Nel Koekoek-Meeuwig, Lid van Verdienste van de SVA op 78 jarige leeftijd overleden.

Printvriendelijke versieSend by email

Verslagenheid en droevenis overheerst bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam nadat ons het trieste bericht heeft bereikt dat ons lid Nel Koekoek-Meeuwig is overleden. Nel die ruim 50 jaar lid was van de SVA is woensdag in het bijzijn van haar familie overleden na het voeren van een lange en oneerlijke strijd die niet te winnen was. Nel Koekoek-Meeuwig is 78 jaar geworden.

De voetbalsport maakte een groot onderdeel uit van het leven van Nel Koekoek-Meeuwig. Nel, die in het dagelijks leven werkzaam was bij de KNVB, is samen met ons lid Alke Wiertz-Kuipers één van de eerste vrouwelijke scheidsrechters in Nederland geweest. Wekelijks floot Nel haar wedstrijden in het jeugdvoetbal en hield zij haar conditie op peil bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam.

Nel heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de SVA. Zo was Nel nauw betrokken bij het samenstellen, produceren en verzenden van het clubblad dat op papier verscheen. Naarmate de digitalisering haar intrede deed nam het werk hiervoor af, maar toch zorgde Nel er altijd voor dat iedereen die niet over email of internet beschikte het clubblad in de bus kreeg. Daarnaast heeft Nel jarenlang zitting gehad in de activiteitencommissie, de commissie die verschillende activiteiten organiseerde zoals klaverjasavonden en puzzeltochten. Mede door deze verrichtingen voor de club werd Nel Koekoek-Meeuwig in 1988, het jaar dat Nederland Europees Kampioen werd, benoemd tot Lid van Verdienste van de SVA. 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 april 2016, waar Nel door zowel de SVA als de COVS werd onderscheiden vanwege haar 50-jarig lidmaatschap. Tot aan haar overlijden was Nel altijd aanwezig bij activiteiten die bij de SVA plaatsvonden, zoals technische avonden, de nieuwjaarsreceptie, de barbecue en natuurlijk de Oliebollenavond die tradititiegetrouw wordt gehouden op de laatste donderdag voor kerst. 

Met kleinzoon Tom ging Nel, samen met Koo, wekelijks mee naar de wedstrijden die hij floot. Bij Almere City FC was Nel een trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden en vergezelde zij Koo als hij het arbitrale kwartet ontving. 

Donderdag 2 november 2017 was voor zowel Koo als Nel een bijzondere dag, het was namelijk 60 jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven. 

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam verliest in Nel een zeer gewaardeerd lid die veel voor onze vereniging heeft betekend. Wij wensen de nabestaanden en in het bijzonder haar man Koo en kleinzoon Tom veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Zie ook : 

https://www.sva-amsterdam.nl/1/74/bericht-van-overlijden--nel-koekoek-meeuwig-lid-van-verdienste-op-78e-jarige-leeftijd-overleden/

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

X
Secure Login

This login is SSL protected