Antwoord spelregelvraag 1

Spelregelvraag 1 Een speler maakt een ovetreding en raakt daarbij geblesseerd. Bij het verlaten van het veld krijgt hij de gele kaart. Voordat de vrij trap is genomen komt hij het veld weer in en neemt plaats in de muur. Mag dit?

Dit mag niet. Deze speler is geblesseerd geraakt door een eigen actie en heeft daarbij zelfs een gele kaart gehad. Hij had moeten wachten tot de bal weer in het spel was en een teken van de scheidsrechter heeft gehad. Deze speler moet nu zelfs een gele kaart krijgen voor het betreden van het speelveld zonder toestemming. Aangezien dit dan zijn 2e is  levert dit hem rood op.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar