Seizoensopening 2014-2015 COVC Walcheren met huldigingen

Op vrijdagavond 12 september jl. werd in het clubhuis van de voetbalvereniging Walcheren, tevens het vaste clubhuis van de gelijknamige COVS-afdeling de ‘aftrap’ naar het nieuwe seizoen verricht. Allereerst werd gewoontegetrouw gestart met een barbecue die zoals altijd verzorgd werd door Gerrie van der Kreeke uit ’s-Heer-Arendskerke. Omdat het de laatste keer was dat Gerrie voor ons de barbecue organiseerde vanwege zijn leeftijd, had hij als presentje gezorgd. Als dank dat hij jarenlang voor de barbecue had mogen zorgen, trakteerde hij de talrijk opgekomen deelnemers aan het genot van een speenvarken aan het spit, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt.

Na afloop hiervan nam voorzitter Arjan van de Reijt het woord en introduceerde Paul Kools, in zijn hoedanigheid als voorzitter Zuid 1 van de KNVB. Vervolgens riep hij Wim Vermeulen met echtgenote Jeannette naar voren. Op onnavolgbare wijze refereerde Paul aan de unieke carrière van Wim binnen de KNVB sinds 1976. Als dank hiervoor werd Wim benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Van Paul ontving Wim een ingelijste oorkonde en de bijbehorende speld werd door echtgenote Jeannette bij Wim opgespeld.

Vervolgens nam de voorzitter weer het woord en werd de trainer van de COVS-groep, Jan van de Dries met zijn vrouw Anneke, naar voren gehaald. Arjan beschreef de carrière van Jan, maar vooral ook de persoonlijke benadering van individuen door Jan sinds 1991 toen hij als trainer begon. Door Bart Wattel, lid van de trainingsgroep was onder de deelnemers een inzameling gehouden en had men gekozen voor een vergrote afgedrukte groepsfoto als cadeau voor Jan en nog een enveloppe met inhoud. Die per 1 oktober is gestopt als trainer. Ook de gebruikelijke bloemen voor Anneke ontbraken niet.

Als laatste nam Wim van Broekhoven, regio afgevaardigde van de COVS Zuid 1 het woord en vroeg aan Chris Heijt om naast hem te komen staan. In korte woorden eerde hij Chris vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van de COVS, naast zijn nog steeds actieve loopbaan als scheidsrechter. Door Wim werd Chris van de bijbehorende speld voorzien en werd aan hem een bos bloemen overhandigd. Daarna was er tijd voor ontspanning en werd er door de leden nog geruime tijd in een gezellige sfeer doorgebracht, onderbroken door de spanning die het draaien aan het rad van fortuin, met beschikbare prijzen,  met zich meebracht.

Jan Stuut

Doelgroepen: 

Bestand: