Over de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is opgericht op 8 maart 1933 en één van de grootste COVS-verenigingen van ons land. Al sinds de oprichting maken we ons sterk voor de voetbalarbitrage in Nederland.

Prominente leden uit heden en verleden zijn onder andere Klaas Schipper, Tjip Teenstra, jan Niko de Boer, Henk van Dijken, Bouke Draaisma, Egbert Mulder, Johan Roeders, Jacques d'Ancona, Roel Visscher, Roelof Luinge, Michel Winter, Jaap Pool, Berend Talens, Jantinus Meints, Arie Brink, Kristian Bakkelo, Jochem Kamphuis, Richard Brondijk, Henk Steenhuis en Robert van Dorst.

Hoogtepunten in de verenigingshistorie waren onder andere drie Nederlandse titels spelregels, een Nederlands kampioenschap veldvoetbal, de organisatie van het NK spelregels (2x, voor het laatst in 2006), de organisatie van het NK zaalvoetbal en diverse boeiende clubavonden. Ook het inmiddels befaamde jaarlijkse technische weekeinde op Ameland heeft een belangrijke plaats in de vereniging. het cluborgaan De Aftrap wordt alom gewaardeerd en werd in de jaren negentig onderscheiden met de Gouden Pen.

De vereniging organiseert elke dinsdag en donderdag trainingen op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen (clubhuis GRC), van 19.30 - 20.30 uur. Daarnaast wordt een jaarlijks technisch weekeinde, diverse ontspannende activiteiten, spelregelavonden en technische avonden gehouden. Zesmaal per jaar verschijnt De Aftrap, het cluborgaan van de vereniging. De zeer actieve commerciële commissie zorgt regelmatig voor aantrekkelijke aanbiedingen en kortingsregelingen.

Meer weten? Mail naar covsgroningen@gmail.com. Of kijk op www.covsgroningen.nl.

Doelgroepen: