Feed-aggregator

Column Boerenverstand deel 16

Deventer Scheidsrechters Vereniging -

Boerenverstand 2021 (16) – Top(B)sport op de spelen

 

Er is na Nederland tegen team USA alle reden om positief over het damesvoetbal te schrijven. En dan heb ik het niet over het niveau van de wedstrijd (Feyenoord speelt zelfs nog beter) en al helemaal niet over de Nederlandse capaciteiten als het gaat om strafschoppen te nemen. De situatie bij de afgekeurde Nederlandse 3-2 had zelfs veel weg van het aloude Comedy Capers, het had in ieder geval weinig met voetballen te maken.

Nee het positieve was nu niet op het veld te vinden maar naast het veld. Want daar stonden twee assistent-scheidsrechters die hun mannetje (vrouwtje) stonden. Vier keer keurden ze terecht een doelpunt af voor buitenspel en dat waren geen eenvoudige beslissingen. De VAR deed er zelfs een keer drie minuten over om het te controleren maar dat kan ook goed aan de (niet) communicatie hebben gelegen. Want ga er maar aanstaan: de scheidsrechter was een Australische, beide assistenten kwamen uit Korea, de vierde vrouw uit Japan, de var uit Qatar en de assistent var uit Singapore. En als je dat ziet dan ben je toch benieuwd in welke taal en hoe er gecommuniceerd wordt, jammer dat we dat op tv niet meekregen! Dat verliep zichtbaar niet vlekkeloos zo moest Nederland in de wedstrijd ook wel erg lang wachten voordat de strafschop genomen mocht worden. Om daar de misser aan toe te schrijven gaat te ver want daarvoor missen we ook bij de dames teveel strafschoppen.

Opmerkelijk was het dat de Amerikaanse dames nauwelijks protesteerden bij die gegeven strafschop. Dan gaat het er bij de Gold Cup in Zuid Amerika wel anders aan toe want daar ontaardde de halve finale tussen Mexico en Canada na opstootjes en discriminerende koren in een massale vechtpartij op het eind. Het zou verstandig zijn van de Zuid-Amerikanen om Bjorn Kuipers en zijn team in te vliegen voor de finale, dat kan Bjorn er na een schitterende carrière nog net wel bij doen!

Wat dat betreft sportiviteit kunnen wij heren dus nog vaak een voorbeeld nemen aan de dames. De Nederlandse voetbaldames gaan na een opmerkelijk toernooi met een niet te tellen doelsaldo dus naar huis. Jammer dat ze niet één doelpuntje konden lenen van onze waterpolosters. Want die wonnen met een nieuwe Olympische recordscore van 33-1 van Zuid Afrika. En als u bedenkt dat een wedstrijd daar vier keer acht minuten duurt dan betekent dat dat Nederland vaker dan één keer per minuut heeft gescoord.

Deelnemen is belangrijker dan winnen is het vrij vertaalde oeroude motto van de Spelen en dat gaat na deze waterpolo wedstrijd dus ook in 2021 nog steeds op.

 

 

 

Scheidsrechter en nog geen lid? Met de COVS ben je een echte teamspeler

Groningen -

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken staat de laatste jaren bekend als een actieve en bloeiende vereniging. Actief op het gebied van belangenbehartiging, actief met het organiseren van allerlei activiteiten en actief in het regelen van extra faciliteiten. En daarin zijn we ook aardig succesvol. Denk aan het technisch weekeinde op Ameland, kortingsregelingen bij sponsors, een voordelige en moderne eigen kledinglijn, clubavonden met interessante sprekers, de trainingen, een heuse (gratis) sportmasseur, het gratis project videofeedback en de uitgave van ons eigen cluborgaan De Aftrap.

Ook op bestuurlijk vlak dragen we ons steentje bij en laten we onze mening luid en duidelijk horen! De vereniging kan bouwen op een behoorlijke groep actieve leden. Ze vervullen de bestuursfuncties, nemen plaats in commissies of verrichten zo nu en dan hand- en spandiensten. Ook buiten onze vereniging zijn tal van leden actief als commissielid voor de COVS of KNVB. Centraal bij al die werkzaamheden en activiteiten staat het belang van de scheidsrechter. We komen op voor de belangen van onze leden, bieden faciliteiten en allerlei extraatjes en organiseren trainingen en clubavonden.

Concreet bieden wij onze leden het volgende:

Het lidmaatschap kost slechts 53 euro per jaar (voor leden onder de 22 zelfs nog elf euro minder) en is geheel vrijblijvend. Wil je wel lid worden, maar geen activiteiten bezoeken? Dat kan. Wil je juist wel overal aan meedoen? Dat kan ook, dat bepaal je dus helemaal zelf. Lid worden? Vul dan nu het aanmeldingsformulier in!

Spelregelvraag van de Week (30 juli 2021)

Groningen -

De laatste vrijdag van de maand ook gewoon een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige weekvraag had B moeten zijn: de keuze is dus inworp of hoekschop. In dergelijke situaties is bepaald dat dan gekozen wordt voor de minst ingrijpende oplossing en dat is dus een inworp, welke voor de aanvallende partij is, omdat de bal het laatst aangeraakt was door een verdediger.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (30 juli 2021)

Tijdens de rust wordt er door ploeg A gewisseld zonder dit aan de scheidsrechter te melden. De scheidsrechter merkt dit als na 5 minuten in de tweede helft de nieuwe speler aan de bal komt. Wat moet hij beslissen als het spel doorgaat?

A. Hij laat het spel doorgaan en rapporteert het voorval aan de bond.

B. Hij laat het spel doorgaan en toont de speler bij de eerstvolgende onderbreking een gele kaart.

C. Hij onderbreekt het spel, toont de speler een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

D. Hij onderbreekt het spel, geeft de speler een vermaning en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij.

Wat is het het juiste antwoord?

Partijdige scheidsrechters: 'De ijdeltuit achter de fluit'

Talkwalker -

...blijkt al snel.“De Nederlandse scheidsrechter betaald voetbal deugt niet. Althans, volgens een groot deel van onze... ” Waaruit maar weer blijkt dat voetbal, ook naar de scheidsrechter toe, vooral emotie is, aangestuurd door verlies of winst...

Pagina's

Abonneren op COVS aggregator