Eric ten Horn weer ongenaakbaar

Voor het zesde opeenvolgende jaar is Eric ten Horn gehuldigd tot spelregelkampioen van de scheidsrechtersvereniging Veendam en Omstreken over het jaar 2015. Dat was tevens de laatste keer want door de fusie met Oost Groningen is de naam van de vereniging nu Oldambt en Veenkoloniën. Eric mocht verleden jaar de Sam Poeteray Wisselbeker definitief in ontvangst nemen. Er komt een nieuwe wisselbeker en na overleg met de familie zal deze ook weer naar Sam Poeteray genoemd worden.

De finale van de interne spelregelcompetitie vond plaats op dinsdag 16 februari in het clubgebouw De Neutrale Hoek in Wildervank. Dertien  spelregelkenners namen het deze avond tegen elkaar op, waarbij twee clubscheidsrechters van HSC. Zij moesten eerst 10 schriftelijke vragen beantwoorden. Daarna volgden beeldvragen en vragen over filmfragmenten van wedstrijden. Bij de behaalde punten op deze finale- avond werden de punten opgeteld die in de vijf voorrondes werden gescoord. Deze voorrondes vonden voor het eerst plaats na de training op een aantal dinsdagen. Na een aarzelend begin werd dat een zeer geslaagd experiment, tot grote voldoening van organisator Tonny Walters.  

Eric ten Horn werd niet alleen spelregelkampioen van 2015 maar hij won ook de eerste prijs op finale- avond. De voorrondes leverden hem 126 punten op, zijn puntenaantal op de finale- avond was 95; in totaal 221 punten. Dick Bierma (OG) eindigde net als vorig jaar op de tweede plaats met 191 punten terwijl Egbert Takens zeer verrassend derde werd met 158 punten. Bierma eindigde ook als tweede op de finale- avond met 71 punten, terwijl Jacob Bijlstra van HSC heel verrassend derde werd met 60 punten. De nummers een, twee en drie kregen een waardebon van Valkema Sport en een mooi T- shirt van BMN Bouwmaterialen, de werkgever van Dick Bierma. Vermeld moet zeker worden dat Tonny Walters zich prima had voorbereid op deze finale- avond. Gerlof Gils hielp hem bij de uitvoering. Namens het nieuwe bestuur reikte Gerlof ook de prijzen uit. 

Doelgroepen: 

Bestand: