KNVB - scheidsrechters

Edwin van de Graaf: 'Ik heb het altijd lastig op verjaardagen'

In het voetbalseizoen 2020/'21 portretteren we tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de achtste aflevering van 'Extra Tijd': Edwin van de Graaf.

'Onzekere' Lindhout wist met hard werken zijn droom te verwezenlijken

Scheidsrechters maken het mede mogelijk dat voetballers wekelijks van het voetbal kunnen genieten. Of het nu gaat om de pupillen op zaterdagochtend of de Eredivisie op zondagmiddag. De KNVB ondersteunt scheidsrechters zo goed mogelijk, onder meer door arbitrageopleidingen aan te bieden. Voor ieder persoon en voor elk niveau. In een vierdelige serie portretteren we bekende en onbekende scheidsrechters over hun dromen, doelen en de weg die ze hebben afgelegd. In aflevering 2: Allard Lindhout.

Danny Makkelie fluit De Klassieker in Rotterdam

Danny Makkelie fluit zondag De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam. Hessel Steegstra en Jan de Vries assisteren de leidsman langs de zijlijn. Sander van der Eijk is de vierde official.

Kuipers leidt halve finale Champions League in Manchester

Björn Kuipers is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter bij de return in de halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 4 mei in het Etihad Stadion en begint om 21.00 uur.

Trainingsschema's (assistent-)scheidsrechters mei 2021

Het is nog steeds onduidelijk of er dit seizoen nog gevoetbald gaat worden. Mocht de Regiocup van start gaan, is het belangrijk fit te zijn. Daarom is het advies: blijf trainen en maak gebruik van de sportmogelijkheden die er zijn. Als je tot nu toe goed hebt doorgetraind en dit blijft doen tot de zomervakantie, dan kun je die periode eventueel een paar weken gas terug nemen en daarna optrainen richting de start van het nieuwe seizoen

Danny Makkelie fluit halve finale Champions League in Madrid

Danny Makkelie is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor de eerste halve finalewedstrijd in de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea. Het duel wordt gespeeld op dinsdag 27 april in het Estadio Santiago Bernabéu in Madrid en begint om 21.00 uur.

Kuipers en Makkelie aangewezen voor EURO 2020

Björn Kuipers (48) en Danny Makkelie (38) fluiten beide op EURO 2020. Dat heeft de scheidsrechterscommissie van de UEFA vandaag bekend gemaakt. Zowel Kuipers als Makkelie worden op het EK bijgestaan door hun vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra (Team Kuipers) en Hessel Steegstra en Jan de Vries (Team Makkelie).

Pol van Boekel fluit topper in Amsterdam

Pol van Boekel is zondag de scheidsrechter van dienst bij Ajax - AZ. Tijdens deze topper in de Eredivisie kan Ajax de landstitel binnenhalen. Hiervoor moeten de Amsterdammers donderdag eerst winnen van FC Utrecht. Drie punten tegen de Alkmaarders zou daarna het kampioenschap betekenen.

Christiaan Bax stopt als scheidsrechter betaald voetbal

Christiaan Bax heeft vrijdag zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal gefloten. De 32-jarige scheidsrechter uit Hendrik-Ido-Ambacht wil graag verder studeren en kan dit niet combineren met het fluiten van wedstrijden op hoog niveau.

Lucas Boelé: 'Arbitrageopleidingen helpen bij ontwikkeling'

Scheidsrechter maken het mede mogelijk dat voetballers wekelijks van het voetbal kunnen genieten. Of het nu gaat om de pupillen op zaterdagochtend of de Eredivisie op zondagmiddag. De KNVB ondersteunt scheidsrechters zo goed mogelijk, onder meer door arbitrageopleidingen aan te bieden. Voor ieder persoon en voor elk niveau. In een vierdelige serie portretteren we bekende en onbekende scheidsrechters over hun dromen, doelen en de weg die ze hebben afgelegd. In aflevering 1: Lucas Boelé.

Bas Nijhuis fluit topper Go Ahead Eagles - Almere City

Bas Nijhuis fluit zaterdag de topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen Go Ahead Eagles en Almere City. De thuisploeg uit Deventer staat op de vijfde plaats op de ranglijst. Nummer drie Almere City strijdt nog om plek twee en daarmee om directe promotie naar de Eredivisie.

Bjorn Kuipers fluit kraker Champions League in Liverpool

Bjorn Kuipers is woensdag de scheidsrechter bij Liverpool - Real Madrid. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra assisteren de leidsman langs de zijlijn bij dit topaffiche in de kwartfinale van de Champions League.