KNVB - scheidsrechters

Tweede wedstrijd Gözübüyük op WK Onder 20 in Argentinië

De FIFA heeft Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd Brazilië – Nigeria in groep D op het WK Onder 20 in Argentinië. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 mei in Estádio La Plata in La Plata en begint om 20.00 uur Nederlandse tijd.

KNVB Assist nieuwsbrieven: heb jij je al aangemeld?

Hoe gaan clubs om met de energiecrisis? Wat zijn de deadlines voor het opgeven van teams? En welke opleidingen zijn er voor jeugdtrainers? Al deze onderwerpen (en veel meer!) komen voorbij in de KNVB Assist nieuwsbrieven.

Danny Makkelie fluit topper tussen AZ en PSV

Danny Makkelie heeft zondag de leiding over AZ-PSV. De leidsman krijgt ondersteuning langs de zijlijn van Hessel Steegsta en Jan de Vries. Sander van der Eijk is de vierde official. Martin van den Kerkhof vervult de functie van VAR vanuit het ARAG Replay Center, geassisteerd door Mario Diks.

Franca Overtoom assistent bij finale Womens' Champions League

Franca Overtoom is assistent-scheidsrechter bij de finale van de Champions League voor vrouwen op zaterdag 3 juni in Eindhoven tussen FC Barcelona en VfL Wolfsburg. De Nederlandse ondersteunt scheidsrechter Cheryl Foster uit Wales. Ook Michelle O'Neill uit Noord-Ierland vervult de functie van assistent.

Gözübüyük fluit Senegal - Japan op WK onder 20 in Argentinië

Serdar Gözübüyük is door de FIFA aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd Senegal - Japan op het WK onder 20 in Argentinië. De wedstrijd wordt op zondag 21 mei gespeeld in Estádio La Plata in La Plata en begint om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Allard Lindhout fluit PSV - SC Heerenveen

Allard Lindhout heeft zondag de leiding over PSV - SC Heerenveen. Dave Goossens en Kevin Bodde assisteren de scheidsrechter langs de zijlijn. Jannick van der Laan is de vierde official.

Jeroen Manschot fluit restant FC Groningen - Ajax

Jeroen Manschot fluit dinsdag vanaf 15.00 uur het restant van FC Groningen - Ajax, dat zonder publiek wordt uitgespeeld. Net als afgelopen zondag krijgt de scheidsrechter langs de zijlijn ondersteuning van Rens Bluemink en Roy de Nas. Stan Teuben is de vierde official.

Alex Bos vervangt Joey Kooij bij VVV-Venlo - De Graafschap

De wedstrijd tussen VVV Venlo en De Graafschap wordt vrijdagavond 12 mei geleid door Alex Bos. Hij vervangt Joey Kooij. Het duel in de voorlaatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie begint net als alle andere duels om 20.00 uur.

Gele kaart in eindfase seizoen? Dit zijn de gevolgen

De eindfase van de competitie is inmiddels aangebroken. Omdat er vragen kunnen leven over de registraties aan het einde van het seizoen en/of in de promotie- of degradatiecompetities, zetten we in het kort alle informatie op een rij over de registratie van waarschuwingen.

Allard Lindhout fluit kampioenswedstrijd van Feyenoord

Allard Lindhout heeft zondag de leiding over de kampioenswedstrijd van Feyenoord, thuis tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers pakken bij winst op de club uit Deventer de zestiende landstitel. De aftrap is om 16.45 uur.

Eerste resultaten pilot vernieuwde spelregels positief

Bij aanvang van het seizoen 2022/’23 is de KNVB gestart met een pilot vernieuwde spelregels in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B). Deze pilot vindt plaats in Noord en West 1. Momenteel spelen meer dan 900 teams hun wedstrijden met vier vernieuwde spelregels: zelfpass, intrap/indribbelen, tijdstraf en vliegend wisselen. De ervaringen van alle betrokkenen (spelers, trainers, scheidsrechters) zijn positief.

Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top

Met enige regelmaat staan ze inmiddels te midden van jongens in het veld die nauwelijks jonger zijn dan zij. Maar lastig? Julia (18) en Romy (17) Vermeer schudden resoluut hun hoofd. “Nee, hoor. Daar hebben we nog nooit problemen mee gehad.” De zusjes delen samen een grote passie: het fluiten van wedstrijden.