Helmond winnaar Districtskampioenschap Spelregels veldvoetbal COVS Zuid II

De COVS groep Helmond is met 228 punten de winnaar geworden van het Districtskampioenschap Spelregels veldvoetbal COVS Zuid II.

Het kampioenschap was al een paar jaar uitgesteld vanwege Corona, maar vrijdagavond 22 april jl. konden de scheidsrechtersverenigingen uit Zuid II eindelijk weer eens de degens kruisen om te bepalen welke vereniging de beste spelregelkenners heeft en later dit jaar het district mag vertegenwoordigen op het landelijke kampioenschap te Rotterdam.

Nummer twee en drie

Met 221 punten werd de groep Weert tweede. Venlo, normaliter de gedoodverfde winnaar, moest het dit jaar doen met een keurige derde plaats (210 punten).

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen, waren er ook enkele individuele prijzen. Wouter Velings van de groep Helmond had van alle teamspelers de hoogste score gehaald (89 punten). Als je dan weet dat er maximaal 125 punten waren te behalen is het wel duidelijk dat de LCS het de deelnemers dit jaar niet gemakkelijk had gemaakt. Beste zaaldeelnemer was Bert Verstappen van de groep Weert met een score van 82 punten.

Huldiging KNVB

Een avond zoals deze, waarbij veel scheidsrechters aanwezig zijn, werd door de KNVB aangegrepen om enkele scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Bert Verstappen (Weert) en Johan Hodzelmans (Roermond) werden vanwege hun jarenlange verdiensten voor de KNVB  benoemd als Scheidsrechter van Verdienste. KNVB-vertegenwoordiger Jan Heinen speldde de beide scheidsrechters de versierselen op en reikte hen de bijbehorende oorkonde uit.

 

Volledige uitslag:

  1. Helmond                             228 punten
  2. Weert                                   221 punten
  3. Venlo                                    210 punten
  4. Horst/Venray                    206 punten
  5. Roermond                          198 punten
  6. Oss/Uden                           196 punten

 

Individuele winnaars:

  • Teams: Wouter Velings (Helmond) – 89 punten
  • Zaal: Bert Verstappen (Weert) – 82 punten

 

verslag: Tjitte Ploegstra
fotograaf: Gwen Ploegstra

Doelgroepen: 

Bestand: