Lezing Richard Martens in de Week van de Scheidsrechter

Van 1 oktober tot 9 oktober vindt dit jaar weer de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Het moment om  onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheidsrechters, geen wedstrijden!

De ‘Week van de Scheidsrechter’ is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet.

Scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten.

Richard Martens
COVS Den Bosch heeft tijdens de Week van de Scheidsrechter betaald voetbalscheidsrechter Richard Martens (37) uitgenodigd om op donderdag 6 oktober een lezing te verzorgen over zijn indrukwekkende carrière als voetbalscheidsrechter.  

Op 21 september 2012 leidde Martens zijn eerste professionele wedstrijd op het tweede niveau. De wedstrijd tussen SBV Excelsior en FC Eindhoven eindigde in een 1–1-gelijkspel. Martens deelde vier gele kaarten uit. Het seizoen 2012/13 sloot hij af met de volgende getallen: hij was scheidsrechter in tien competitiewedstrijden en gaf daarin eenendertig maal een gele kaart. Dat komt neer op een gemiddelde van 3,1 gele kaarten per wedstrijd.

“Doelgericht ambities waar maken” 
“Leren en blijven leren

Op zaterdag 15 oktober 2017 maakte Martens zijn debuut als scheidsrechter in de Eredivisie. Hij floot het duel tussen Willem II en FC Twente.

De lezing is toegankelijk voor alle (club)scheidsrechters en andere belangstellenden. De toegang is gratis, maar van tevoren opgeven is wel noodzakelijk. 

Lezing Richard Martens in de Week van de Scheidsrechter
Wanneer: donderdag 6 oktober 2022
Aanvang: 20:00 uur. inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: Stadion de Vliert. Ingang E.
Victorialaan 21, 5213 JG ‘s-Hertogenbosch
Voor wie: alle (club)scheidsrechters en belangstellenden
Aanmelden: Stuur een mail naar secretaris@covsdenbosch.nl  vol=vol.

#scheidsbedankt

Doelgroepen: 

- Besloten groep -

Bestand: