Overlijden Willem Nuwenhoud

Afgelopen dinsdag bereikte ons het verdrietige nieuws dat ons lid Willem Nuwenhoud op 64 jarige leeftijd is overleden. Willem was sinds 1 januari 1983 lid van onze vereniging en is vorig jaar op de jaarvergadering gehuldigd voor zijn 40-jarig COVS Lidmaatschap.

Willem was een scheidsrechter in hart en nieren. Kwam je Willem tegen, dan ging het over voetbal en dan met name arbitrage, hij kon daar uren over praten. Willem heeft jarenlang voor de KNVB gefloten en is daar een aantal jaren geleden mee gestopt. Hij floot nog regelmatig wedstrijden bij zijn cluppie Oirschot Vooruit, waar hij sinds 2022 ook lid van verdienste is. Daar zette hij zich ook jarenlang in voor de verenigingsscheidsrechters. Zo heeft hij Michael Eijgelsheim naar de COVS gestuurd voor de wekelijkse trainingen omdat hij zijn talent zag. Op 29 september vorig jaar zijn we nog met Willem naar Top Oss – FC Emmen geweest waar Michael moest fluiten, hij was zichtbaar trots.

Eind 2022 is bij Willem longkanker geconstateerd. Dat was een flinke tegenvaller, maar Willem zou Willem niet zijn als hij niet strijdbaar was en de moed niet op gaf. Tijdens de jaarvergadering in februari vorig jaar, Willem had de eerste kuren al achter de rug maar wilde toch naar de vergadering komen voor zijn huldiging, vertelde hij openhartig over zijn ziekte en dat hij strijdbaar was om de ziekte te lijf te gaan.

Dit was ook in de tijd dat Thijs Slegers aandacht vroeg voor zijn ziekte en de werving van stamceldonoren tijdens een uitzending op ESPN. Willem werd door de Bloedbank Sanquin uitgenodigd voor een interview bij ESPN. Hij is 43 jaar donor van bloed en plasma geweest, totdat zijn ziekte hem, na 490 donaties, noodzaakte om te stoppen. Een mooie en emotionele verassing voor hem was dat zijn dochter het stokje overnam en bloed en plasma donor is geworden.

Willem heeft gevochten voor wat hij waard was. Hij vond zelf dat zijn tijd nog niet gekomen was, maar hij heeft de ongelijke en oneerlijke strijd helaas verloren.

Wij wensen Jeanine, de kinderen en allen die Willem lief hadden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verdrietige verlies.

Doelgroepen: 

Bestand: