Spelregels

VAR-consternatie in Engeland

In Nederland kwam het niet van de grond, maar in Engeland is het al jarenlang een traditie: voetbal op het hoogste niveau op Tweede Kerstdag, ofwel Boxing Day. Zoals het hele seizoen daar was er ook deze dag VAR-consternatie. In dit geval in de wedstrijd Burnley – Liverpool. Maar hoe zat het nou?  Harvey Elliot scoore in de 55e minuut, maar zag het doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Liverpool boos, veel onbegrip in Engeland, maar was deze beslissing terecht?

Vragen uit de landelijke finale spelregels 2023

In juni is de landelijke finale spelregels weer gespeeld. In dit stuk aandacht voor een aantal situaties uit de vragen van die finale:

Een inwerper staat op het moment van gooien 1 meter achter de lijn. Een tegenstander die 2 meter bij hen vandaan staat springt nu omhoog in een poging de bal te blokken.

Spelregelvragen juni 2023

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze gesplitst in vragen waarvan de antwoorden rechtstreeks te vinden zijn in de spelregels veldvoetbal en in een apart gedeelte met een aantal extra vragen waarvan de antwoorden niet direct in de tekst van de spelregels zijn te vinden, maar waarover de IFAB specifieke uitspraken heeft gedaan of die in hun Q&A te vinden zijn. De vragen zijn weer bijgewerkt n.a.v. de wijzigingen in de spelregels voor het seizoen 2023-2024, daarnaast zijn nog een aantal correcties aangebracht.

Weer Rotterdam!

Op 1 juli werd bij de SVA de landelijke finale spelregels gehouden. Een gezellige en (te) kleine locatie waarbij het goed was dat er maar 5 teams meededen. Titelverdediger Rotterdam was op volle oorlogssterkte en dat was te merken.

Al in de eerste ronde, het schriftelijk, werd er al afstand genomen en op de 2e beeldronde na waren ze alle rondes de sterkste.

Spelregelposter ‘Spelers kennen de regels en de scheidsrechter past ze toe!’

De SVO, Scheidsrechtersvereniging Venlo e.o. heeft bijgaande spelregelposter ontwikkeld. De COVS ondersteunt dit goede initiatief en stelt de poster gratis beschikbaar voor alle scheidsrechtersverenigingen. De poster verschijnt 2x per jaar.

Protocol bij discriminatie, racisme en/of bedreiging

'Ons voetbal is van iedereen – samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel’. Met dit aanvalsplan staan we voor een effectieve aanpak van racisme en discriminatie in het gehele voetbal.

Ook scheidsrechters kunnen te maken krijgen met vormen van discriminatie, racisme en/of bedreiging. Dit stappenplan in de bijlage helpt jou als scheidsrechter te handelen in verschillende situaties

Arbitragecongres 2023

Het arbitragecongres wat in 2023 georganiseerd zou worden door West 1 en West 2 is uitgesteld naar 6 januari 2024.

Een reden is dat op 7 januari ook de KNVB landelijke scheidsrechtersdag heeft georganiseerd. Helaas waren we hiervan niet op de hoogte en we denken dat dit ook zeker invloed heeft op ons arbitragecongres.

Afwijkende regels

Een mondelinge vraag op de laatste finale spelregelwedstrijden was:
Voor welke categorieën mogen uitzonderingen gemaakt worden in de regels?

Het antwoord was: Jeugdspelers onder de 16 jaar, vrouwenwedstrijden, Veteranenwedstrijden (spelers boven de 35 jaar) en het G voetbal.

Pagina's

Abonneren op RSS - Spelregels