Spelregels

Arbitragecongres 2023

Het arbitragecongres wat in 2023 georganiseerd zou worden door West 1 en West 2 is uitgesteld naar 6 januari 2024.

Een reden is dat op 7 januari ook de KNVB landelijke scheidsrechtersdag heeft georganiseerd. Helaas waren we hiervan niet op de hoogte en we denken dat dit ook zeker invloed heeft op ons arbitragecongres.

Afwijkende regels

Een mondelinge vraag op de laatste finale spelregelwedstrijden was:
Voor welke categorieën mogen uitzonderingen gemaakt worden in de regels?

Het antwoord was: Jeugdspelers onder de 16 jaar, vrouwenwedstrijden, Veteranenwedstrijden (spelers boven de 35 jaar) en het G voetbal.

Wijziging regel 11 buitenspel

De circulaire heeft betrekking op Regel 11 – Buitenspel en geeft een verduidelijking van de richtlijnen om onderscheid te maken tussen ‘bewust spelen’ en ‘van richting veranderen’.

Naar aanleiding van een aantal spraakmakende situaties en op basis van de verwachting dat als een speler duidelijk in buitenspelpositie staat, dit niet in alle gevallen opgeheven wordt wanneer een tegenstander beweegt en de bal raakt, hebben de IFAB en FIFA, na gesprekken met belanghebbenden, de richtlijnen voor het onderscheid tussen ‘opzettelijk spelen’ en ‘van richting veranderen’ verduidelijkt.

RSV wint landelijke finale spelregels

Nadat door corona er 2 jaar geen spelregelwedstrijden waren geweest kon het dit jaar weer doorgaan. Dit keer in Rotterdam waar de RSV voor een mooie locatie onder de van Brienenoord brug had gezorgd. Door verschillende omstandigheden waren er slechts 5 teams aanwezig. Desondanks werd het een mooie finale waarin de favorieten ook best wat punten morstten. Daardoor bleef de spanning er in. UIteindelijk eindigden de 2 favorieten toch wel op de eerste 2 plaatsen.

De eindstand was 1 RSV  2 Drachten  3 Amsterdam 4 Den Bosch en 5 Gouda e.o

NK SPELREGELS

Tijdstip: 

zaterdag, juni 25, 2022 - 00:00 tot 23:59

Na een paar jaar geen doorgang te hebben gehad nu weer de NK SPELREGELS.

Deelnemende teams zijn:

Rotterdam, Gouda, Drachten, Amsterdam en Den Bosch.

Aanvang  11:00

RSV winnaar DK spelregels West 2 2022

Eindelijk kon er weer, na de afgelopen coronajaren, een Districtskampioenschap spelregels gehouden worden. De organisatie was dit jaar, net als de laatste keer in 2019, in handen van COVS Gouda.

De RSV nam deel met drie teams, die zeer goede resultaten behaalden. RSV 1 kroonde zich tot districtskampioen en individueel stonden er drie RSV'ers op het erepodium.

Lees meer op de site van RSV >>

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Spelregels