Spelregels met Socrative op COVS-site

COVS Nederland zal de komende weken op de website van de COVS iedere woensdagavond om 20.30 uur met Socrative zes spelregelvragen plaatsen, die tot zaterdagavond 20.30 uur gemaakt kunnen worden. Daarna zullen de vragen gesloten worden en komen de antwoorden plus uitleg op de website te staan.

Op onze website van de COVS (www.covs.nl)  zal iedere woensdag een link geplaatst worden, waarmee jullie direct in Socrative kunnen inloggen. Er is een instructie hoe Socrative werkt en hoe je moet inloggen. Voor de verwerking van de antwoorden is het belangrijk dat iedereen goed inlogt. Dat leggen we hieronder uit.

Inloggen

Bij het inloggen is het belangrijk om zowel je voor- als achternaam te vermelden plus van welke COVS-vereniging je lid bent. Bij de instructie is een lijst met alle COVS-verenigingen toegevoegd, waarbij iedere vereniging een eigen drielettercode heeft gekregen. Mocht je geen COVS-lid (meer) zijn, neem dan code AAA. Voorbeelden van goed inloggen zijn dan bijvoorbeeld: VSV Piet Jansen of AAA Piet Jansen. Op deze manier kunnen de antwoorden snel per vereniging verwerkt worden. Wij verwachten dan ook dat iedere vereniging hieraan meedoet.

Beeldfragmenten

Bij een aantal vragen gebruiken we beeldfragmenten Deze beeldfragmenten kunnen niet in Socrative geplaatst worden en staan in een map met de aanduiding jaar en week van de huidige spelregelvraag. Jij bekijkt het beeld op jouw mobiele apparaat en je geeft daarna in Socrative antwoord op de vraag. Op woensdag 15 april starten we met ronde 1.

Let op! Buiten de openingstijden van de vraag, kun je niet bij de beeldfragmenten: er verschijnt dan een melding dat je een wachtwoord moet invullen. Als de vragen beschikbaar zijn, kun je (zonder wachtwoord) naar de fragmenten.

Puntentelling

Bij vraag 1 t/m 4 wordt steeds gevraagd naar een (eventuele) disciplinaire straf (antwoord A, B of C) en een (eventuele) spelstraf/ spelhervatting (antwoord D, E, F). Een volledig goed antwoord levert 3 punten op, een half goed antwoord 1 punt en een fout antwoord 0 punten. Bij vraag 5 staan twee stellingen. Geef voor beide stellingen aan of deze juist of onjuist is (stelling I antwoord A of B / stelling II antwoord C of D). Een volledig goed antwoord levert 3 punten op, een half goed 1 punt en een fout antwoord 0 punten. Bij vraag 6 zijn er zes antwoordmogelijkheden waarvan er drie goed en drie fout zijn. Per goed antwoord 1 punt. Je krijgt 2 punten vooraf, waardoor er in totaal per ronde 20 punten te halen zijn.

Vragen?

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kun je mailen naar: lcs@covs.nl  deze zullen dan in behandeling genomen worden.

Ga naar Socrative

Ga naar de beeldvragen

 

Doelgroepen: