Antwoord spelregelvraag 4

Spelregelvraag 4 Twente willem ll Een speler komt met buitensporige inzet en gestrekt been inglijden. Hij mist met het gestrekte been de tegenstander maar raakt deze wel met het ander been. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

De scheidsrechter moet in ieder geval hervatten met een directe vrije schop (in het strafschopgebied een strafschop) De kaart die hoort te worden gegeven is rood. De uitleg van de betreffende scheidsrechter na afloop (na samenspraak met de VAR), dat hij geen rood gaf omdat de speler niet met het gestrekte been werd geraakt, is dan ook niet juist. Als een speler op een dergelijke manier inkomt is het zelfs rood als hij helemaal niks raakt. Ook het feit dat de gezondheid van de tegenstander in gevaar is weegt bij deze beslissing mee.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar