Het trainingsweekend van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam

Printvriendelijke versieSend by email

In het wekend van 13 t/m 15 januari verbleef de SVA in Valkenburg voor een trainingsweeknd. Emrullah Omrak beleefde het van dichtbij en blikt er op terug.

Vrijdag 
Om drie uur werd ik thuis in Amsterdam opgehaald door Julio voor een reis van tweeënhalf uur naar Valkenburg. In het hotel aangekomen waren Johan, Erik, Gerben, Ton, Frits en Linda al ingecheckt, Julio, Meer en Emrullah kwamen er ook bij. Na wat gedronken te hebben vertrokken we om half acht naar het stadion van MVV waar we samen met de overige 4.180 toeschouwers MVV zagen schitteren in de vrieskou. In de eerste helft waren er wel wat kansen maar gescoord werd er niet. De koffie en thee in de rust deden ons goed. De tweede helft was niet eens een kwartier oud en MVV stond op 2-0, wat tevens de eindstand was. De dag werd gezellig afgesloten in een café in Valkenburg. Daar sloten ook Chris en Peter aan, die naar de wedstrijd Almere City FC tegen FC Volendam (2-2) waren geweest.


Zaterdag 
Na een goed ontbijt gingen we naar het complex van voetbalvereniging Walram om te trainen. Ferit had een pittige training bedacht die werd afgesloten met een onderlinge partij van zes tegen zes. Peter scoorde snel de 1-0. Mijn team miste kans op kans, ook aan mij waren ze niet besteed. Vlak voor tijd maakte ik de terechte gelijkmaker, direct daarna floot de scheidsrechter af. Iedereen die tijdens de training had afgesneden mocht nog even tien keer opdrukken. Een mooie training waaraan iedereen kon deelnemen, ongeacht conditie leeftijd of geslacht getuige de deelname van Bea en Meer. Voordat we teruggingen naar het hotel werd er nog even een groepsfoto gemaakt voor het clubhuis van Walram.

Na een warme douche vertrokken we lopend richting de grotten waar me na dertig minuten bergopwaarts te hebben gelopen enigszins gesloopt aankwamen. Het weerhield ons er niet van om te gaan grotbiken, 40 meter onder de grond. Daar aangekomen werden we opgevangen door een begeleider, die ook gelukkig ook kon lachen om onze scheidsrechtershumor. Het fietsen was een geweldige ervaring om mee te maken, in totaal 4,5 kilometer waarbij samenwerken met de man of vrouw voor je, of het coachen van degene achter je, noodzakelijk was vanwege het ontbreken van licht, de beperkte hoogte en de scherpe bochten. Gelukkig bood de helm uitkomst voor als het een keer mis ging en je het hoofd stoten.

Rond zeven uur kwamen we weer aan bij het hotel. Na ons opgefrist te hebben knorde de magen en gingen we naar het centrum om iets te eten.  We splitsen ons op in twee gelijke groepen, de ene groep ging voor de Hollandse pot en de andere voor de Turkse maaltijd. Iedereen kon dus eten wat hij of zij lekker vond. Om negen uur was iedereen weer in het hotel voor de voetbalquiz. Presentator Johan van Genderen had het ons knap lastig gemaakt met zijn vragen over Ajax, PSV, Feyenoord en het Nederlands Efltal.  Mijn internationale team bestond uit de voorzitter, de vrouw van Julio, Ferit en ondergetekende. Een dodelijk team dat door goede samenwerking en zonder telefoon met vier punten voorsprong eindigde voor het team van Chris Maas, die de helderheid van zijn telefoon volgens mij op honderd procent had staan want zijn teamgenoten werden er door verblind. Degene die nog energie over hadden sloten de avond af in het café.

Zondag 
Om half tien zat iedereen aan het ontbijt dat prima smaakte. Daarna was het inpakken, uitchecken en wegwezen. Op weg naar Amsterdam kwam ik nog een aantal plaatsnamen tegen die ik nog niet eerder was tegengekomen zoals Bunde, Stein, Born, Wessem, Panheel en Grathem. De terugreis was dus ook leerzaam!

Halverwege stopte we nog even bij De Lucht, overigens een bijzondere naam voor een restaurant, om wat te eten en te drinken. Het moeilijkste van een leuk en gezellig weekend is het afscheid nemen van elkaar en weer naar huis gaan. Maar één ding is zeker, bij ieder trainingskamp, toernooi of technische avond van de SVA ben ik erbij. Ik heb tijdens dit weekend mogen ervaren dat bij de SVA je uiterlijk, cultuur, geloof en achtergrond er niet toe doet. Het is wat je doet dat telt!


Emrullah Omrak 

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

X
Secure Login

This login is SSL protected