Inspanningsfysioloog Nederlands voetbalteam komt naar Emmen.

Emmen- Op dinsdag 22 april a.s. zal inspanningsfysioloog en bewegingswetenschapper Niels de Vries, een training en lezing verzorgen bij de scheidsrechtervereniging COVS HZO Drenthe. De Vries is opgeleid tot voetbaltrainer/coach 2 en heeft veel ervaring met het fysiek testen en meten van topvoetballers voor en tijdens o.a.  EK’s en WK’s , alsmede binnen Betaald Voetbal Organisaties en (top) amateurclubs. Hij is werkzaam voor de KNVB in Zeist.  Momenteel begeleid hij het Nederlands Vrouwenteam voor de WK 2015 in Canada.  De Vries bewaakt daarnaast al vele jaren het conditioneel niveau van de scheidsrechters in de Eredivisie en de Jupiler League.

 

Het is de scheidsrechtersvereniging  COVS Hondsrug Zuid Oost Drenthe gelukt om De Vries vast te leggen voor een unieke training en conditietest.  De Vries zal aansluitend een lezing verzorgen.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

19.00 uur                         Verzamelen in het clubhuis in trainingskleding

19.05-19.20 uur                Korte introductie het plaatsen van hartmeters bij de deelnemers

19.30-20.30 uur                Training en conditietest op het trainingsveld van de Hockeyvereniging

20.30-21.00 uur                Deelnemers douchen, ontvangst deelnemers lezing.

21.00-22.15 uur                Lezing over testen en meten van scheidsrechters en hij zal zijn ervaringen met ons delen van topscheidsrechters en topvoetballers.            

Het is belangrijk dat u zich aanmeldt voor deze bijeenkomst. Er zijn slechts 20 deelnemers die met een hartslagmeter kunnen trainen. Van de training krijgt u na afloop een rapport hoe u heeft gereageerd op de geleverde inspanning. Uiteraard kunnen meer mensen meedoen voor deze training echter wel met een maximum van 50 deelnemers. De training is voor (KNVB) scheidsrechters en clubscheidsrechters uit de regio.

Bent u alleen geïnteresseerd in de lezing dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

U kunt zich aanmelden voor de training bij de secretaris van de COVS HZO Drenthe (herman.harmers@home.nl ). Deelname is gratis.

Wij ontmoeten u graag in ons clubhuis “ De Meerfluit” Ulilevi 12 in Emmen (achter de Oost Tribune van het Stadion van FC Emmen). U kunt parkeren achter de Noord Tribune van het stadion.

Mocht u nog vragen  hebben dan kunt u contact opnemen met Theo Hein, vice voorzitter van de COVS HZO Drenthe.  Hij is bereikbaar op 06-251740915 of per mail twhein@xs4all.nl

Doelgroepen: