KNVB - scheidsrechters

Bereikbaarheid KNVB tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren hebben de KNVB-kantoren gewijzigde openings- en bereikbaarheidstijden. Op donderdag 26 mei (Hemelvaart), zondag 5 juni (1e Pinksterdag) en maandag 6 juni (2e Pinksterdag) zijn de KNVB-kantoren gesloten en telefonisch niet bereikbaar. Op vrijdag en zaterdag is de KNVB wel telefonisch bereikbaar.

Team Makkelie aangesteld voor WK 2022 in Qatar

De FIFA heeft Danny Makkelie opgenomen in de lijst van 36 scheidsrechters die zijn aangesteld voor het WK 2022. Makkelie wordt op het WK langs de lijn bijgestaan door zijn vaste assistenten Jan de Vries en Hessel Steegstra. Pol van Boekel zal in Qatar als VAR optreden.

Martin van den Kerkhof fluit Excelsior - Heracles Almelo

De play-offs om een plek in de Eredivisie gaan deze week de tweede ronde in. Heracles Almelo, de nummer zestien van het afgelopen seizoen in deze competitie, stroomt nu in. Woensdag (18.45 uur) gaat de ploeg op bezoek bij Excelsior. Martin van den Kerkhof is de scheidsrechter. Zaterdag (20.00 uur) volgt de return, onder leiding van Edwin van de Graaf.

Makkelie fluit play-off voor WK tussen Schotland en Oekraïne

De FIFA heeft Danny Makkelie aangewezen als scheidsrechter voor het play-offduel tussen Schotland en Oekraïne van woensdag 1 juni. De winnaar van het duel in het Hampden Park verovert een finaleplek, waarmee een ticket voor het WK 2022 kan worden verdiend.

Danny Makkelie fluit degradatiekraker Heracles - Sparta

Danny Makkelie heeft in de laatste speelronde van de Eredivisie de leiding over het spannende degradatieduel Heracles Almelo - Sparta Rotterdam. Hij krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist vervult Kevin Blom de functie van VAR, geassisteerd door Bas van Dongen.

Opleider Cees Vullings: 'Als assistent-scheidsrechter ben je onderdeel van een team'

Cees Vullings is al meer dan tien jaar docent voor de KNVB. Sinds kort leidt hij ook de cursisten bij de opleiding assistent-scheidsrechter op. "Het mooie aan de opleiding is dat vrijwel iedereen kan deelnemen, je snel op een hoog niveau actief kunt zijn en assistent-scheidsrechters onderdeel zijn van een hecht team."

DVOV organiseert 'leerzame' bijscholing over spelregels

Om het scheidsrechterskorps de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen organiseerde DVOV uit Rozendaal op 25 maart jongstleden een bijeenkomst op het trainingscomplex van Vitesse. Na een rondleiding stond er een bijscholing op het programma, waarin de spelregels centraal stonden. Als kers op de taart kregen alle scheidsrechters ook nog eens een volledig nieuw tenue.

Serdar Gözübüyük heeft de leiding over Feyenoord - PSV

Serdar Gözübüyük heeft zondag (16.45 uur) de leiding over Feyenoord - PSV. De leidsman krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Joost van Zuilen en Johan Balder. Allard Lindhout is de vierde official. Vanuit het ARAG Replay Center in Zeist vervult Pol van Boekel de functie van VAR, geassisteerd door Stefan de Groot.

Trainingsschema's (assistent-)scheidsrechters mei 2022

De meeste competities komen in mei aan in de laatste fase, waardoor de belangen bij veel wedstrijden steeds groter worden en er waarschijnlijk ook beslissende wedstrijden worden gespeeld. Bij dit soort duels is het belang van goede arbitrage nog belangrijker. Een belangrijk onderdeel van goede arbitrage is fitheid. Alleen als je fit bent, kun je tot aan het einde van het seizoen en tot aan het einde van iedere wedstrijd het spel goed blijven volgen.

Extra Tijd met Pol van Boekel: 'Arbitrage en mijn gezin, that's it'

In het voetbalseizoen 2021/'22 portretteren we net als vorig jaar tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In deze zevende aflevering van het tweede seizoen van 'Extra Tijd': Pol van Boekel.

Menukaarten: aanbod en regels per speelniveau in één overzicht

Elk seizoen zijn er verenigingsfunctionarissen, nieuwe spelers, vrijwilligers en ouders met vragen over het aanbod van competities en de regels in deze competities. Deze vragen ontstaan ook als je voor het eerst op een nieuw speelniveau komt te spelen. Om gemakkelijk een antwoord te hebben op de belangrijkste vragen, is er per district een menukaart opgesteld.

Van Boekel en Higler in VAR-teams Champions League vrouwen

Pol van Boekel is aangesteld als VAR bij een van de halve finales in de Women's Champions League. Hij is zaterdag de videoarbiter bij het duel VfL Wolfsburg - FC Barcelona. Dennis Higler fungeert als AVAR bij de andere halve eindstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyonnais.