname is gratis.

Bas Nijhuis heeft de leiding over Feyenoord - FC Utrecht

Bas Nijhuis fluit zondag de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht in Rotterdam. De leidsman krijgt assistentie langs de zijlijn van Charl Schaap en Bas van Dongen. Kevin Blom is de VAR vanuit Zeist met assistent Nils van Kampen. Richard Martens is de vierde official.

Kuipers en Makkelie actief in de Champions League

Bjorn Kuipers heeft dinsdag de leiding over het Champions League-duel tussen Stade Rennes en Chelsea. De aftrap is om 18.55 uur. Danny Makkelie fluit dezelfde avond Paris Saint-Germain - RB Leipzig (aftrap 21.00 uur), eveneens in het Europese hoofdtoernooi.

Dennis Higler: 'Je hoeft niet altijd de baas te zijn'

In het voetbalseizoen 2020/2021 portretteren we tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de tweede aflevering van 'Extra Tijd': Dennis Higler.

Lizzy van der Helm fluit in kwalificatie Champions League voor vrouwen

Lizzy van der Helm heeft woensdag de leiding over het duel Górnik Leczna - Apollon in de tweede kwalificatieronde van de Champions League voor vrouwen. Diana Snoeren en Bianca Scheffers assisteren langs de zijlijn. Julia van Es is de vierde official. De aftrap in het Poolse Leczna is om 17.30 uur.

Kuipers leidt Hongarije - IJsland in play-off finals

Scheidsrechter Björn Kuipers reist deze week met zijn team af naar Boedapest. UEFA heeft hem aangesteld voor het duel tussen Hongarije en IJsland, in het kader van de EURO 2020 play-off finals.

Van der Eijk fluit topper in de Keuken Kampioen Divisie

Sander van der Eijk heeft zondag de leiding over het duel tussen SC Cambuur en Almere City: de nummers één en twee in de Keuken Kampioen Divisie. Mark Janssen en Martin Beijer assisteren hem langs de zijlijn. Boyd van Kommer is de vierde official. De aftrap in Leeuwarden is om 20.00 uur.