JAV COVS Nederland

Tijdstip: 

zaterdag, juni 3, 2023 - 09:30

Hierbij de vergaderstukken voor de JAV van 3 juni.

Indien er nog stukken volgen kunt u ze hier inzien en/of downloaden.

Update 15 mei; verslag van de commissie media is toegevoegd.

 

M.v.g.

Arthur Smits

Secretaris

Jaarkalender COVS Nederland

Deze jaarkalender kan gebruikt worden om vergaderdata van het landelijk bestuur te kunnen vinden. Indien er vragen zijn aan het landelijke bestuur kun je nu zien wanneer wij vergaderen en hoe we dat doen. We vergaderen bijna altijd bij de SVDU in Utrecht als we samenkomen "in persoon". 

Uit kosten overwegingen en ook vanwege tijd vergaderen we om en om elektronisch via MS Teams. Wat ook een uitvloeisel is van de hele COVID-19 situatie.

Let op! Afgelastingen - neptelefoontjes in omloop

Dit weekeinde zijn in Zuid 1 een aantal scheidsrechters telefonisch benaderd door een persoon die zich uitgaf voor een bestuurslid van de thuis vereniging met de melding dat de wedstrijd door een overlijden binnen de vereniging niet door zou gaan. Dit bleek achteraf niet te berusten op waarheid! Op een of andere manier weet deze persoon de telefoonnummers van KNVB scheidsrechters en belt deze op als ze onderweg zijn zodat verificatie moeilijk is.

Spelregelposter ‘Spelers kennen de regels en de scheidsrechter past ze toe!’

De SVO, Scheidsrechtersvereniging Venlo e.o. heeft bijgaande spelregelposter ontwikkeld. De COVS ondersteunt dit goede initiatief en stelt de poster gratis beschikbaar voor alle scheidsrechtersverenigingen. De poster verschijnt 2x per jaar.

Protocol bij discriminatie, racisme en/of bedreiging

'Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’. Met dit aanvalsplan staan we voor een effectieve aanpak van racisme en discriminatie in het gehele voetbal.

Ook scheidsrechters kunnen te maken krijgen met vormen van discriminatie, racisme en/of bedreiging. Dit stappenplan in de bijlage helpt jou als scheidsrechter te handelen in verschillende situaties

Pagina's