Mogen we je voorstellen, Dennis Wetzelaar

Nieuw bestuurslid namens District Zuid II, even voorstellen.

Dennis is secretaris van de COVS-vereniging De Mijnstreek en een sportmens in hart en nieren. Op 6-jarige leeftijd begon hij te voetballen bij de legendarische Kerkraadse vereniging Miranda in de wijk ‘De Vink’ om daarna naar RKTSV (Terwinselen) als keeper over te stappen. Daar werd hij ook verenigingsscheidsrechter en floot de jeugd op zaterdag en dat beviel hem zo goed, dat hij op 18-jarige leeftijd besloot KNVB-scheidsrechter te worden, eerst jeugdvoetbal op zaterdag en daarna zondag in de 4e klasse en ook zaalvoetbal en in 2012 daar gestopt. Vanwege gezondheidsproblemen in 2014 gestopt met de scheidsrechtersactiviteiten en op het veld waarnemer/ begeleider geworden en rapporteur in de zaal. “In het dagelijks leven ben ik planner bij een taxibedrijf in Brunssum en werk daar iedere werkdag van 07.00 tot 17.00 uur.

Hoe ben je ertoe gekomen om deel te gaan uitmaken van het landelijk bestuur van de COVS?

“Omdat de huidige vertegenwoordiger van district Zuid II (Tommy Klein Zieverink) vanwege drukke werkzaamheden gaat stoppen, ben ik een gesprek aangegaan met de voorzitter en secretaris van het landelijk bestuur en dat is me zo goed bevallen, dat ik mits de verenigingen binnen Zuid II mijn kandidatuur steunen, besloten heb om deel te gaan uitmaken van het landelijk bestuur. Ik wil in de toekomst Zuid II op de kaart zetten en voor hun belangen opkomen. Verder wil ik de onderlinge samenwerking van de diverse COVS-groepen stimuleren en betrokkenheid activeren. Alle COVS-verenigingen binnen het district Zuid II hebben de kandidatuur van Dennis unaniem ondersteund, maar op de vervolgvraag of de verenigingen zaken binnen de COVS veranderd willen zien, gaven slechts 3 verenigingen antwoord en dat moet natuurlijk beter”.

Hoe gaat het met je eigen vereniging, ‘de Mijnstreek’?

“We hebben een relatief jong en actief bestuur en 40 leden, waarvan 29 nog actief zijn als scheidsrechter en trainen we op dinsdagavond bij RKHBS met gemiddeld 10 - 15 leden, We vergaderen maandelijks op dit complex en incidenteel ook bij Groene Ster , omdat onze voorzitter Tom Dragstra binnen die vereniging actief is”.

Hoe kijken jullie tegen de promotie/ degradatie toepassing van het door corona geteisterde seizoen 2019 / 2020, dat door de KNVB genomen is?

“In een seizoen dat niet afgemaakt is, behoort eigenlijk niemand te promoveren of te degraderen, maar doordat de KNVB meer klassen op een bepaald niveau in het leven geroepen heeft ter ontwikkeling van het jeugdvoetbal en door stoppen van scheidsrechters, ontkom je er niet aan op bepaalde groepen aan te vullen en zodoende bepaalde scheidsrechters toch te laten promoveren. Bij onze groep zijn heel veel assistent-scheidsrechters gepromoveerd en wij hebben nogal wat assistenten in het betaalde voetbal, maar ook op het hoogste amateurniveau. Ook zijn we blij met de aanwas van jeugdige leden m.n. Yannick Bos, zoon van scheidsrechter Marco Bos (16 jaar) en Julie Hallmans (14 jaar). De gebroeders Beijer, zijn al doorgestroomd tot het betaalde voetbal en de hoogste amateurklasse. “Een lid, welke ik zeker niet vergeten mag en die jarenlang de vereniging mede overeind heeft gehouden is Fred Lucassen, die zijn verdiensten heeft als talentencoach, begeleider en rapporteur. Ook Jo Noortman en Piet van Bree zijn nog bekende namen uit het verleden”.

Het was een genoeglijke avond voor mij bij de Mijnstreek en mogen trainen met verscheidene scheidsrechters uit het betaalde voetbal, waaronder comming man Robin Hensgens en op een biertje en bitterballen in een sfeervolle ambiance getrakteerd te worden is ook niet te versmaden. Dennis gaat aan de weg timmeren en Zuid II kan rekenen op een goede vertegenwoordiging van hun belangen in het bestuur van de COVS. Daarvan ben ik vanavond overtuigd geraakt.

Verslaggeving Bernard Schenk – regio-correspondent Zuid II

 

Doelgroepen: 

Bestand: