Spelregelvraag 10 - Antwoord

NEC - Helmond Sport. Een speler speelt de bal met de voet naar zijn doelman. Deze kan de bal niet controleren en pakt hem voor een aanvaller zijn voeten weg. De scheidsrechter geeft nu een indirecte vrije schop plus geel. Is dit juist?

Nee, dit is niet juist. Er wordt duidelijk in de spelregels gesteld dat de doelverdediger voor het spelen met de hand binnen zijn strafschopgebied geen kaart mag krijgen. Dus de gele kaart is hier niet juist, de indirecte vrije schop uiteraard wel. Let op: volgend seizoen mag de doelverdediger als hij de bal niet goed controleert wel pakken.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar