Amsterdam na kwart eeuw afwezigheid weer present op NK spelregels

Printvriendelijke versieSend by email

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam heeft zich vrijdagavond in Bussum geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap spelregels veldvoetbal. De laatste keer dat de Amsterdammers actief waren op het NK was in 1992, dat destijds in eigen stad werd georganiseerd. Dit jaar zijn de hoofstedelingen - na een afwezigheid van 25 jaar - weer present op het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 10 juni in Heerenveen wordt gehouden.

Aan dit Nederlands Kampioenschap mogen acht scheidsrechtersverenigingen deelnemen. Naast de organiserende vereniging (Heerenveen) en de regerend Nederlands Kampioen (Schagen - Den Helder) zijn dat de zes winnaars van de districtsfinales. Onze zustervereniging 't Gooi had de organisatie van de districtsfinale van West 1 op zich genomen. De SVA, dat zich met drie teams wist te plaatsen voor deze finale, was afgereist naar Bussum om daar de strijd aan te gaan met de teams van Haarlem,  Schagen-Den Helder en Waterland. 

Omdat Schagen-Den Helder als regerend Nederlands Kampioen zich al heeft verzekerd van deelname aan het Nederlands Kampioenschap mag namens West 1 ook een tweede team deelnemen aan het NK. En hoewel Amsterdam met drie teams ruim vertegenwoordigd was, blijft de uitdaging natuurlijk om zoveel mogelijk punten te halen in de verschillende rondes met spelregelvragen. Er werd gestart met de schriftelijke ronde, die werd gevolgd door een ronde met leesvragen en mondelinge vragen. Na de pauze waren er nog de ronde met beeldvragen en de quizronde. Ons eerste team (SVA 1) wist na de pauze de voorsprong op Waterland te behouden zodat het achter Schagen-Den Helder als tweede eindige en dus naar het Nederlands Kampioenschap mag. 

En daarmee schrijven we als club wel een stukje historie, want we moeten terug naar 1992 toen de SVA voor de laatste maal actief was op het Nederlands Kampioenschap. En dat kampioenschap werd door Amsterdam georganiseerd, op een bijzonder locatie in de Hoofdstad. Maar voordat we de geschiedenis induiken gaan we eerst even genieten van het behaalde succes èn ons voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap!

Onze dank gaat uit naar COVS 't Gooi voor de prima organisatie van deze districtsfinale in de kantine van voetbalvereniging SDO. En uiteraard naar onze leden die de vrijdagavond opofferde om onze cub èn stad te vertegenwoordigen!

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

X
Secure Login

This login is SSL protected