Op naar de eredivisie

Robin Hensgens ontwikkelt zich nog steeds!

Afgelopen zaterdag had ik (Bernard Schenk – Regiocorrespondent Zuid II) een ontmoeting met de 26-jarige Robin onder een stralend zonnetje in de achtertuin in Kerkrade. Een prachtige tekst staat er op de schutting nl. “Echte vrienden luisteren naar elkaar en accepteren mekaar, zoals iedereen is”. Samen met zijn echtgenoot Geoffrey woont hij hier en maandag 1 juni jl. waren ze precies een jaar getrouwd. Na zijn middelbareschooltijd heeft Robin een Hbo-opleiding gevolgd nl. Facility-management en is nu werkzaam bij Soccer Arena, alwaar je indoor voetbalveldjes, een klim- en trampolinepark kunt vinden en waar hij voor zijn afstudeeropdracht stage liep.

Hoe houd je jezelf fit in het huidige corona tijdperk?

“Door de week probeer ik 3 tot 4 maal sportief actief te zijn en de training bestaat uit het lopen van de FIFA-test, duurloopjes en intervaltrainingen. Omdat de sportparken gesloten zijn, vinden de trainingen veelal op een harde ondergrond plaats en dat is niet altijd bevorderlijk voor de gewrichten en daarom fiets ik daarnaast wekelijks een tocht van ongeveer 80 km.”

Hoe heb je het helaas niet afgeronde seizoen ervaren?

“Ik heb tot begin maart een fantastisch seizoen beleefd met als hoogtepunt vele mooie wedstrijden in de KKD en daarnaast een topwedstrijd in België op het tweede niveau Beerschot – Westerlo (beide teams stonden op de bovenste plaatsen) en natuurlijk mijn debuut op eredivisie niveau bij Willem II tegen Heracles, waar ik oorspronkelijk als 4e man was aangesteld, maar door een blessure van Kevin Blom mocht invallen .Heb afgelopen week een functioneringsgesprek met o.a. Dick van Egmond gehad en ook de KNVB bleek tevreden en daarom mag ik mij volgend seizoen verder ontwikkelen op dit niveau.”

Heb je vroeger zelf gevoetbald en wanneer heb je de keuze gemaakt om scheidrechter te worden en waarom?

“Ik ben begonnen in de jeugd van vv Kolonia in Schaesberg, waar ik doelverdediger was en op zaterdag ook verenigingsscheidsrechter bij de E- en F-jes. Bij de jeugd heb ik altijd meegedaan in de hoogste standaardteams en mijn spelerscarrière heb ik afgesloten bij UOW in Ubach over Worms (3e klasse zondag toen) als keeper bij de selectie. Omdat ik altijd graag wilde spelen op een hoger niveau en natuurlijk niet graag op de bank wilde terecht komen was er onzekerheid voor de toekomst en heb ik 6 jaar geleden de bewuste keuze gemaakt om KNVB-scheidsrechter te worden en tot op heden is me dat uitstekend bevallen.

Al vrij snel werd ik geplaatst in het talententraject o.l.v. voormalig eredivisie-scheidsrechter Reinold Wiedemeyer en waarin ik op 21-jarige leeftijd in groep I (1e klasse en Hoofdklasse) bij de amateurs mijn debuut mocht maken (seizoen 2016-2017). Ik heb ook het geluk gehad om goede begeleiders als coach getroffen te hebben zoals Fred Lucassen, Ben Groenveld en Jack Heldens”.  Mijn collega’s in de huidige masterclass zijn vanuit district Zuid II Stan Teuben en Martin Perez.”

Wie is je grote voorbeeld als referee?

“Dat is dat ik van iedereen wel wat opsteekt en uiteraard niemand tekort wil doen, maar Danny Makkelie en Kevin Blom zijn in Nederland voorbeelden en in het buitenland Mark Clattenburg. Ook wil ik de komende seizoenen in de Keuken Kampioen divisie mezelf verder ontwikkelen om in de toekomst hopelijk ook de definitieve stap naar het hoogste te mogen maken.”

Heeft je geaardheid wel eens tegen je gewerkt?

“In mijn scheidsrechters carrière heb ik nooit negatieve ervaringen gehad omtrent mijn geaardheid. De acceptatie is er volop en zo hoort het ook. Mijn vriend werkt in een zorginstelling en in deze bizarre tijd komt er ook veel aandacht voor zorgpersoneel, wat natuurlijk terecht is en ze ook verdienen en ook tijdens dit interview niet thuis is.” Hierdoor heeft de verslaggever van dienst niet de mogelijkheid om hem ook nog wat vragen te stellen over Robin.

Na anderhalf uur heerlijk genoten te hebben op dit mooie plekje in Zuid-Limburg onder zonnige omstandigheden, sluiten we dit interview af met de afspraak, dat ik terugkom als Robin Hensgens de definitieve stap naar de eredivisie gaat maken.

Interview werd gemaakt door Bernard Schenk, Regiocorrespondent Zuid II

Lees ook een artikel over Robin Hensgens in ParkstatActueel: 

http://parkstadactueel.nl/2020/07/04/kerkradenaar-robin-hensgens-scheidsrechter-betaald-voetbal/

Doelgroepen: 

Bestand: