VCN

KNVB en COVS praten over opleidingen, samenwerking en vernieuwing rapportage

Donderdag 11 januari heeft in Zeist regulier overleg plaatsgevonden tussen de KNVB en de COVS. Vele onderwerpen zijn de revue gepasseerd, meest in het oog springende onderwerpen waren de SO-II cursus, samenwerking bij de opleidingen voor scheidsrechters en de stand van zaken met betrekking tot de vernieuwingen rondom rapportage en begeleiding.

 

SO-II cursus

Bestand: 

COVS in de media: 'clubs moeten meer doen tegen agressie'

In diverse edities van Het Noord-Hollands Dagblad (Kennemerland, Alkmaar, Zaanstreek en Haarlem) was afgelopen week het verhaal van scheidsrechter (en voorzitter van de Haarlemse scheidsrechtersvereniging) Martijn Egner te lezen. Tijdens een wedstrijd in Amsterdam kreeg hij een kopstoot.

Direct bij de start van het seizoen worden we dus alweer geconfronteerd met een dergelijke ernstige molestatie. De COVS reageert in de regionale Noordhollandse media op dit incident.  

Bestand: 

Week van de scheidsrechter

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTER, 7 T/M 14 OKTOBER

NIEUW COVS INITIATIEF SLAAT AAN!

VÉÉL CLINICS MET BVO-SCHEIDSRECHTERS…….

Dit jaar wordt er voor het eerst door de COVS met de KNVB samengewerkt in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Dit jaar heeft de COVS en dan met name de commissie Werving & Behoud het initiatief genomen om juist in de Week van de Scheidsrechter het scheidsrechtersvak te promoten.

Bestand: 

Mededelingen VCN - September 2017.

Brief aan KNVB over FIFA-conditietest eis voor SO II.

Het VCN heeft kennisgenomen van het besluit van de KNVB om de FIFA-conditietest voor scheidsrechters als voorwaarde voor deelname aan de SO II cursus te stellen. De COVS is vooraf niet gekend in dit besluit. Omdat de COVS van mening is dat juist nu het overleg over verschillende zaken aangaande scheidsrechters amateurvoetbal met de KNVB sterk is verbeterd, is besloten om ons ongenoegen over dit besluit per brief aan de KNVB kenbaar te maken (verzonden op za. 23 sept. jl.).

 

Bestand: 

September-uitgave De Scheidsrechter deze week in uw mailbox

Na de zomerstop is ook de redactie van De Scheidsrechter weer druk aan de slag gegaan. Aankomende week zult u de septembereditie van ons blad in uw mailbox aantreffen. 

 

In deze nieuwe editie o.a. de volgende onderwerpen:

- Toptalent Edgar Bijl rammelt aan poorten betaald voetbal

- Fluiten in België, hoe gaat dat? 

Oud-voorzitter en erelid Jaap Bax overleden

Vanmiddag bereikte ons het droevige bericht dat oud-voorzitter en erelid Jaap Bax is overleden. Jaap leidde de COVS maar liefst 11 jaar. Van 1972 tot en met 1983 zat hij de organisatie voor en leidde de COVS met zijn markante persoonlijkheid door de hoogtijdagen van onze vereniging. Veel leden die toen al actief waren binnen de COVS denken nog altijd met heel veel plezier terug aan die tijd.
 
Jaap Bax werd 91 jaar.
 

Bestand: 

Rotterdam de sterkste in finale NK spelregels!

Scheidsrechtersvereniging Rotterdam is de Nederlands kampioen spelregels van 2017 geworden. In Tjalleberd bij Heerenveen lieten de Rotterdammers Drachten (2e) en Den Bosch (3e) achter zich. Drachten en Den Bosch eindigden in punten gelijk, een barrage bepaalde uiteindelijk welke plaats op het podium deze verenigingen in gingen nemen.

Individueel winnaar werd Jan Pultrum (Drachten e.o.). Hij liet zien een ware spelregelkenner te zijn.

De COVS feliciteert alle winnaars van harte!

In memoriam Wim Janssen

In Memoriam Wim Janssen, ere-voorzitter scheidsrechtersvereniging Alkmaar e.o.

Onverwacht werden wij opgeschrikt door het overlijden van Willem Janssen, ere-voorzitter van de Scheidsrechtervereniging Alkmaar e.o.
Nog maar kort geleden kregen wij bericht over zijn ziekte en moesten wij wennen aan het idee dat uitzicht op herstel gering was.

Zeventien jaar was Willem voorzitter van onze vereniging: velen in Noord-Holland herkennen zijn markante verschijning op de voetbalvelden, van de bondsvergaderingen en van de spelregelavonden, die hij voor de jeugd organiseerde.

Bestand: 

Pagina's

Abonneren op
X
Secure Login

This login is SSL protected