VCN

Praat mee met COVS en KNVB!

Printvriendelijke versieSend by email

De KNVB en COVS zijn op zoek naar scheidsrechters die mee willen praten over de samenwerking tussen scheidrechters, KNVB, COVS, voetbalverenigingen, spelers, trainers en alle andere betroknenen bij voetbalwedstrijden. Bijgaande brief hierover wordt naar alle COVS-leden verstuurd.

Beste scheidsrechter,

 

Het organiseren van wedstrijden is allang niet meer alleen de verantwoordelijkheid van de KNVB. Een goed verloop van de competitie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: de bond, de scheidsrechters, de clubs, de trainers en de spelers. Partners die elkaar nodig hebben, ieder met een eigen rol. Valt een partij uit zijn rol, dan is het resultaat niet optimaal.

 

KNVB en COVS praten met elkaar over deze uitdaging en over de invulling van de rollen in deze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit gaat verder dan het vaststellen van elkaars taken en het maken van afspraken. Samen verantwoordelijk zijn voor het verloop van wedstrijden vergt een commitment en een gezamenlijk visie. En vraagt ook om meer kennis van en over elkaar. Daarom willen wij ook in gesprek met betrokken scheidsrechters in het amateurvoetbal. Scheidsrechters die samen met spelers, trainers, clubs, KNVB en COVS verantwoordelijk willen zijn voor een goed verloop van de wedstrijden.   

 

Ben je een actieve scheidsrechter, wil je graag meedenken over de amateur-arbitrage in Nederland en de relatie tussen de scheidsrechters en de KNVB, ben je opbouwend en ben je eventueel ook voor vervolgbijeenkomsten beschikbaar? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

 

De gesprekken vinden plaats op de KNVB-steunpunten (Zwolle, Eindhoven en Zeist) onder leiding van Marco Groen (projectleider ambassadeurschap KNVB) en Pol Hinke (voorzitter COVS Nederland) op de volgende dagen:

  • Zeist (West)                           maandag 24 september;

  • Zwolle (Noord/Oost)             donderdag 27 september;

  • De datum voor Eindhoven (Zuid) moet nog gepland worden. 

Alle avonden starten met inloop/ontvangst vanaf 18.00 met soep en broodjes, om 19.00 begint de bespreking die ongeveer twee uur duurt.

 

Wil je meepraten, meld je dan aan bij het bestuur van jouw COVS-vereniging. Belangrijk is om de groep waarin je fluit en je leeftijd te vermelden. Uit de aanmeldingen wordt mogelijk een selectie gemaakt.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Marco Groen (KNVB) en Pol Hinke (COVS)

 

Interesse? Meld je aan bij het bestuur van je COVS-vereniging!

 

 

 

 

 

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Rotterdam prolongeert titel op NK Spelregels

Printvriendelijke versieSend by email

In 'De Stip', het clubgebouw van de organiserende vereniging COVS Eindhoven, bonden acht teams de strijd met elkaar aan. De wedstrijd kende een spannend verloop. Uiteindelijk bleek de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging voor het tweede jaar op rij de sterkste. RSV'er Franklin Berg werd na een spannende barrage persoonlijk winnaar van deze wedstrijd. 

Venlo en Den Bosch wisten het podium ook te halen en werden respectievelijk tweede en derde. 

In de volgende editie van De Scheidsrechter leest u een uitgebreid verslag over het NK spelregels. 

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

KNVB zoekt nieuwe docenten

Printvriendelijke versieSend by email

De KNVB wil nieuwe arbitragedocenten opleiden. Daar is dringend behoefte aan, omdat er veel opleidingen voor scheidsrechters worden aangeboden (verenigingsscheidsrechter, SO I, SOII, SOIII, themabijeenkomsten) en het nu soms veel moeite kost om voor elke opleiding een docent te krijgen. Het komende seizoen heeft de KNVB weer 12 opleidingsplekken om te voorzien in de dringende behoefte aan docenten, met name in de districten West 1, Noord, Oost en Zuid 1.

De COVS vindt het ook belangrijk dat er voldoende opleidingen voor scheidsrechters zijn, zodat scheidsrechters die zich willen blijven ontwikkelen ook die kans kunnen krijgen. Het is daarbij van belang dat deze opleidingen verzorgd worden door mensen die daar goed voor gekwalificeerd zijn. De COVS voldoet dan ook graag aan het verzoek om de opleidingen tot docent onder de aandacht te brengen van onze leden. 

Wil je hier meer informatie over hebben of ben je geinteresseerd om een docentopleiding te gaan volgen, klik dan op deze link:

 

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Buitengewone Algemene vergadering COVS Nederland prima verlopen

Printvriendelijke versieSend by email

In Utrecht heeft woensdagavond 16 mei een Buitengewone Algemene Vergadering van de COVS plaatsgevonden. Tijdens de prima verlopen vergadering zijn enkele nieuwe bestuursleden benoemd in het Verenigingsbestuur COVS Nederland (VCN). 

In het dagelijks bestuur treden Pieter-Jan Janssen (secretaris) en Jos Straver (penningmeester) toe. Namens het district Zuid 1 is Arthur Smits benoemd, het district Zuid 2 wordt sinds deze vergadering vertegenwoordigd door Tomy Klein Zieverink. Johan Suurd zat al in het VCN, maar zal dat na de BAV doen namens het district Noord.

Afscheid werd er genomen van Hugo Jaspers en Thon Harte, die in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de COVS als respectievelijk secretraris en penningmeester/ledenadministrateur. 

Als intermezzo werd Ron de Bruin (landelijk met name bekend door het jarenlang runnen van De Scheidsrechter) verrast. Hij kreeg van goede vriend Rene Burger de Gouden Scheidsrechter opgespeld wegens zijn verdiensten voor de COVS. 

In dezelfde vergadering hebben de verenigingen de begroting voor 2018 vastgesteld en heeft het VCN een terugkoppeling gegeven op het verloop van en het vervolg op het rondje langs de velden. 

 

Enkele foto's vindt u hier.

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

X
Secure Login

This login is SSL protected