Zaalvoetballers De Langstraat beleven plezierig toernooi in Bavel

COVS Groep Breda stond dit jaar garant voor de organisatie van het districtszaalvoetbaltoernooi voor COVS teams op zaterdag 4 januari 2014 in Sporthal "De Huif" te Bavel.

De tien deelnemende groepen waren door loting in 2 poules verdeeld.

Poule A: Tilburg, Valkenswaard, De Betuwe, Zeeuws Vlaanderen en Breda.
Poule B: Bergen op Zoom, Noord en Zuid Beveland, De Langstraat, Gorinchem en Eindhoven.

De wedstrijdduur was vastgesteld op 18 minuten. Het toernooi begon om 10.00 uur.

Het team van de Langstraat bestond uit;  Jos Klerks, Matthijs Klerks, Yoerak van Voorst, Michael Avery, Leo van Beurden, Roel van der Werff, Remco de Vaan en Jef Priest. Later in het toernooi aangevuld met Simon en Jelle. (en dat was ook hard nodig in verband met enkele blessure en vermoeidheidstrekjes)

De resultaten:
10.30 uur De Langstraat – Gorinchem 1-1    
11.10 uur Noord- en Zuid Beveland – De Langstraat  3-1
11.50 uur Bergen op Zoom – De Langstraat 3-1
12.30 uur Eindhoven – De Langstraat  10-1  

vrouwenvoetbal
Er was een hilarisch moment op het middenveld tijdens wedstrijd tegen de Bevelanders. De Zeeuwen hadden drie dames in de ploeg. Leo wilde één van deze dames eventjes voorbij spelen,  maar raakte in een duel met deze dame. Op het moment dat Leo de bal wilde afspelen, hield hij geen rekening met de tweede dame, die hem niet alleen de bal afpakte maar hem ook tegen de grond aan werkte. Het leek op ongeoorloofd lichamelijk contact, maar de scheidsrechter liet  doorspelen tot vermaak van de toeschouwers die de dames luid toejuichten.

Het moet gezegd worden dat Leo absoluut niet reageerde naar de scheidsrechter en ook niet naar de voetballende dames. Hij slikte zijn nederlaag als een man.

Het team van Gorinchem heeft uiteindelijk het toernooi gewonnen door in de finale Zeeuws Vlaanderen te verslaan. Ook wisten de Zuid-Hollanders de sportiviteitsbeker mee naar Gorinchem te nemen. De Langstraat eindigde in dat klassement als tweede.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: