Glimmen krijgt fair play prijs Groninger scheidsrechters uitgereikt

Prijs uitgereikt voor de wedstrijd Glimmen - TEO op 3 april

vv. Glimmen winnaar fair play prijs Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

De voetbalvereniging Glimmen heeft de fair play prijs 2008-2009 van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gewonnen. De prijs wordt komende zaterdag 3 april kort voor aanvang van de wedstrijd Glimmen 1 – TEO 1 uitgereikt. Met de prijs willen de Groninger scheidsrechters aandacht vragen voor het belang van fair play én sportief gedrag belonen en stimuleren. Naast een oorkonde en eeuwige roem, bestaat de prijs onder andere uit een wedstrijdbal en enkele kleinigheden. Glimmen liet in het klassement over vorig seizoen 77 andere voetbalverenigingen uit stad en ommeland achter zich.

De voetballers van de twaalf in competitieverband uitkomende teams van vv. Glimmen waren in het seizoen 2008-2009 het meest sportief van alle 78 bij de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken aangesloten clubs uit de provincie Groningen. De twaalf teams kwamen tot een ‘strafgemiddelde’ van 5,53.  Daarachter eindigden Warffum, SIOS en De Wilper Boys op de plaatsen 2, 3 en 4. Sportiefste stadsclub bleek GSAVV Forward op 7. Minst sportief waren de voetballers van ZEC. 

Met het uitreiken van de fair play prijs vragen de Groninger scheidsrechters aandacht voor het belang van fair play en willen ze sportief gedrag belonen. Er wordt een klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Daarin wordt gekeken naar de grootte van de club, kaarten en overige strafzaken. De prijs is dus voor de hele vereniging (niet alleen voor het 1e)!

Glimmen is opvolger van Eenrum, dat in het seizoen 2006-2007 het sportiefst bleek. Vorig seizoen werd de prijs niet uitgereikt. Daarvoor mochten onder andere Corenos, OKVC, Poolster en Loppersum zich winnaar van de fair play prijs noemen.

Over de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is op 8 maart 1933 opgericht en is één van de grootste belangenverenigingen voor scheidsrechters in Nederland. De vereniging telt circa 200 leden, 50 donateurs en 78 aangesloten donateurverenigingen. Men komt op voor de belangen van scheidsrechters, organiseert trainingen (2x per week), een jaarlijks technisch weekeinde en diverse andere activiteiten. Bovendien wordt jaarlijks een fair play prijs uitgereikt.

Doelgroepen: