Verslag NK Zaalvoetbal voor COVS-teams 2018

Verslag door: Pieter-Jan Janssen.

Op zaterdag 20 januari 2018 heeft in Terneuzen het landelijk zaalvoetbaltoernooi van de COVS plaatsgevonden. In het drukke en gezellige sportcentrum De Vliegende Vaart (in het naastgelegen zwembad werd ook het NK Masters korte baanzwemmen gehouden) heeft de SVO Venlo voor het eerst in de historie beslag weten te leggen op de landelijke zaalvoetbaltitel. 

Acht teams uit het hele land waren afgereist naar het uiterste zuidwesten van het land. Voor de groep Drachten begon de reis al ‘s morgens om 6 uur, terwijl hun collega’s uit Groningen zelfs al op vrijdagavond naar Zeeland waren gekomen. Voor de uitstekende organisatie van de COVS Zeeuws-Vlaanderen begon de dag met een kleine uitdaging daar de COVS Boxmeer-Cuijk liet weten dat ze door omstandigheden onderweg later zouden komen. Gelukkig bood de pauze in het programma uitkomst om de wedstrijd tussen Groningen en Boxmeer-Cuijk in te halen.

Na de poulewedstrijden was al duidelijk dat er een nieuwe winnaar zou komen, daar Groningen als titelverdediger na nederlagen tegen Venlo en Tilburg met een derde plaats genoegen moest nemen. Venlo werd met de volle buit winnaar van poule A, terwijl Tilburg als nummer twee mee ging naar de kruisfinales. In poule B wisten Zeeuws-Vlaanderen en Alkmaar er een leuke strijd van te maken voor de poulewinst. Beide eindigden op 7 punten, maar Zeeuws-Vlaanderen had een beter doelsaldo (10-3 tegen 9-3) en werd zo groepswinnaar. 

In de spannende kruisfinales wist Venlo met 4-3 te winnen van Alkmaar en won Tilburg met 5-2 van Zeeuws-Vlaanderen door onder andere twee doelpunten in de laatste minuut. Venlo tegen Tilburg werd zo de finale van een sportief toernooi, waarbij maar enkele gele kaarten voor spelovertredingen werden gegeven. Even spannend als de eerste wedstrijd in poule A (Venlo won toen met 4-3) werd het in de finale echter niet. Venlo kwam nu binnen de minuut op 1-0 en stond even later met 2-0 voor. Tilburg probeerde het wel, maar kon het verschil niet kleiner maken, waardoor Venlo uiteindelijk met 3-1 zegevierde.

Einduitslag:
1. Venlo
2. Tilburg
3. Zeeuws-Vlaanderen
4. Alkmaar
5. Groningen
6. Drachten
7. Walcheren/Noord- en Zuid-Beveland
8. Boxmeer-Cuijk

De fair play-prijs werd gewonnen door Drachten.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: