KNVB - scheidsrechters

Viertal Nederlanders actief als VAR in Europa League

Vier Nederlandse scheidsrechters zijn aankomende week actief als VAR of AVAR in de UEFA Europa League. Dennis Higler, Jeroen Manschot, Jochem Kamphuis en Richard Martens maken zich op voor een Europees avontuur.

Vivian Peeters fluit Nations League-duel tussen Israël en Armenië

Vivian Peeters fluit donderdag Israël-Armenië in groep C4 van de Women's Nations League. De Nederlandse scheidsrechter krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Diana Snoeren en Martina Boer. Marisca Overtoom is in Rishon Le-Zion de vierde official.

Serdar Gözübüyük fluit De Klassieker in Amsterdam

Serdar Gözübüyuk heeft zondag de leiding over Ajax - Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. De arbiter krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde official.

Kooij fluit in Lille, Lindhout naar Europa League

Joey Kooij heeft aanstaande woensdag de leiding over het Conference League-duel tussen LOSC Lille en het Sloveense NK Olimpija Ljubljana. Allard Lindhout fluit een dag later Olympiacos FC-SC Freibrug in de Europa League.

Team Gözübüyük leidt Braga - Napoli in de Champions League

De UEFA heeft Serdar Gözübüyük aangesteld voor een wedstrijd de groepsfase van de Champions League. De 38-jarige arbiter reist af naar Portugal voor het duel tussen Braga en Napoli. De aftrap in het stadion tussen de rotsen is woensdag 20 september om 20.00 uur lokale tijd (21.00 uur Nederlandse tijd).

Van der Eijk fluit Paris SG - Borussia Dortmund in de Youth League

Sander van der Eijk heeft de dinsdag de leiding over Paris Saint Germain - Borussia Dortmund in de UEFA Youth League. De wedstrijd in Saint-Germain-en-Laye, vlakbij Parijs, begint om 16.00 uur. Rens Bluemink en Dyon Fikkert assisteren hem langs de zijlijn. Romain Lissorgue uit Frankrijk is de vierde official.

Blank en Nijhuis switchen van duel in de Keuken Kampioen Divisie

De wedstrijd tussen Roda JC en Telstar wordt vrijdagavond 15 september geleid door Erwin Blank. Hij vervangt Bas Nijhuis, die vervolgens op maandag 18 september De Graafschap - Helmond Sport zal fluiten, een duel waar oorspronkelijk Erwin Blank voor was aangesteld.

Aanpak sportiviteit en respect topprioriteit: ‘KNVB en clubs moeten samen optrekken’

Het afgelopen seizoen lag het aantal zware tuchtzaken een kwart hoger dan in 2021/’22. Ook nam het aantal risicoverenigingen toe. Reden voor de KNVB om het gedrag op en rond het voetbalveld tot topprioriteit van het seizoen 2023/’24 te maken. Binnen het amateurvoetbal gebeurt dat met de Impuls Sportiviteit en Respect. “De KNVB kan dit niet alleen. We moeten dit samen doen met verenigingen, bestuurders, trainers, hoofden opleiding, scheidsrechters en de vele andere vrijwilligers. We hebben elkaar nodig om de kleine minderheid aan te pakken die het voor iedereen verpest’’, zegt Hans Schelling, operationeel manager amateurvoetbal.

Bijeenkomsten: Een topwedstrijd voor iedereen

“Zo, dit was echt een topwedstrijd!” Wie met deze opmerking de kantine binnenstapt, heeft het zojuist enorm naar zijn zin gehad. Dat willen we het liefst elk voetbalweekend horen. Tijdens diverse bijeenkomsten in het hele land laten we zien wat je allemaal kunt doen om voor iedereen – spelers, scheidsrechters, trainers en toeschouwers - een topwedstrijd te creëren.

Danny Makkelie heeft de leiding over FC Twente - Ajax

Danny Makkelie is zondag de scheidsrechter bij FC Twente - Ajax. De leidsman krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Marc Nagtegaal is de vierde official. Erwin Blank en Rogier Honig zijn vanuit het ARAG Replay Center in Zeist respectievelijk de VAR en AVAR. Het duel begint om 14.30 uur.

Primeur voor Van der Eijk, Gözübüyük fluit in Zweden

Een mooie primeur deze maand voor Sander van der Eijk. De Nederlandse scheidsrechter heeft voor het eerst de leiding over een EK-kwalificatieduel. Ook Serdar Gözübüyük mag aan de bak in de interlandperiode.

Higler en Manschot vormen VAR-team bij Litouwen - Montenegro

Dennis Higler vervult donderdag 7 september (aftrap 18.00 uur) de functie van VAR bij het EK-kwalificatieduel Litouwen - Montenegro. Jeroen Manschot is zijn assistent. De wedstrijd in Kaunas staat onder leiding van arbiter Mohammed Al-Hakim uit Zweden.

Kamphuis naar Portugal, Van Boekel VAR bij EK-kwalificatieduel

Jochem Kamphuis is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Jong Portugal en Jong Andorra. Ook Pol van Boekel kreeg een internationale aanstelling, hij is aangewezen als VAR bij het EK-kwalificatieduel tussen Slowakije en Portugal.

ARAG en KNVB op zoek naar de amateurscheidsrechter van het jaar

De KNVB en ARAG zetten ook dit seizoen (assistent-)scheidsrechters in de spotlights met de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing. Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd via het platform www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Clay Ruperti heeft de leiding over Willem II - MVV Maastricht

Clay Ruperti fluit vrijdagavond de wedstrijd tussen Willem II en MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie. In Tilburg krijgt hij ondersteuning langs de zijlijn van Franca Overtoom en Michael Osseweijer. Joshua Kuipers is de vierde official. Het duel begint om 21.00 uur.

Shona Shukrula fluit Juventus - Okzhetpes Women

Shona Shukrula heeft woensdag de leiding over Juventus - Okzhetpes Women in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd in het Duitse Frankfürt begint om 13.00 uur. Martina Boer assisteert haar langs de zijlijn samen met de Turkse Mürvet Yavüzturk. Meliz Özçiğdem, eveneens uit Turkije, is de vierde official.

Webinar nieuwe spelregels 2023/'24

Ook dit seizoen is een aantal spelregels gewijzigd. Om deze te verduidelijken, heeft de KNVB een webinar opgenomen. Daarin zie je welke regels veranderd zijn.

Marisca Overtoom fluit in voorronde UEFA Women's Champions League

Marisca Overtoom fluit woensdag het duel SFK 2000 Sarajevo (Bosnie-Herzegovina) - ZNK Osijek (Kroatië) in de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Tijdens het kwalificatietoernooi in Sarajevo krijgt zij ondersteuning langs de zijlijn van Diana Snoeren en de Italiaanse Nidaa Hader. Silivia Gasperotti (Italië) is de vierde official.

Verenigingen en KNVB; hoe communiceren we optimaal via e-mail?

De KNVB zoekt continu naar manieren om de dienstverlening en service te optimaliseren. Onderdeel daarvan is de online en e-mailcommunicatie. Tussen de verenigingen en de KNVB is er dan ook heel veel e-mailcommunicatie. E-mail is daarbij een eenvoudig en betrouwbaar middel om kennis uit te wisselen, vragen te stellen en antwoord te krijgen, en om nieuws te delen.

Pagina's