Roel van der Werff onderscheiden met zilveren scheidsrechter COVS

De 68e Jaarlijkse Algemene Vergadering van COVS De Langstraat op dinsdag 18 oktober 2016 was weer een feestelijke gebeurtenis. Peter van den Tillaart werd gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap en Piet Jonkers nam een speld in ontvangst voor zijn 25-jarig lidmaatschap bij de COVS. Theo van Gastel was eveneens uitgenodigd in verband met zijn 25-jarig jubileum, maar hij moest wegens omstandigheden afzeggen voor de jaarvergadering. Als klap op de vuurpijl werd voorziter Roel van der Werff onderscheiden met de zilveren scheidsrechter van de COVS, vanwege 12,5 jaar bestuurslidmaatschap. Speciaal voor die gelegenheid was districtsbestuurder van COVS Zuid 1 Piet Janssen naar Waalwijk gekomen.

Eigenlijk had Roel van der Werff de zilveren scheidsrechter al in 2010 verdiend. Door bestuurswisselingen was het destijds niet van gekomen. Onder het motto beter laat dan nooit, werd de aanvraag door de secretaris bij het districtsbestuur ingediend en gehonoreerd door het landelijk bestuur.
De vergadering was net een half uur aan de gang toen zijn vrouw Addy binnen kwam lopen. Roel onderbrak zelfs eventjes de vergadering en richtte zich tot Addy. "Wat doe jij nou hier". De verrassing zou zich na de pauze aankondigen. En verrast was Roel zeker.

pietjonkers25Piet Jonkers
Piet is lid geworden van de Langstraat in 1980 tot 1984. Daarna heeft hij zijn lidmaatschap beëindigd en is hij op 1 oktober 1991 opnieuw lid geworden en dus is hij nu ook 25 jaar verbonden aan onze vereniging. Piet is vanaf 1980 Jeugdscheidsrechter geweest en heeft eventjes senioren gefloten voor de KNVB. Hij beleeft al ruim 36 jaar veel plezier aan zijn hobby als scheidsrechter.

Hij heeft vrijwel altijd in dezelfde jeugdgroep gefunctioneerd maar is ook een paar keer gepromoveerd naar een hogere groep. Enkele jaren geleden moest hij een groep lager gaan fluiten en dat vond hij niet echt leuk. Echter vorig seizoen promoveerde hij en daar raakt hij niet over uitgepraat. Voetbal speelde hij gedurende 4 jaar in een café elftal en 4 jaar bij RWB. Nadien besloot hij te stoppen met voetballen en via een raambiljet waarop scheidsrechters werden gevraagd heeft hij zich aangemeld voor de scheidsrechterscursus.

Hardlopen was ook een hobby van Piet. Onder andere de 10 km Warandaloop in Tilburg, en bij DAK in Drunen. Op bestuurlijk vlak of in commissies optreden heeft Piet geen behoefte aan gehad, maar wel is hij altijd aanwezig op alle activiteiten van de vereniging. Hij heeft bovendien nog een tweede hobby en dat is een wandelvereniging waar hij als bestuurslid veel activiteiten regelt. Een aantal jaren geleden is hij gepensioneerd en deze verdiende vrije tijd benut hij om veel vakantie tripjes te maken in binnen- en buitenland en daar genieten Piet en Annie volop van.

pvdt40Peter van den Tillaart
40 jaar COVS de Langstraat en als lid geregistreerd sinds 1 januari 1976. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen als je de vele verdiensten van Peter moet beschrijven. Vanaf het begin fanatiek scheidsrechter die geheel volgens de regels leiding gaf en dit deed tot in groep 2 van het amateurvoetbal. Sjoemelen moest je bij Peter niet aankomen want dat wekte bij hem grote irritatie op. Door zijn bouw activiteiten van 2 prachtige huizen die hij geheel had ontworpen en zelf gebouwd, moest hij kiezen tussen zijn hobby en werkhobby. Hij besloot te stoppen met fluiten. Hij was in zijn “goede tijd” ook een actieve lange afstand loper waar hij halve en hele marathons liep. En natuurlijk niet te vergeten de 80 van de Langstraat waarin hij steeds probeerde zijn eindtijd scherper te stellen.

Van 1977 tot 2011 heeft hij als gediplomeerd conditietrainer de COVS groep getraind. Na de trainingen werd er vaak een partijtje gevoetbald en werden er 2 partijtjes gevormd en Peter zat steevast in de verkeerde partij want hij verloor 9 van 10 keer.

In 1995 is Peter benoemd tot lid van verdienste van de Langstraat en in het seizoen 2000/2001 en 2004/2005 werd hij gekozen tot clubman van het jaar.

In 1977 trad hij toe tot het bestuur. In 1994 besloot hij te stoppen als bestuurslid. Thans is hij overtuigend lid van de Technische Commissie, waar hij Jan Ulijn ondersteunt bij het organiseren van de spelregelavonden. Bij de RKC Battle is hij betrokken als scheidsrechter voor het leiden van de wedstrijden op de zondagmorgen.

Peter is een kleine man met een groot hart wat ook blijkt uit zijn vele werk als vrijwilliger bij het Hospice verzorgingstehuis Eikendonk en ook voor de voedselbank in Waalwijk. Zo heeft hij ook de cursus hart reanimatie helpen opzetten en regelt de jaarlijkse applicatie cursussen.

Clubblad
Vlak voor het sluiten van de vergadering deed de voorzitter nog een mededeling over een jubilaris. Weer eentje van 25 jaar. Geen persoon deze keer maar een product. Het bestuur kwam er namelijk achter dat ook het officiele clubblad van COVS de Langstraat het afgelopen seizoen haar 25e jaargang heeft doorstaan. Het blijkt een uniek fenomeen te worden, want de clubbladen van COVS groepen verdwijnen stuk voor stuk vanwege de hoge kosten, tijdgebrek en mankracht. Om stil te staan bij dit 25 jarige jubileum was er ook een bloemetje en VVV bon voor de redactie van het clubblad. Dirk Prins mocht het namens de redactie in ontvangst nemen.

Doelgroepen: 

Bestand: