Conditietrainers

Begin juni was de laatste cursusavond voor COVS-trainers in Oost. Elf deelnemers zijn vanaf half april acht avonden afgereisd naar de accommodatie van de scheidsrechtersvereniging Deventer en omstreken (DSV) om door docent Jeroen Sanders (scheidsrechter betaald voetbal) opgeleid te worden tot conditietrainer COVS.

Het was een nieuwe cursus. Ton Freijters uit Etten-Leur heeft een nieuwe opzet gemaakt en twee districten werden door de COVS aangewezen om proef te draaien. Uiteraard Tons eigen district (Zuid 2), maar ook district Oost maakte deel uit van de pilot.

“Een cursus”, zo vertelde Jeroen Sanders, “waarin praktijk en theorie naadloos op elkaar aansluiten.” Iedere deelnemer nam op een van de avonden de warming-up voor zijn rekening of de loopoefeningen of de cooling-down. De deelnemers gaven daarbij elkaar feedback en de docent verbond het een en ander met de passende theorie. Zo werden de cursisten getraind voor hun taak. Ook werden de deelnemers bij hun eigen COVS-groep begeleid door ervaren trainers. Uiteindelijk bleek de docent zeer tevreden over de (in zijn ogen enthousiaste) deelnemers en complimenteerde hij op de laatste avond de COVS met elf kundige nieuwe conditietrainers.

Han Marsman

 

Doelgroepen: 

Bestand: