COVS-arbitragecongres groot succes!

De ruim 300 bezoekers van het 1e COVS-arbitragecongres (deze keer gehouden in het district Noord) hebben zaterdag 20 januari een mooie dag beleefd. Op ditzelfde congres ontving Ab Jagersma de Gouden Scheidsrechtersfluit voor zijn verdienste in de arbitarge uit handen van Commissaris van de Koning, mevrouw Klijnsma.

 

Na een plenaire opening onder leiding van dagvoorzitter Jaqcues d’Ancona, waarin scheidsrechters Shona Shukrula, Jesse Rozendal en Kevin Blom bevraagd werden over beeldfragmeneten uit door hun geleide wedstrijden en een kort interview met hoogleraar Rob Siekman over de spelregels, gingen de deelnemers naar verschillende workshops. Een groot aanbod van workshops zorgde ervoor dat er voor ieder wat wils was.

 

Aan het einde van de dag ontving Ab Jagersma de Gouden Scheidsrechtersfluit. Hij bleef de andere genomineerden net voor bij de verkiezing. Commissaris van de Koning Klijnsma was voor deze uitreiking naar het congres gekomen en sprak ook enkele mooie woorden over de belangrijke rol van scheidsrechters in de sport.

 

De COVS kijkt terug op een zeer geslaagde dag en gaat volgend jaar weer een congres organiseren. Dan zal het congres uiteraard in een ander district plaatsvinden.

 

In de volgende editie van De Scheidsrechter een uitgebreid verslag van deze dag en meer foto’s.

 

Foto’s: Wouter Horst © Ab Jagersma ontvangt de Gouden Scheidsrechter uit handen van CvK Klijnsma.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: