District Zuid 1

Groepszichtbaarheid: 

Openbaar

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bas Nijnhuis en Coen Droste bij 75-jarig COVS Zeeuws-Vlaanderen

Maandagavond 9 december jl. was Hotel Van Leuven te Kloosterzande, voor een keer in de geschiedenis van de vereniging, de locatie voor een activiteit van de COVS groep Zeeuws-Vlaanderen. Vanwege de verwachte publieke opkomst was er naar deze gelegenheid uitgeweken vanaf de gebruikelijke clublocatie bij de VV Zaamslag. Vooruitlopend op de festiviteiten van het 75-jarige bestaan van deze COVS-groep in 2014 was een bijeenkomst georganiseerd waarin onze actieve toparbiter Bas Nijhuis en assistent-scheidsrechter Coen Droste waren uitgenodigd.

50 jaar actieve scheidsrechter apart toegesproken

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de COVS Walcheren op 6 januari jl. werd het ongedwongen karakter van deze bijeenkomst toch even onderbroken voor het zakelijke. De voorzitter Arjen van de Reijt vroeg tijdens deze bijeenkomst Wim Broekhoven naar voren. Op 4 januari jl. was Wim bij de KNVB 50 jaar onafgebroken actief als scheidsrechter. Voor dit gedenkwaardig feit werd hij toegesproken en kreeg hij als aandenken het bij deze groep voor gasten gebruikelijke aandenken, een mini beeldje van een scheidsrechter, aangeboden.

Jubilarissen COVS Walcheren

Op 13 december jl. werd in het clubhuis van de RKSV Walcheren door de COVS afdeling Walcheren de jaarlijkse kerstavond gehouden. Tussen het vier gangendiner door werd er bingo gespeeld en werd ook nog stil gestaan bij het zakelijke in de vereniging want door het COVS district Zuid 1 bestuurslid Wim van Broekhoven, werd eerst Jan van der Velde gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap bij deze vereniging. De bijbehorende gouden COVS decoratie werd opgespeld door zijn echtgenote Gees.

Spelregelavond voor E-pupillen van Zeelandia/Middelburg

Op vrijdagavond 11 april werd in het clubgebouw van scheidsrechtersvereniging Zeelandia/Middelburg een spelregelinstructieavond gehouden door Willy Spaeter en Jan van de Velde van de COVS Walcheren.
Beide instructeurs hadden dertig spelregelvragen gemaakt die door de jeugdigen moesten worden beantwoord. Daarna werden aan de hand van diabeelden de antwoorden op alle vragen individueel besproken en werd levendig gediscussieerd.

Jan Stuut

Pagina's