Henk Potze uit bed gefloten

Het was moeilijk om het grootste geheim van de week te bewaren.

Achter gesloten deuren probeerden de trainingsleden van COVS Oldambt en Veenkoloniën te besluiten om op vrijdagochtend 30 juli 0730h in volledig scheidrechters tenue naar het appartement van Henk en Jannie Potze te lopen om eerstgenoemde fluitend te feliciteren met zijn 80ste verjaardag. Maar daar waar de trainingsgroep was, was Henk. Op beide trainingsavonden van deze week zat Henk aan dezelfde stamtafel als aan die waaraan de trainingsleden nog graag het een en ander wilden doornemen. Het werd de trainingsleden daarom haast onmogelijk gemaakt Henk te verrassen. Toch is het gelukt.

Om half acht vanochtend verzamelden 17 leden zich op de parkeerplaats bij het station om gezamenlijk naar Henk en Jannie hun appartement te lopen. Eenmaal gearriveerd gaven de trainingsleden een daverend fluitconcert. Dit concert moest Henk wel wakker hebben geschud. Al gauw verscheen hij namelijk samen met Jannie voor de ramen van hun prachtig appartement. Overdonderd en verrast door het helse kabaal, kon Henk alleen maar zwaaien en glimlachen naar de groep trainingsleden die hem zo dankbaar is voor al zijn inzet en gedrevenheid.

Na de vele felicitaties van beneden, nodigde Jannie de groep uit naar boven te komen. In Henk en Jannie hun appartement, dronk ieder een kop koffie met een stuk gebak. Daar gaf onze voorzitter Roelf Koops nog een korte speech. Ook Henk zelf volgde met een speech over zijn carrière, familie en verenigingsleven. Hier en daar liet hij tevens doorschemeren hoe overweldigend deze verrassing voor hem was. Zoals gezegd, het is de groep trainingsleden écht gelukt. Henk is daadwerkelijk verrast. Na een uur gebabbel en gelach vertrok de groep weer.

Ook Henk zelf is even later vertrokken. Hem stond nog een zelfopgelegde, 80-kilometer lange fietstocht te wachten. Waarom? Omdat Henk nu ook tachtig is.

Doelgroepen: 

Bestand: