Een succesvolle, spelregeltechnische avond

Op de laatste avond van de maand augustus heeft Johan Suurd onze trainingsleden de nieuwe spelregels van het veldvoetbal gepresenteerd. Met tekst en beelden legde hij op intrigerende wijze uit waarom het een, maar niet het ander bestraft dient te worden in het nieuwe seizoen. De vierentwintig aanwezigen stelden zichzelf dezelfde vraag en traden daarom ook vaak in discussie.

De thema’s strafbare handsballen, scoringskansen en onsportiviteit wakkerden regelmatig interessante gesprekken aan onder de scheidsrechters en legden daarmee hun verschillende interpretaties van dezelfde spelregel bloot. Er vallen daarom in ieder geval twee conclusies te trekken uit deze succesvolle avond.

Ten eerste is iedereen weer gebrand te mogen beginnen aan, hopelijk, een volledig uit te spelen seizoen. Ten tweede zullen er discussies gevoerd blijven worden, zowel in als rondom het veld. Natuurlijk gaat dat ook dit jaar weer soms tot onbegrip en frustratie leiden. Maar, is het niet ook de charme van de door ons breed gedragen sport?

Doelgroepen: 

Bestand: