KNVB - scheidsrechters

Competities senioren categorie A niet hervat

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Europa League-duels voor Kuipers en Gözübüyük

Scheidsrechters Björn Kuipers en Serdar Gözübüyük komen deze week op de Europese velden in actie. Zij zijn door UEFA aangesteld voor mooie affiches in de Europa League. Het betreft de returnwedstrijden in de eerste knock-outronde.

Makkelie fluit topper tussen PSV en Ajax

Zet Ajax een grote stap richting het landskampioenschap, of maakt PSV de titelrace toch nog spannend? Die vraag staat zondag centraal, als de nummer een en twee van de ranglijst tegenover elkaar staan. Danny Makkelie is aangewezen om de topper in goede banen te leiden.

Martin van den Kerkhof: 'Ik voel me bevoorrecht'

In het voetbalseizoen 2020/'21 portretteren we tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de vijfde aflevering van 'Extra Tijd': Martin van den Kerkhof.

Lizzy van der Helm fluit oefeninterland Duitsland - Belgie

Lizzy van der Helm is zondag 21 februari de scheidsrechter bij de vrouwen oefeninterland tussen Duitsland en België. Diana Snoeren en Bianca Scheffers assisteren haar vanaf de zijlijn. Marisca Overtoom is de vierde official.

Voormalig scheidsrechter Egbert Mulder (80) overleden

Voormalig topscheidsrechter Egbert Mulder is op 80-jarige leeftijd overleden. Mulder floot vanaf 1970 bijna twintig jaar lang wedstrijden in het betaald voetbal op nationaal en internationaal niveau. Binnen de KNVB heeft hij zich ook altijd ingezet voor de opleiding van nieuwe scheidsrechters en als waarnemer arbitrage.

Bjorn Kuipers fluit topper tussen PSV en Vitesse in Eindhoven

Bjorn Kuipers fluit zondag de wedstrijd PSV - Vitesse. Sander van Roekel en Erwin Zeinstra assisteren hem langs de zijlijn. Richard Martens is de vierde official. Vanuit Zeist neemt Pol van Boekel de taak van VAR op zich, geassisteerd door Freek Vandeursen. De aftrap is om 16.45 uur.

‘Team Kuipers’ leidt Champions League-topper Barcelona - PSG

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter bij het topaffiche in de achtste finales van de Champions League tussen FC Barcelona – Paris Saint-Germain. De aftrap van het duel in Camp Nou is dinsdag 16 februari om 21.00 uur.

Meld je aan voor de tweede KNVB Arbitrage Quiz

Op maandag 14 december is de allereerste KNVB arbitrage Quiz georganiseerd. Scheidsrechters uit het hele land werden uitgenodigd om deel te nemen aan de livestream via YouTube en zelf, per telefoon of tablet, interactief deel te nemen aan de quiz. Vanwege het succes vindt op maandag 15 februari wederom een quiz plaats.

Speeldagenkalenders amateurvoetbal seizoen 2021/’22 bekend

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2021/’22 zijn bekend. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 28 en 29 augustus. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 25 en 26 september 2021.

‘Team Makkelie’ aangesteld voor have finale WK voor clubteams

Danny Makkelie is aangesteld als scheidsrechter voor de eerste halve finale van het WK voor clubteams zondag tussen het Braziliaanse Palmeiras en het Mexicaanse Tigres. De wedstrijd wordt gespeeld in het Education City Stadion in Ar Rayyan en begint om 19.00 uur.

Trainingsschema's scheidsrechters februari 2021

Hoewel er voorlopig nog geen wedstrijden gespeeld kunnen worden, is er hoop dat er later dit seizoen nog wel duels kunnen plaatsvinden. Het is dus van belang op tijd fit te zijn als het moment daar is. De avondklok heeft het niet makkelijker gemaakt te blijven trainen. Toch zouden er nog voldoende mogelijkheden moeten zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal COVS-verenigingen die de trainingstijden hebben vervroegd om toch trainingen aan te kunnen bieden. In de trainingsschema's van februari zijn de SDS-test en ARIET opgenomen, die mogelijk helpen gemotiveerd te blijven.

Kevin Blom VAR bij Al-Duhail - Al Ahly

Kevin Blom is door de FIFA als VAR aangewezen voor de wedstrijd Al-Duhail - Al Ahly op het WK voor clubteams in Qatar. De wedstrijd wordt donderdag 4 februari gespeeld om 20.30 uur in het Education City Stadion in Ar Rayyan. Scheidsrechter is Mario Escobar uit Guatemala.

Dennis Higler naar EK Onder 21

Dennis Higler is door de UEFA aangewezen als een van de scheidsrechters voor de groepsfase van het EK onder 21 in Hongarije en Slovenië. Higler wordt vergezeld door assistent-scheidsrechters Johan Balder en Joost van Zuilen.

Jörn te Kloeze heeft FIFA-badge in ontvangst genomen

Voorafgaand aan de oefenwedstrijden van Oranje tegen Litouwen (25 en 26 januari) heeft Jörn te Kloeze voor de eerste maal zijn FIFA-badge in ontvangst genomen. De scheidsrechter was door de KNVB genomineerd om de opengevallen plek op de UEFA-lijst in te vullen.

Edgar Bijl en Nicky Siebert nemen afscheid van de fluit en de vlag

Edgar Bijl en Nicky Siebert hebben afgelopen weekend afscheid genomen van het scheidsrechterskorps van de KNVB. De eerste gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. De 51-jarige assistent-scheidsrechter Siebert geeft aan dat het vanwege zijn leeftijd steeds moeilijker is geworden om zich qua fitheid te meten met zijn jongere collega’s.

Pagina's