KNVB - scheidsrechters

Kuipers fluit Johan Cruijff Schaal XXV

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXV tussen Ajax en PSV wordt geleid door Björn Kuipers. Het duel in de Johan Cruijff ArenA wordt zaterdag 7 augustus gespeeld en begint om 20.00 uur. Voor Kuipers is het zijn laatste wedstrijd als betaald voetbal scheidsrechter.

Trainingsschema’s (assistent-)scheidsrechters ter voorbereiding op nieuw seizoen

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. Om (assistent-)scheidsrechters op een zo goed mogelijke manier te helpen in hun voorbereiding, kun je de komende zes weken iedere week op KNVB Assist een update lezen met trainingsadviezen. In deel 1 van deze reeks vind je een opsomming van een aantal do’s en dont’s bij het afstemmen van je trainingen op de wedstrijden.

Björn Kuipers stopt: ‘Mooier dan dit wordt het niet meer’

Na een indrukwekkende carrière waarin hij maar liefst negen internationale finales leidde, stopt Björn Kuipers met fluiten. De 48-jarige scheidsrechter is tijdens zijn vakantie tot het besef gekomen dat hij na de EK-finale begin deze maand alles heeft meegemaakt waar hij ooit van heeft gedroomd. Een beter moment om er een punt achter te zetten, is er dan ook niet. De strijd om de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 7 augustus tussen Ajax en PSV wordt zijn allerlaatste wedstrijd.

'Als scheidsrechter kan ik iets terug doen voor mijn club'

Daan Cortenbach fluit al een aantal jaar wedstrijden bij zowel zijn eigen vereniging als voor de KNVB. De 22-jarige student kan zo extra ervaring opdoen en hij doet iets terug voor zijn eigen vereniging SV Someren. Hoewel Cortenbach in de toekomst wel op een hoger niveau wil gaan fluiten, zal zijn band met SV Someren altijd blijven.

Gözübüyük fluit Rapid Wien – Sparta Praag

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük is aangesteld om op 20 juli Rapid Wien – Sparta Praag te leiden. Dit is een wedstrijd in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Champions League.

Kuipers, Van Roekel en Zeinstra benoemd tot bondsridder van de KNVB

Björn Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn vandaag, de dag na de door hen geleide finale van EURO 2020, benoemd tot bondsridder van de KNVB. De (assistent-)scheidsrechters kregen deze hoge onderscheidingen uit handen van bondsvoorzitter Just Spee bij terugkomst op Schiphol vanwege hun verdiensten voor het Nederlands voetbal in hun functies van (assistent-)scheidsrechters op het hoogste (inter)nationale niveau.

Björn Kuipers fluit EK-finale Italië - Engeland

Voor het eerst in de historie zal een Nederlandse scheidsrechter de finale van een EK of WK eindronde leiden. De UEFA heeft Björn Kuipers en zijn team aangesteld voor de apotheose van EURO 2020 tussen Italië en Engeland. Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond. "Dit is helemaal fantastisch voor Björn en zijn team. We wensen hen heel veel succes."

Kamphuis in actie in voorronde Champions League

Jochem Kamphuis is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen CFR 1907 Cluj en FK Borac Banja Luka. Het duel in de voorronde van de Champions League wordt dinsdag om 20.00 uur gespeeld.