Feed-aggregator

SVO Venlo wint Zaalvoetbaltoernooi

Venlo -

Zaterdag 7 januari jl. werd voor het eerst sinds 2020 weer het DK Zaalvoetbal georganiseerd. Weliswaar in een iets andere opzet dan we gewend waren, want het DK werd niet in ons eigen district georganiseerd, maar voor het eerst was het een DK voor Zuid I en Zuid II samen. Organisatie lag in handen van de nieuw gefuseerde SV Brabant Zuidoost (voormalig COVS Valkenswaard en COVS Eindhoven) en vond plaats in de sporthallen X-Sports te Bladel met een deelnemersveld wat uiteindelijk 8 teams sterk was.

De poule B waarin de SVO Venlo uitkwam bestond uit Tilburg, Boxmeer-Cuijk en Zeeuws-Vlaanderen. Op papier een sterke poule met twee teams welke met grote regelmaat voor de prijzen meespelen. Team A bestond uit De Mijnstreek/Weert, Brabant Zuidoost, Den Bosch en onze vrienden uit Helmond. Om 10.17 stond de eerste wedstrijd tegen Tilburg op het schema. Hoofdtaak; niet verliezen en basisafspraken uitvoeren, iets wat traditioneel lastig is in de eerste wedstrijd op een toernooi.
Hoe anders was het dit toernooi. Na 3 minuten wist Dennis de eerste goal te maken op aangeven van Marco, in de 4e minuut was het Dennis die de bal op Jordy aflegde, die hier wel raad mee wist en de 0-2 op het scorebord zetten. Weer een minuut later wist Marco met een afstandsschot de 0-3 achter de Tilburgse keeper te werken.
Met een doelpunt van Tim en de tweede goal van Dennis werd de eerste wedstrijd met 0-5 gewonnen.

In de tweede wedstrijd tegen Boxmeer/Cuijk was er maar één punt van aandacht uit de eerste wedstrijd. Restorganisatie. Wetend dat Boxmeer/Cuijk geen wissel had en een meevoetballende keeper was het zaak rust te bewaren en de kans af te wachten. Deze kans kwam al snel, na 1,5 minuut wist Jordy de 1-0 op het scorebord te zetten. Echter was Venlo in deze fase zeker niet de betere ploeg. Door de meevoetballende keeper was het lastig de juiste organisatie neer te zetten en met een bal die via de vinger van Koen via de rechter- en linkerpaal terug het veld in kwam wist Marco uit de counter de 2-0 te maken. Hierna was het verzet gebroken en met twee doelpunten van Dennis wist Venlo de tweede wedstrijd met 4-0 te winnen.

Omdat Zeeuws-Vlaanderen ook de eerste twee wedstrijden wist te winnen werd in de laatste poulewedstrijd bepaald wie als nummer 1 van de poule in de kruisfinale de nummer 2 van poule A zou treffen.
In de wedstrijd tegen Zeeuws-Vlaanderen wist Venlo de druk er goed op te houden. Na drie minuten wist Marco op aangeven van Dennis de 1-0 op het scorebord te zetten. Zeeuws-Vlaanderen was duidelijk de sterkste van de overige drie tegenstanders in de poule. Dit resulteerde in wat minder verzorgd voetbal bij balbezit en meer individuele acties welke ook voor meer balverlies zorgde. Door achterin een goede restorganisatie te verzorgen wist Venlo toen het samenspel weer opgepakt werd middels twee assists van Jordy op Marco en Geert de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 over de streep te trekken.
Met 9 punten, 12 voor en 0 tegen werd de poulefase afgesloten, iets waarvan tevoren voor getekend zou zijn.

Na de uitstekend verzorgde lunch werd duidelijk dat de vrienden van Helmond de tegenstander in de kruisfinale zou worden. Met een after dinner dip en stramme spieren van het wachten tijdens de drie voorgaande wedstrijden werd geprobeerd elkaar toch op te peppen en scherp te starten.
Helmond startte echter scherper dan Venlo en wist al na twee minuten het eerste tegendoelpunt van Venlo te scoren door een goed uitgespeelde aanval. Dit tegendoelpunt was de wekker voor Venlo en werd een versnelling opgeschakeld. Middels doelpunten van Geert (assist Marco) en Marco (assist Tim) werd de achterstand omgebogen. Helmond gaf echter niet op en bleef gevaarlijk. Koen wist een snelle uitbraak onschadelijk te maken waarna Marco Dennis werd de finale veiliggesteld.

Deze finale werd een onderonsje binnen Zuid II want Weert/De Mijnstreek wist in een spannende kruisfinale het sterkere Zeeuws-Vlaanderen op penalty’s te kloppen. Hoewel winst op voorafgaand aan het toernooi geen doelstelling op zich was, werd nu de finale gehaald was het doel bijgesteld. Met de sterkste opstelling werd gestart en in deze, in het ogen van de arbitrage, organisatie en Venlo sportieve finale was het Tim die Marco wist te vinden die aantekende voor de 0-1. Dit gaf Venlo de mogelijkheid om meer druk op de bal te zetten en dit betaalde zich uit middels een tweede doelpunt van Marco. Tot dat moment was er weinig te vrezen echter groeide Weert/De Mijnstreek in de wedstrijd en wist tussen twee paar Venlose benen de bal net genoeg snelheid mee te geven om een halve kans tot een doelpunt te promoveren. Venlo werd hierdoor echter niet van de wijs gebracht en na het laatste doelpunt van het toernooi wist Dennis met een afstandsschot de keeper van Weert/De Mijnstreek te passeren.
Hiermee werd een 1-3 eindstand op het scorebord genoteerd en daarmee ging Venlo, boven verwachting vooraf, met de titel aan de haal.

Het bericht SVO Venlo wint Zaalvoetbaltoernooi verscheen eerst op SVO Venlo.

Loting Darten

Vlaardingen -

Er is door Remco geloot voor het bekerschema van het darten.

Bekerschema RondeThuisUitUitslag 1e ronde ARamonBerry 1e ronde BCockJochem 1e ronde CRoelBart 1e ronde DHansAndré 1e ronde EHenkvrij 1e ronde FRemcoYsuf Kwartfinale 1:André/HansHenk Kwartfinale 2:Ramon/BerryRoel/Bart Kwartfinale 3:Yusuf/RemcoCock/Jochem Tussenrondeverliezer KF 1verliezer KF 3 Tussenrondeverliezer KF 2verliezer KF 1 Tussenrondeverliezer KF 3verliezer KF 2 Halve finale 1:Winnaar KF 2Winnaar KF 3 Halve finale 2:Winnaar herkansingWinnaar KF 1 Finale:Winnaar HF 1Winnaar HF 2

Waar fluiten onze toppers? (week 5)

Vlaardingen -

Wedstrijdoverzicht VSV Wie:Datum:Tijd:Wedstrijd: Aad Hilgersomzaterdag 4/214:30Argon 1 - Monnickendam 1 Herman Slootweg zondag 5/2 (AT)09:00U17 Futsalcup Spittal Jeroen Noordhoekzaterdag 4/214:30Geinoord N'gein 1 - PVCV 1 Kenneth van Dijkzaterdag 4/214:30Sliedrecht 1 - Nivo Sparta 1 Marcello Stewart (zaal)vrijdag 3/220:30Usquert 1 - Futsal Dragten 1 Marcello Stewartzaterdag 4/214:30AVC 1 - Tonego 1 Michael Mastenbroek (zaal)vrijdag 3/220:30FC Westland - HZV/Het Vennewater Ramon Westhoffzondag 5/214:00DSOV 1 - SCPB'22 1 Remco Broekhuizenzaterdag 4/214:30
Ommoord 1 - Moerkapelle 1 Sjaak Voogt (ass.)zaterdag 4/214:30Brielle 1 - De Zwerver 1 Yusuf Durgunsuzaterdag 4/215:00Linschoten 1 - WDS 1 Yusuf Durgunsuzondag 5/214:00TSV Gudok 1 - FC Dordrecht 1 Yvar Buckerszaterdag 4/211:45sv Poortugaal JO17-1 - ASWH JO17-1

Aanstellingen RSV'ers 3-5 Februari

RSV -

Notificatie sturen: Komend weekend zijn er weer veel RSV-leden op het veld en langs de zijlijnen te vinden.   Zo assisteren Remco van der Hul én Edwar Holvast de wedstrijd tussen Ajax (am) en DHSC in de 4e divisie. En onze pas gediplomeerde lid Floris Oskam(foto) mag zaterdag de o16 teams van FC 's-Gravenzande en ARC fluiten. Daarnaast fluiten Richard Steenbergen zaterdag de wedstrijd VVGZ 1 - Sparta (av) en mag Giovanni Verhoeve zondag aan de bak bij de wedstrijd Alphense Boys - RKAVV.   Wij wensen ook komend weekend iedereen weer veel succes en plezier op de velden en langs de lijn.   Vragen/opmerkingen? Mail dan naar aanstellingen@rsvnet.nl   Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

2023 IN HET TEKEN VAN ONS 75 JARIG JUBILEUM!

De Langstraat -

Door de enorme sneeuwval van de afgelopen dagen is gisteren mijn wedstrijd afgelast en vandaag waren in de buurt alle wedstrijden daardoor ook afgelast. Om toch de nodige weekendbeweging in stand te houden heb ik vanmorgen nog even hardgelopen en de 10km volgemaakt. En omdat er weinig voetbal in de buurt was gaf het mij ook meer tijd om mijn voorwoord voor te bereiden en de stukken voor het clubblad na te kijken en in te delen.

 

Terugkijkend op eind 2022 en begin van 2023, kunnen we vaststellen dat we eindelijk onze traditionele oudejaarsloop en nieuwjaarsreceptie weer eens hebben kunnen organiseren. Beide activiteiten werden door de aanwezigen als zeer prettig en gezellig ervaren. Elders in dit clubblad is een kort verslag van iedere activiteit geplaatst.

 

Het bestuur heeft ± anderhalf jaar geleden een jubileumcommissie samengesteld met Willie Peijnenburg als coördinator. Ons motto: 2023 in het teken van ons 75 jarig jubileum. De activiteiten van de technische en evenementencommissie zullen in samenwerking met onze jubileumcommissie worden georganiseerd. En omwille van dit bijzondere jubileumjaar zal de commissie dit jaar aan alle activiteiten binnen onze vereniging op een of andere manier proberen een extra tintje te geven. Wat en hoe ze dit gaan doen is geheel aan de jubileumcommissie en blijft een verrassing.

 

De jubileumcommissie heeft een en ander al voorbereid en de start van ons jubileumjaar is op de nieuwjaarsreceptie officieel gemaakt. Willie Peijnenburg heeft namens de jubileumcommissie ons nieuwe logo voor ons 75 jarig bestaan gepresenteerd en enkele activiteiten al vastgelegd. Alle correspondentie zal in ons jubileumjaar voorzien zijn van ons jubileumlogo.

 

Omdat alle activiteiten in het kader staan van ons jubileum heeft het bestuur in de bestuursvergadering van maandag 16 januari jongstleden besloten om de commissieleden van de technische en de evenementencommissie toe te voegen aan de jubileumcommissie, zodat hiermee alle activiteiten centraal georganiseerd kunnen worden.

 

Het bestuur wenst de commissie(s) heel veel wijsheid toe in het ontwikkelen van ideeën waardoor de activiteiten memorabele momenten van ons jubileumjaar worden. 

 

Rest mij nog om namens het bestuur van COVS “De Langstraat”, al onze leden, adverteerders, sponsoren, begunstigers en alle anderen die onze vereniging een warm hart toedragen, een respectvol, sportief, liefdevol, gezond en een gelukkig 2023 toe te wensen. We zullen er zelf iets moois van moeten maken.

 

Roel van der Werff

Nieuwe leden

RSV -

Notificatie sturen: 

Wij verwelkomen onze nieuwe leden Frank Groenen, Erik Ju, Wesley Kaijen, Enver Kukuksen, Akash Mahangi, Floris Oskam, Yoran Pekaar, Ramie Sulaiman, Max Wolfkamp en donateur Peter Oskam.

Onderwerp: Groepen: LedenFoto: 

Pagina's

Abonneren op COVS aggregator