KNVB - scheidsrechters

Feyenoord - PSV onder leiding van Danny Makkelie

Danny Makkelie heeft zondag (14.30 uur) de leiding over de topper Feyenoord - PSV. De arbiter krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij is de vierde official.

Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?

Gedurende het seizoen kan het clubs overkomen dat zij te maken krijgen met een gestaakte wedstrijd waar een team of elftal van hun vereniging bij betrokken is. Het proces dat volgt na een gestaakte wedstrijd is voor de verenigingen echter niet altijd even duidelijk.

Tuchtzaken heeft het druk met meer dan 100 niet ingezonden rapportages per week

De donderdag is een drukke dag op de afdeling Tuchtzaken van de KNVB. Dan draaien de werknemers daar een zogenaamde rappellijst uit. Dat is een lijst van zaken waarbij er geen vragenlijst of rapportage is ontvangen bij een gegeven rode kaart of een gestaakte wedstrijd. Elke week zijn dat er meer dan 100.

Verenigingen en KNVB; hoe communiceren we optimaal via e-mail?

De KNVB zoekt continu naar manieren om de dienstverlening en service te optimaliseren. Onderdeel daarvan is de online en e-mailcommunicatie. Tussen de verenigingen en de KNVB is er dan ook heel veel e-mailcommunicatie. E-mail is daarbij een eenvoudig en betrouwbaar middel om kennis uit te wisselen, vragen te stellen en antwoord te krijgen, en om nieuws te delen.

Allard Lindhout fluit topper FC Twente - Feyenoord

Allard Lindhout heeft zondag de leiding over FC Twente - Feyenoord. De scheidsrechter krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Mario Diks en Stefan de Groot. Erwin Blank is de vierde official.

Meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier

Het is een goede gewoonte voor teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders om altijd het digitaal wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken app in te vullen. Zowel voor als na elke wedstrijd. Het is zo gebeurd en met dat invullen dragen teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders bij aan het spelplezier voor iedereen.

KNVB Assist nieuwsbrieven: heb jij je al aangemeld?

Hoe gaan clubs om met de energiecrisis? Wat zijn de deadlines voor het opgeven van teams? En welke opleidingen zijn er voor jeugdtrainers? Al deze onderwerpen (en veel meer!) komen voorbij in de KNVB Assist nieuwsbrieven.

Handboek arbitrage veld- en zaalvoetbal beschikbaar

Ook voor de scheidsrechters is de winterstop weer voorbij. Daarom brengen we nog een keer het handboek arbitrage voor het amateur veld- en zaalvoetbal 2022/'23 onder de aandacht. Dat is voor alle (KNVB-)officials, naast natuurlijk het spelregelboek, hét naslagwerk.

Serdar Gözübüyük fluit klassieker tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam

Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding over Feyenoord - Ajax in De Kuip. Joost van Zuilen en Johan Balder assisteren hem langs de zijlijn. Rob Dieperink is de vierde official. Het videoarbitrageteam in het ARAG KNVB Replay Center bestaat uit Pol van Boekel (VAR) en Charles Schaap (AVAR). De aftrap in Rotterdam is om 14.30 uur.

Franca Overtoom als assistent naar WK, Pol van Boekel actief als VAR

Franca Overtoom mag zich opmaken voor het WK voor vrouwen komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland. De 31-jarige Nederlandse is één van de 55 assistent-scheidsrechters op het eindtoernooi. De FIFA heeft Pol van Boekel een uitnodiging gestuurd voor de functie van VAR.

Etienne Wettingfeld en Fevzi Tirpanci verkozen tot Amateurscheidsrechters van het Jaar 2022

Etienne Wettingfeld uit Westervoort en Fevzi Tirpanci uit Amsterdam zijn zaterdag tijdens de Dag van de FairPlay verkozen tot Amateurscheidsrechters van het Jaar 2022. De eerste werd verkozen tot Verenigingsscheidsrechter van het Jaar, Tirpanci tot KNVB-scheidsrechter van het Jaar. Allebei wisten zij zich positief te onderscheiden ten opzichte van de twee andere finalisten in hun categorie.

Internationale officials ontvangen FIFA-badges op KNVB Campus

De Nederlandse (assistent-)scheidsrechters bereiden zich deze week in Zeist voor op de hervatting van de competitie komend weekend. Een vast onderdeel van het jaarlijkse wintertrainingskamp is een galadiner waarop de officials die Nederland in 2023 vertegenwoordigen op de internationale velden traditioneel hun FIFA-badge hebben ontvangen.