KNVB - scheidsrechters

Trainingsschema's (assistent-)scheidsrechters november 2021

Nu de competities weer volop bezig zijn en (assistent-)scheidsrechters weer hun wedstrijden kunnen fluiten en vlaggen, is het belangrijk je trainingen goed af te stemmen op de wedstrijden. Daarom geven we deze maand tips voor het inplannen van je trainingen.

Blom leidt Rotterdamse stadsderby op Het Kasteel

De stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord staat zondag onder leiding van Kevin Blom. De 47-jarige arbiter fluit om 12.15 uur voor de aftrap van de Rotterdamse Eredivisie-ontmoeting.

Lizzy van der Helm fluit Slowakije - Georgië

Lizzy van der Helm heeft op dinsdag 26 oktober de leiding over het WK-kwalificatieduel tussen Slowakije en Georgië. Franca Overtoom en Martina Boer assisteren haar langs de zijlijn. Marisca Overtoom is de vierde official.

Ibrahim Eljilali fluit duels in Futsal Champions League

De UEFA heeft Ibrahim Eljilali aangesteld om wedstrijden in groep 7 van de UEFA Futsal Champions League 2021/'22 te leiden. In deze groep komen MNK Olmissum (gastheer) Leo Futsal Club (Armenië), KMF FON (Servië) en FC Diamant Linz (Oostenrijk) in actie.

Nieuw arbitragebeleid SDV Barneveld leidt tot ARAG Fairplay certificaat

Uit handen van betaald voetbalscheidsrechter Martin van den Kerkhof ontving SDV Barneveld onlangs het KNVB|ARAG Fairplay certificaat. De eersteklasser was de eerste club die na de coronaperiode dit bewijs van goed arbitragebeleid weer in ontvangst mocht nemen. Coördinator arbitrage Bertus Bakkenes is trots op de certificering.

Bekerbesluiten voor het seizoen 2021/'22

De bekercompetities van het seizoen 2021/’22 in het veldvoetbal zijn in volle gang. Maar welke regels gelden er precies in de beker? Dat lees je in de Bekerbesluiten.

Samen aan de slag met het scheidsrechterstekort

Het was de afgelopen weken volop in het nieuws: het amateurvoetbal kampt met een groot scheidsrechterstekort. Want telde het amateurvoetbal in 2016 circa 34.000 scheidsrechters, nu zijn dat er ruim 30.000.

Hé Scheids! Ik ben iemand

Steeds sneller, steeds makkelijker ook, is de scheidsrechter Kop van Jut. Beschimpt, belaagd en betast. Wie respecteert de scheidsrechter nog? En hoe leuk is het dan om er een te zijn - of te worden? Journalist Robbert Minkhorst neemt de proef op de som.

Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Het proces dat volgt na een gestaakte wedstrijden is voor de verenigingen echter niet altijd even duidelijk.

Lindhout fluit zondag in Nijmegen Gelderse derby

Met de promotie van N.E.C. naar de Eredivisie is ook de Gelderse derby weer op het hoogste niveau teruggekeerd. Zondag ontvangen de Nijmegenaren in eigen huis streekgenoot Vitesse. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout.

Zorg weer voor een correcte en herkenbare pasfoto op je spelerspas

Tot 1 november is het nog mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Laat je inspireren door de voetbalreis van Soufiane Touzani tijdens Futsal Inside Almere

Op 15 november vindt alweer het 3e deel van de Futsal Inside reeks plaats! Neal Petersen van FC Afkicken gaat in deze aflevering in gesprek met niemand minder dan Soufiane Touzani, live vanuit het Topsportcentrum in Almere. Deze gratis seminar is interessant voor bestuurders, trainers of betrokkenen van voetbalverenigingen, je krijgt interessante inzichten over de toekomst van de sport en hoe je de jeugd kunt leren te betrekken. Daarnaast levert deelname* aan de Futsal Inside Almere 1 KNVB licentiepunt op t.b.v. je UEFA Futsal B, TCZ2 of TCZ3 trainerslicentie. Aansluitend bezoek je de interland tussen Oranje Futsal en de kersverse wereldkampioen Portugal.

Higler en Makkelie op pad voor WK-kwalificatie wedstrijden

Danny Makkelie en Dennis Higler leiden de komende interlandperiode een WK-kwalificatieduel. Makkelie reist naar Noord-Macedonië voor de wedstrijd tegen Duitsland op maandag 11 oktober. Higler fluit op dezelfde dag het duel Cyprus- Malta.

Richard Martens fluit Limburgse derby in Venlo

Richard Martens is zaterdag de arbiter bij VVV-Venlo - MVV in de Keuken Kampioen Divisie. Martijn Beijer en Stefan de Groot assisteren hem langs de zijlijn. Thomas Hardeman is de vierde official. De aftrap van de Limburgse derby is om 16.30 uur.

Balmaten in het jeugdvoetbal; zo zit het

In het pupillen- en juniorenvoetbal wordt gespeeld met verschillende balmaten. Zo spelen de jongste pupillen met een kleinere en lichtere bal, terwijl de oudste jeugd met een zwaardere bal voetbalt.

Bekijk de online talkshow 'De Dag van de FairPlay' terug

Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Daarom organiseerde ARAG samen met de KNVB op 29 september 2021 de Dag van de FairPlay. Een vakinhoudelijke avond voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak. Hélène Hendriks ging in een online talkshow in gesprek met topscheidsrechters Serdar Gözübüyük, Danny Makkelie, Bas Nijhuis en Shona Shukrula over thema’s als persoonlijk leiderschap, mentale fitheid en fairplay.

Shona Shukrula fluit Real Madrid in Women's Champions League

Shona Shukrula komt woensdag in actie bij de start van de groepsfase in de Champions League voor vrouwen. De Nederlandse scheidsrechter fluit het duel tussen WFC Kharkiv en Real Madrid. De aftrap in Oekraïne is om 18.45 uur.

Joey Kooij - 'Je bent na een wedstrijd nooit tevreden over jezelf'

In het voetbalseizoen 2021/'22 portretteren we net als vorig jaar tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de eerste aflevering van het tweede seizoen van 'Extra Tijd': Joey Kooij.

Pagina's