KNVB - scheidsrechters

Champions League-duel voor Makkelie: Olympiakos-Bayern München

Danny Makkelie heeft opnieuw wedstrijd toegewezen gekregen in de Champions League. De 36-jarige arbiter heeft dinsdag de leiding over het duel in groep B tussen Olympiakos Piraeus en Bayern München, dat om 21.00 uur Nederlandse tijd begint.

Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Het proces dat volgt na een gestaakte wedstrijden is voor de verenigingen echter niet altijd even duidelijk.

Higler naar Brazilië voor WK onder 17

Dennis Higler reist deze week af naar Brazilië. De scheidsrechter is door de FIFA aangesteld als Video Assistant Referee (VAR) op het wereldkampioenschap voor spelers onder 17 jaar.

Makkelie leidt FC Utrecht - PSV in de Galgenwaard

Van Skopje naar Utrecht. Scheidsrechter Danny Makkelie floot afgelopen donderdag het EK-kwalificatieduel Noord-Macedonië - Slovenië (2-1) en is voor komend weekeinde aangesteld voor de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - PSV. In de Galgenwaard fluit Makkelie zaterdag om 20.45 uur voor de aftrap van het duel tussen de nummer zes en twee van de ranglijst.

KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie

De KNVB start vanaf speelronde 10 in de Eredivisie met VAR-communicatie op de videoschermen in de stadions. Bij een VAR-ingreep zal op de videoschermen aangegeven worden wat de reden van de ingreep is, zodat duidelijk is voor het publiek waarom het spel stilligt.  

Floris (11) heeft een droom: de Champions League-finale fluiten

Floris Oskam is 11 jaar. Zoals veel kinderen van zijn leeftijd is hij gek van voetbal en droomt hij ervan om ooit in de Champions League-finale of de WK-finale te staan. Er is alleen een verschil. Floris wil die finale leiden als scheidsrechter.

Vincent Ketterink, 500 wedstrijden een vertrouwd gezicht langs de lijn bij DEO

Het is zijn domein: de krijtlijnen langs het veld van DEO. Vincent Ketterink is sinds 1999 de vaste assistent-scheidsrechter van het eerste elftal van de vereniging uit de buurtschap Dijkhoek in de Achterhoek. In de Week van de Scheidsrechter werd de 55-jarige inwoner van Borculo onderscheiden, omdat hij onlangs zijn vijfhonderdste wedstrijd vlagde.

Higler naar Boedapest voor EK-kwalificatieduel

Dennis Higler is door UEFA aangesteld om het EK-kwalificatieduel tussen Hongarije en Azerbeidzjan te leiden. De wedstrijd in groep E wordt zondag gespeeld in de Groupama Arena in Boedapest en begint om 20.45 uur.

Björn Kuipers viert jubileum in Wales

Björn Kuipers is door UEFA aangesteld om het EK-kwalificatieduel tussen Wales en Kroatië te leiden. De wedstrijd in groep E wordt zondag gespeeld in het Cardiff City Stadium in Cardiff en begint om 20.45 uur. Het is de 150ste keer dat Björn Kuipers een internationale wedstrijd zal fluiten.

Hé scheids! De vedette

Steeds sneller, steeds makkelijker ook, is de scheidsrechter Kop van Jut. Beschimpt, belaagd en betast. Wie respecteert de scheidsrechter nog? En hoe leuk is het dan om er een te zijn - of te worden? Journalist Robbert Minkhorst neemt de proef op de som.

Strafschoppenserie weer om-en-om genomen

Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.

Werving en waardering maken het verschil voor scheidsrechters FC Klazienaveen

Het was een rommeltje. Maarten Blaauw draait er niet omheen. Na de fusie tot FC Klazienaveen had de nieuwbakken vereniging de scheidsrechterszaken niet goed op orde. Maar hoe anders is dat nu, anderhalf jaar later, met een nieuwe scheidsrechterscommissie én een beleidsplan puur gericht op de arbitrage.

Vijf gouden tips voor nieuwe scheidsrechters

Wekelijks zijn vele duizenden scheidsrechters actief bij hun vereniging. Maar aan het begin van het seizoen zijn er ook weer veel nieuwe vrijwilligers die bij hun club aan de slag gaan als scheidsrechter. Een aantal ervaren arbiters delen hun vijf gouden tips dan ook graag met hun nieuwe collega’s.

Makkelie naar Skopje voor EK-kwalificatieduel

Danny Makkelie is door UEFA aangesteld om het EK-kwalificatieduel tussen Noord-Macedonië en Slovenië in goede banen te leiden. De wedstrijd in groep G wordt donderdag gespeeld in de National Arena Todor Proeski in Skopje en begint om 20.45 uur.

Oostrom fluit MVV - SC Cambuur in De Geusselt

Vanwege de interlandperiode ligt de Eredivisie komend weekeinde stil. In de Keuken Kampioen Divisie wordt een beperkt programma afgewerkt. Vrijdag, zaterdag en zondag worden in totaal zes wedstrijden gespeeld.

Eljilali fluit in Futsal Champions League

Scheidsrechter Ibrahim Eljilali komt deze week in actie in de Futsal Champions League. De arbiter is door de UEFA aangesteld als een van de scheidsrechters die de wedstrijden in Groep 5 in goede banen moet leiden.

ARAG VAR Moment van de Week: Rode kaart voor FC Twente

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: een rode kaart voor FC Twente.

UNA als eerste club in Nederland opnieuw ARAG-proof

Opnieuw ARAG-proof! Dat predicaat kreeg UNA zaterdagavond 5 oktober in een gezellig drukke kantine van betaald voetbal scheidsrechter Pol van Boekel. De voetbalvereniging uit Veldhoven, de eerste van de meer dan negentig ARAG-gecertificeerde clubs die opnieuw langs de meetlat worden gelegd, slaagde met vlag en wimpel. “Een enorme eer en een mooie stimulans voor de toekomst”, klonk het unaniem.

Pagina's