Feed-aggregator

Henk Steenhuis maakt kleine stapjes vooruit (update 14 augustus

Groningen -

Update 14 augustus: Het is alweer enige tijd geleden dat we hier een update gaven over de gezondheid van onze sportvriend en ons lid van verdienste Henk Steenhuis. We ontvangen veel vragen vanuit het hele land. In overleg en met toestemming van Henk en zijn vriendin Jurria hierbij een nieuw berichtje. Henk maakt nog steeds kleine stapjes vooruit. Er wordt hard gewerkt aan bewegen, aan de spraak en het zich zelfstandig kunnen redden. Helaas gaat dat niet altijd zo snel als men zou willen. Zijn ontslag uit het revalidatiecentrum Beatrixoord is daarom uitgesteld van 27 augustus naar voorlopig 10 september, omdat er nog veel dingen uitgeprobeerd (alleen thuis), aangepast (gelijkvloerse woning) en geregeld (vervoer, alarmering, daginvulling) moeten worden. Met de vechtlust van Henk én de geweldige steun van Jurria moet dat uiteindelijk goed komen. Henk, we denken aan je: kop d’r veur!

Update 26 mei: Henk is aan het revalideren en maakt stapjes vooruit. Het oefenen met lopen en de transfer van rolstoel in een auto en er weer uit gaan goed. Ook kan Henk zonder hulp van een lage bank omhoog komen en weer gecontroleerd gaan zitten. Er wordt nu toegewerkt aan misschien een dagje tussendoor naar huis. Als Henk nog wat verder is én de thuissituatie veilig genoeg is (hij zich voldoende kan redden), zou Henk misschien eind juli naar huis kunnen. Het spreken gaat met kleine stapjes ook vooruit. Tot zover de update.

Update 1 mei: Henk is op 29 april vanuit het UMCG naar revalidatiecentrum Beatrixoord gebracht en gaat dus van start met zijn revalidatie. Goed nieuws! Henk, we denken aan je!

Het adres van Henk daar is: UMCG Centrum voor revalidatie / locatie Beatrixoord, Dilgtweg 5, 9751 ND Haren, neurorevalidatie C4, kamer 27.1.

Eerdere bericht:

Zoals we eerder bekendmaakten verblijft onze sportvriend, onze trainer en lid van verdienste Henk Steenhuis momenteel in het ziekenhuis. Met toestemming van Henk melden we dit op deze plek. Henk is geopereerd (er is een stolsel in zijn hersens weggezogen) en er volgt mogelijk nog een operatie aan de halsslagader. Inmiddels is bovendien corona vastgesteld bij Henk, waardoor hij in isolatie ligt. Op moment van schrijven is de situatie van Henk stabiel en maakt hij samen met onder andere een fysiotherapeut dagelijks kleine vorderingen in zijn herstel. Maar het blijft uiteraard heel spannend en zorgelijk. We wensen Henk een volledig herstel toe en wensen ook Jurria, Having, Harmke en overige familie en vrienden heel veel sterkte toe.   

Spelregelvraag van de Week (14 augustus 2020)

Groningen -

Tijd voor de 526e achtereenvolgende spelregelvraag van de week op deze site. Met dank aan Klaas Smith! Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn: het tweemaal spelen van de bal geeft een indirecte vrije schop, maar omdat hier ook een duidelijke scoringskans wordt ontnomen, moet als persoonlijke straf een rode kaart getoond worden.

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (14 augustus 2020)

Een verdediger brengt binnen zijn strafschopgebied, bij een duel om de bal, een aanvaller ten val en ontneemt hem daardoor een duidelijke scoringskans. De scheidsrechter past echter de voordeelregel toe, omdat de bal bij een medespeler komt die in een uitstekende positie komt om te scoren. Hij verzilvert deze kans echter niet, want hij schiet de bal naast het doel. wat beslist de scheidsrechter nu?

A. Hij toont de verdediger alsnog de rode kaart, omdat er niet onmiddellijk na het voordeel gescoord werd

B. Hij toont de verdediger de gele kaart, omdat er door het voordeel en duidelijke scoringskans bleef bestaan

C. Hij geeft alsnog een strafschop en geeft de verdediger geen disciplinaire straf

D. Hij geeft een doelschop en geeft de verdediger geen disciplinaire straf.

Wat is het juiste antwoord? Laat het via een reactie op dit bericht weten!

Voetbal Meidenevent On Tour 2020/2021

Talkwalker -

De trainersstaf bestaat uit Arno Arts coach Betaald Voetbal, Etienne Stomp keepertrainer SC Cambuur en Nationale Team Curaçao, oud-scheidsrechter Betaald Voetbal EK’92, WK’94, EK’96 en Dana Philippo, Tiny Hoekstra en Tess van der Flier allen...

Spelregelvraag week 33

Walcheren -

Spelregelvraag week 33 2020 Wacht even tot de quiz geladen is.
Als de quiz niet laadt, probeer dan de browser nogmaals te laden. Let er op, deze pagina gebruikt javascript. De browser moet javascript ondersteunen. Als de quiz niet laadt, klik hier om opnieuw te proberen. Vraag 1De assistent-scheidsrechter constateert tijdens de wedstrijd dat de bal precies over de hoekvlag het speelveld heeft verlaten. Welk advies zal hij moeten geven indien de bal het laatst is aangeraakt door een verdediger?    AA. met een hoekschopBB. met een doelschopCC. met een inworp voor de verdedigende partijDD. met een inworp voor de aanvallende partijVraag 1  Het juiste antwoord is D: In een dergelijke situatie is bepaald, dat als spelhervatting wordt gekozen voor een hervatting die het minste ingrijpend is voor het vervolg. Dus keuze uit hoekschop of inworp en een inworp is het minst ingrijpend. En omdat de bal het laatst was geraakt door de verdediger is de inworp voor de aanvallende partij. Vergelijkbaar bij een inworp indien niet duidelijk is welke partij de bal het laatst is geraakt, ook dan is de inworp voor de verdedigende partij. Er is nog 1 vraag te beantwoorden. Terug Grijze blokken zijn reeds beantwoord. 1 Terug U bent klaar met vragen vraag Uw score is Juist Fout deels juist De quiz is nog niet afgerond. Als u nu deze pagina verlaat, wordt uw score niet bewaard. Correct Answer You Selected Not Attempted Final Score on Quiz Attempted Questions Correct Attempted Questions Wrong Questions Not Attempted Total Questions on Quiz Question Details Results Date Score Tip Time allowed minutes seconds Time used Answer Choice(s) Selected Question Text Alle vragen beantwoordMeer oefenen!Probeer het nog een keer!Dat is niet slecht!Goed gedaan!Perfect!

‘Van de Voorzitter’ (64)

Apeldoorn -

In de 64e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

In de scheidsrechterscommissie in mijn dorp kwam “het douchen” voor de scheidsrechters ter sprake. Een probleem?

In het tijdperk voor COVID-19 was er al een tekort aan kleedkamers voor voetbalteams en de scheidsrechters zitten met meerdere collega’s in een kleedkamer van beperkte omvang. Het gesprek ging over “hoe we dit gaan oplossen?”.  In dit geval stof tot nadenken voor de plaatselijke voetbalvereniging.

Maar wat betekent dit voor ons als scheidsrechter als we te gast zijn bij een willekeurige voetbalclub?

We leven in een 1,5 meter maatschappij. Je mag (toch?) verwachten dat er bij de ontvangst bij de vereniging ontvangstruimtes zijn ingericht die voldoen aan de 1,5 meterregel. Je mag (toch?) verwachten dat er een kleedkamerfaciliteit is geregeld waarbij jij jezelf kunt omkleden en douchen waar de 1,5 meter is gewaarborgd. Je mag (toch?) verwachten dat het goed is geregeld op het drukke sportpark dat de teams op tijd klaar staan voor aanvang wedstrijd. Je mag (toch?) verwachten dat de spelers op de hoogte zijn van het corona-protocol van de KNVB.

Het zou fantastisch zijn als het bij iedere sportclub perfect geregeld zou zijn, maar of het allemaal praktisch uitvoerbaar is voor de sportclubs is een uitdagende taak. Persoonlijk zou ik de club een heel groot compliment geven als ze het allemaal goed georganiseerd hebben.

Maar stel dat het niet zo is geregeld zoals het zou moeten, hoe stel jij je dan op als scheidsrechter?

  • Vind je dat je gezondheid op het spel staat. Meld dit en als dit niet naar jouw wens wordt opgelost zou ik zeggen “ik vertrek!”
  • Volgens de spelregels moet een scheidsrechter binnen het raamwerk van de spelregels er al het mogelijke doen om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Daarin kun je “heel ver” gaan, maar tot wanneer is dat verstandig?

Het is duidelijk dat dit niet het afwerken van een vinklijstje is waar bij je kunt zeggen de wedstrijd is corona-proof of de wedstrijd is niet corona-proof. Ik vraag iedere scheidsrechter om nu al na te denken wat hij minimaal geregeld wil zien alvorens hij een wedstrijd wil fluiten.

Je thuissituatie en je werksituatie en je eigen gezondheid zijn daarin bepalende factoren. Ben je die “jonge god” die net op zichzelf woont en die scheidsrechter is. Dan zul jij hele andere eisen stellen dan de scheidsrechter die niet meer zo jong is, ietsjes overgewicht heeft en die thuis een partner heeft die tot de kwetsbare groep behoort. Mijn oproep is denk hier nu al goed over na, want de eerste oefenwedstrijden zijn al gepland!

Ik ben zeer content hoe we met elkaar omgaan tijdens onze clubavond. De opkomst is zeer goed in deze vakantietijd. Er wordt goed afstand gehouden. Mocht je het toch even een keer vergeten dan spreken we elkaar daar met de welbekende mannen-voetbalhumor op aan. Het omkleden en douchen gaat perfect. Het rustig op je beurt wachten is totaal geen probleem en gaat op natuurlijke wijze. Daar kunnen we met elkaar heel trots op zijn!

Het is buiten 34 graden als ik deze column schrijf. Niet de meest ideale temperatuur om een wedstrijd te spelen. Vorige week was het 30 graden toen ik op de trainingsavond aankwam. We hebben een aangepaste training gehad, maar qua temperatuur was het pittig. Deze week ga ik met een gerust hart trainen in dezelfde omstandigheden. Onze trainer heeft vorige week laten zien dat we in aangepaste vorm goed kunnen trainen. Laten we als scheidsrechters ook bij oefenwedstrijden letten op aanpassingen vanwege de hitte en indien nodig daar leidend in zijn.

Ik kijk uit naar mijn eerste oefenwedstrijd volgende week. Het is dan 22 weken geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd heb gefloten.

Met sportieve groet, 
René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.

Het bericht ‘Van de Voorzitter’ (64) verscheen eerst op SAO Apeldoorn.

’Black-out UEFA bij aanstelling Danny Makkelie’

Talkwalker -

...Succes ermee.” Jol nam zichzelf ook eens in bescherming. „Toen ik als scheidsrechter doorstroomde naar het betaalde voetbal, heb ik de KNVB gevraagd de eerste twee jaar NEC niet te hoeven fluiten. Ik had daar gespeeld en er liepen nog jongens rond...

Donateursverenigingen

Meppel -

2017-2018

In de regio heeft de SMO diverse donateurverenigingen, die tegen een kleine jaarlijkse vergoeding van 38 euro, gebruik kunnen maken van de diensten van de SMO zoals:

– het verzorgen van spelregelavonden;

– het regelen van KNVB-scheidsrechters en/of -assistent scheidsrechters bij oefenwedstrijden kan door de donateursverenigingen zelf worden geregeld met de lijst van beschikbare leden, elders op deze website;

– het vermelden van het internetadres en twitteraccount van de vereniging 

– overige ondersteunende activiteiten op het gebied van arbitrage

Tevens worden deze verenigingen opgenomen in de stand om de Fair Play Cup van de KNVB District Noord van het betreffende seizoen.

Pagina's

Abonneren op COVS aggregator