Nieuwsbrief: overleg met de KNVB, acties en vragen voor secretarissen

Ik hoop dat iedereen een welverdiende vakantie heeft gehad en weer vol frisse moed en uitstraling begint aan het seizoen 22/23. Het bestuur heeft er weer zin aan en heeft ook alweer met de KNVB om tafel gezeten. We wensen iedereen een mooi seizoen toe.

Hoe staat onze organisatie COVS Nederland ervoor? Dit riep ik in oktober 2021 en hier sta ik ook nog steeds achter. Het is samen ervoor gaan. Halen en brengen.

Lezing Richard Martens in de Week van de Scheidsrechter

Van 1 oktober tot 9 oktober vindt dit jaar weer de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Het moment om  onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheidsrechters, geen wedstrijden!

De ‘Week van de Scheidsrechter’ is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet.

Nieuwsbrief (assistent-)scheidsrechters amateurvoetbal - september 2022

Om te kijken hoe fit jullie zijn, zullen velen van jullie in september of oktober een conditietest moeten lopen. Hierbij is het belangrijk om in de dagen daarvoor de juiste dingen te doen, zodat je goed uitgerust en fris aan de conditietest kunt beginnen.

Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om in de 2 dagen voor de conditietest de hele test nog te oefenen. Als je de test wilt oefenen, dan zal je dit in de weken daarvoor moeten doen.

Lees meer in de bijlagen.

Titel NK veldvoetbal voor COVS teams voor Den Haag

Op 25 juni 2022 stond het NK veldvoetbal voor COVS verenigingen op het programma.

Ter ere van het 100 jarig jubileum van de COVS groep Nijmegen e.o. mochten zij het toernooi organiseren. Plaats van handeling was de thuisbasis van Nijmegen, te weten het prachtige complex van Beuningse Boys, te Beuningen. Via deze plek nogmaals hartelijk dank aan de Beuningse Boys voor de gastvrijheid!

Wijziging regel 11 buitenspel

De circulaire heeft betrekking op Regel 11 – Buitenspel en geeft een verduidelijking van de richtlijnen om onderscheid te maken tussen ‘bewust spelen’ en ‘van richting veranderen’.

Naar aanleiding van een aantal spraakmakende situaties en op basis van de verwachting dat als een speler duidelijk in buitenspelpositie staat, dit niet in alle gevallen opgeheven wordt wanneer een tegenstander beweegt en de bal raakt, hebben de IFAB en FIFA, na gesprekken met belanghebbenden, de richtlijnen voor het onderscheid tussen ‘opzettelijk spelen’ en ‘van richting veranderen’ verduidelijkt.

Pages