KNVB - scheidsrechters

Gözübüyük naar Granada voor derde voorronde EL

Serdar Gözübüyük komt donderdag voor het eerst in actie in het Europese clubseizoen 2020/'21. De 34-jarige arbiter is door UEFA aangesteld voor het duel Granada CF - FC Lokomotive Tbilisi, uit de derde voorronde van de Europa League.

Danny Makkelie leidt duel in play-offs Champions League

Danny Makkelie heeft woensdag de leiding over het duel tussen Olympiakos en Omonia in de play-offs van de Champions League. De arbiter neemt Mario Diks en Hessel Steegstra mee als zijn assistenten. Allard Lindhout is de vierde official.

Maak kans op een digitale meet & greet met de topscheidsrechters van Nederland

Ook dit jaar vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Een initiatief van de Nederlandse sportwereld waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 3 tot en met 11 oktober 2020. (Assistent-)scheidsrechters maken dit jaar onder andere kans op een digitale meet & greet met arbiters uit het betaald voetbal.

"Met een duidelijk plan kan vrouwenarbitrage in Nederland groeien"

Shona Shukrula schreef onlangs geschiedenis als eerste vrouwelijke vierde official in het betaalde voetbal in Nederland. Het is een teken dat vrouwenarbitrage in ontwikkeling is, hoewel vrouwelijke scheidsrechters nog sterk ondervertegenwoordigd zijn in Nederland. Een van de redenen hiervoor is mogelijk dat meer dan 50 procent van de voetballende vrouwen nog nooit is gevraagd een wedstrijd te leiden, terwijl zij hier wel voor open staan, zo blijkt uit onderzoek.

Hé Scheids! De corona-voorbereiding

Steeds sneller, steeds makkelijker ook, is de scheidsrechter Kop van Jut. Beschimpt, belaagd en betast. Wie respecteert de scheidsrechter nog? En hoe leuk is het dan om er een te zijn - of te worden? Journalist Robbert Minkhorst neemt de proef op de som.

ARAG en KNVB verlengen samenwerking tot 2024

ARAG en de KNVB verlengen hun samenwerking met een extra twee jaar tot 2024. Dat hebben ARAG en de KNVB bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van de ‘Dag van de Scheidsrechter’. Juridische dienstverlener ARAG blijft ten minste tot het einde van het voetbalseizoen in 2024 partner van de scheidsrechterstak van de KNVB.

Van Boekel naar De Kuip voor Feyenoord - FC Twente

Met Feyenoord en FC Twente staat zondag twee clubs tegenover elkaar die allebei drie punten overhielden aan de start van de Eredivisie. In De Kuip proberen ze zondag die ongeslagen status te verlengen. Pol van Boekel is aangesteld om het duel in goede banen te leiden.

Team Kuipers leidt Griekse bekerfinale

Björn Kuipers is door de Griekse voetbalbond gevraagd om de finale van de Griekse beker te fluiten. Het duel tussen Olympiakos Piraeus en AEK Athene wordt zaterdag 12 september gespeeld in het Georgios Kamaras Stadion in Athene.

Bekerbesluiten zaalvoetbal seizoen 2020/'21

De bekercompetitie van het seizoen 2020/’21 in het zaalvoetbal is inmiddels in volle gang. Wellicht heb je vragen over de reglementen en besluiten. In de Bekerbesluiten Zaalvoetbal is het antwoord te vinden op veel vragen.

Higler en Kamphuis actief in voorronde Europa League

Dennis Higler komt op donderdag 17 september in actie als scheidsrechter tijdens het duel tussen FK TSC Bačka Topola uit Servië en Fotbal Club FCSB uit Roemenië. De aftrap in Senta is om 21.00 uur.

Danny Makkelie fluit openingsduel Eredivisie in Utrecht

Danny Makkelie fluit zaterdagmiddag het openingsduel van de Eredivisie tussen FC Utrecht en AZ. Mario Diks en Hessel Steegstra zijn de assistent-scheidsrechters. De aftrap in de Galgenwaard is om 16.30 uur.

Gözübüyük en Makkelie aangesteld voor Nations League

Serdar Gözübüyük en Danny Makkelie komen deze week als scheidsrechter in actie tijdens de Nations League. De laatste fluit maandagavond het duel in divisie A tussen Zweden en Portugal. Een dag later is Gözübüyük de arbiter bij Tsjechie – Schotland (divisie B). De aftrap van beide duels is om 20.45 uur.

Kamphuis fluit Denemarken O21 - Oekraïne O21

Jochem Kamphuis is aangewezen als scheidsrechter bij het EK-kwalificatieduel tussen Denemarken onder 21 en de leeftijdsgenoten uit Oekraïne. Voor de 34-jarige Groninger is het de eerste officiële interland sinds hij in januari voor het eerst zijn FIFA-badge in ontvangst nam.

Werk aan de winkel; behaal je spelregelbewijs

Spelers en speelsters uit 2003 hadden tot 1 september 2020 de tijd om het spelregelbewijs te halen. Ze krijgen nu een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs, terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Heb jij je spelregelbewijs nog niet gehaald, ga dan snel aan de slag!

Marc Nagtegaal leidt Brabantse derby Helmond Sport - NAC

In de Keuken Kampioen Divisie staan komend weekend zes wedstrijden op het programma. Marc Nagtegaal leidt het Brabantse treffen tussen Helmond Sport en NAC. Beide clubs begonnen het seizoen met een overwinning. De Eredivisie trapt op 12 september af.

Pagina's