OJC Rosmalen en COVS ’s-Hertogenbosch slaan handen ineen

Na kort en krachtig overleg tussen vertegenwoordigers van OJC Rosmalen en de COVS ’s-Hertogenbosch en Omstreken, hebben Wim Trugg, voorzitter van het in de zondag Hoofdklasse B uitkomende OJC Rosmalen en Jan van Leijenhorst, voorzitter COVS ’s-Hertogenbosch, een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De overeenkomst ging formeel per 1 juli 2013 in en zal kort na de zomervakantie door beide partijen worden ondertekend.

In deze overeenkomst stelt OJC Rosmalen trainingsruimte beschikbaar aan de COVS ’s-Hertogenbosch, waar scheidsrechters van de COVS, verenigingsscheidsrechters van OJC Rosmalen en overige verenigingen hun conditie op peil kunnen brengen of houden onder begeleiding van gediplomeerde trainers van de COVS.

Tevens zal de COVS aandacht besteden aan spelregelkennis via het organiseren van spelregelbijeenkomsten waaraan spelers, kader, ouders en overige leden van OJC Rosmalen en leden van de COVS kunnen deelnemen.

Daarnaast zullen er technische avonden georganiseerd worden, waarbij bekende sprekers hun verhaal komen doen. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan bekende (ex-)scheidsrechters, andere personen uit de sport en de KNVB.

Beide verenigingen zijn zeer tevreden met de gesloten samenwerkingsovereenkomst. Wim Trugg: “Als OJC Rosmalen zo een bijdrage kan leveren om de arbitrage in de regio verder te verbeteren, moeten we dat zeker doen.”. Jan van Leijenhorst: “Deze samenwerking is een impuls voor onze vereniging waardoor we de belangen van scheidsrechters in de regio ’s-Hertogenbosch nog beter kunnen behartigen.”

Jan Stuut

Doelgroepen: