Amsterdam

Printvriendelijke versieSend by email

Locatie

Scheidsrechters Vereninging Amsterdam
Voorlandpad 17
1098 TZ Amsterdam
Telefoonnummer: 020 - 692 9193 of 06 - 14433346

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam stelt zich ten doel om de belangen van de voetbalscheidsrechters in Amsterdam en omgeving in de ruimste zin des woords te bevorderen en te behartigen. Om (assistent-)scheidsrechters te ondersteunen in het uitvoeren van hun hobby en hen een impuls te geven zich verder te ontwikkelen organiseert de SVA allerlei activiteiten, zoals trainingen, het bijhouden van spelregels en spelregelwijzigingen, begeleiding van scheidsrechters tijdens wedstrijden, clubavonden, technische avond of dag, etc.

Iedere dinsdag- en donderdagavond kunt u vrijblijvend bij ons komen trainen. Om 20.00 uur zal een deskundige trainer diverse trainingsvormen de revue laten passeren die uw conditie, loopvermogen en sprintsnelheid zullen verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.sva-amsterdam.nl en neem contact op met een van de bestuursleden indien u meer informatie wilt over onze vereniging.

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Nel Koekoek-Meeuwig, Lid van Verdienste van de SVA op 78 jarige leeftijd overleden.

Printvriendelijke versieSend by email

Verslagenheid en droevenis overheerst bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam nadat ons het trieste bericht heeft bereikt dat ons lid Nel Koekoek-Meeuwig is overleden. Nel die ruim 50 jaar lid was van de SVA is woensdag in het bijzijn van haar familie overleden na het voeren van een lange en oneerlijke strijd die niet te winnen was. Nel Koekoek-Meeuwig is 78 jaar geworden.

De voetbalsport maakte een groot onderdeel uit van het leven van Nel Koekoek-Meeuwig. Nel, die in het dagelijks leven werkzaam was bij de KNVB, is samen met ons lid Alke Wiertz-Kuipers één van de eerste vrouwelijke scheidsrechters in Nederland geweest. Wekelijks floot Nel haar wedstrijden in het jeugdvoetbal en hield zij haar conditie op peil bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam.

Nel heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt voor de SVA. Zo was Nel nauw betrokken bij het samenstellen, produceren en verzenden van het clubblad dat op papier verscheen. Naarmate de digitalisering haar intrede deed nam het werk hiervoor af, maar toch zorgde Nel er altijd voor dat iedereen die niet over email of internet beschikte het clubblad in de bus kreeg. Daarnaast heeft Nel jarenlang zitting gehad in de activiteitencommissie, de commissie die verschillende activiteiten organiseerde zoals klaverjasavonden en puzzeltochten. Mede door deze verrichtingen voor de club werd Nel Koekoek-Meeuwig in 1988, het jaar dat Nederland Europees Kampioen werd, benoemd tot Lid van Verdienste van de SVA. 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 april 2016, waar Nel door zowel de SVA als de COVS werd onderscheiden vanwege haar 50-jarig lidmaatschap. Tot aan haar overlijden was Nel altijd aanwezig bij activiteiten die bij de SVA plaatsvonden, zoals technische avonden, de nieuwjaarsreceptie, de barbecue en natuurlijk de Oliebollenavond die tradititiegetrouw wordt gehouden op de laatste donderdag voor kerst. 

Met kleinzoon Tom ging Nel, samen met Koo, wekelijks mee naar de wedstrijden die hij floot. Bij Almere City FC was Nel een trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden en vergezelde zij Koo als hij het arbitrale kwartet ontving. 

Donderdag 2 november 2017 was voor zowel Koo als Nel een bijzondere dag, het was namelijk 60 jaar geleden dat zij elkaar het jawoord gaven. 

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam verliest in Nel een zeer gewaardeerd lid die veel voor onze vereniging heeft betekend. Wij wensen de nabestaanden en in het bijzonder haar man Koo en kleinzoon Tom veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Zie ook : 

https://www.sva-amsterdam.nl/1/74/bericht-van-overlijden--nel-koekoek-meeuwig-lid-van-verdienste-op-78e-jarige-leeftijd-overleden/

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

Een bruisende 'Week van de Scheidsrechter' in Amsterdam met Dennis Higler, Sander van der Eijk en open training

Printvriendelijke versieSend by email

Een mooie 'Week van de Scheidsrechter' breekt aan in Amsterdam en omgeving

Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 oktober 2017 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats, een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Vanuit deze gedachte, maar ook bedoeld om scheidsrechters te inspireren, organiseert de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam een drietal activiteiten in deze week.

 

Dinsdag 10 oktober om 19.30 uur bij de SVA, Voorlandpad 17 te Amsterdam

Open training, kennismaking met de SVA

Maak tijdens de 'Week van de Scheidsrechter' vrijblijvend kennis met de SVA en train met ons mee. De training start om acht uur en kan door iedereen op zijn of haar eigen tempo afgewerkt worden. Voorafgaand aan de training staat de koffie klaar, na afloop kunt u een aantal spelregelvragen maken of gezellig napraten met collega's.

 

Woensdag 11 oktober om 19.30 uur bij Sporting Martinus in Amstelveen.

Presentatie van Sander van der Eijk, scheidsrechter Betaald Voetbal

In samenwerking met Sporting Martinus organiseert de SVA een avond voor alle verenigingsscheidsrechters in Amstelveen en omgeving. Ons lid Sander van der Eijk, ooit begonnen als verenigingsscheidsrechter bij RKAVIC en thans actief in het betaald voetbal, zal deze avond presentatie verzorgen over het scheidsrechtersvak. Naast zijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling wordt er ook aandacht besteed aan de meest actuele spelregels en de toepassing hiervan zoals hands, buitenspel en overtredingen op basis van wedstrijdbeelden. Ook komt positie kiezen tijdens het spel en bij spelhervattingen aan de orde en zal Sander een inkijk geven in het betaald voetbal. Uiteraard zijn ook assistent-scheidsrechters of geïnteresseerden van harte welkom om de avond bij te wonen.

 

Donderdag 12 oktober om 19.30 uur bij de SVA, Voorlandpad 17 te Amsterdam

Presentatie van Dennis Higler, toparbiter en internationaal scheidsrechter

In een boeiende presentatie zal de 31-jarige Dennis Higler, die in 2011 debuteerde in de Eredivisie en daarin al meer dan honderd wedstrijden floot, een inkijk geven in het betaald voetbal en internationaal voetbal. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de Videoreferee, een functie die hij het afgelopen seizoen tijdens het bekertoernooi heeft vervuld. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de ontwikkelingen op spelregelgebied en komen actuele topics op het gebied van hands, buitenspel en geel, rood of geen kaart aan bod. Tussen de verschillende onderwerpen door zal Dennis leuke en minder leuke anekdotes met ons delen. De avond wordt afgesloten met een quiz, waarin zowel spelregels als voetbalvragen aan bod komen. 

 

Deelname is gratis, graag wel even opgeven!

Deelname aan de activiteiten is gratis. Aanmelden kan via info@sva-amsterdam.nl. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, schroom niet en neem contact op met één van de bestuursleden

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

Amsterdam na kwart eeuw afwezigheid weer present op NK spelregels

Printvriendelijke versieSend by email

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam heeft zich vrijdagavond in Bussum geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap spelregels veldvoetbal. De laatste keer dat de Amsterdammers actief waren op het NK was in 1992, dat destijds in eigen stad werd georganiseerd. Dit jaar zijn de hoofstedelingen - na een afwezigheid van 25 jaar - weer present op het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 10 juni in Heerenveen wordt gehouden.

Aan dit Nederlands Kampioenschap mogen acht scheidsrechtersverenigingen deelnemen. Naast de organiserende vereniging (Heerenveen) en de regerend Nederlands Kampioen (Schagen - Den Helder) zijn dat de zes winnaars van de districtsfinales. Onze zustervereniging 't Gooi had de organisatie van de districtsfinale van West 1 op zich genomen. De SVA, dat zich met drie teams wist te plaatsen voor deze finale, was afgereist naar Bussum om daar de strijd aan te gaan met de teams van Haarlem,  Schagen-Den Helder en Waterland. 

Omdat Schagen-Den Helder als regerend Nederlands Kampioen zich al heeft verzekerd van deelname aan het Nederlands Kampioenschap mag namens West 1 ook een tweede team deelnemen aan het NK. En hoewel Amsterdam met drie teams ruim vertegenwoordigd was, blijft de uitdaging natuurlijk om zoveel mogelijk punten te halen in de verschillende rondes met spelregelvragen. Er werd gestart met de schriftelijke ronde, die werd gevolgd door een ronde met leesvragen en mondelinge vragen. Na de pauze waren er nog de ronde met beeldvragen en de quizronde. Ons eerste team (SVA 1) wist na de pauze de voorsprong op Waterland te behouden zodat het achter Schagen-Den Helder als tweede eindige en dus naar het Nederlands Kampioenschap mag. 

En daarmee schrijven we als club wel een stukje historie, want we moeten terug naar 1992 toen de SVA voor de laatste maal actief was op het Nederlands Kampioenschap. En dat kampioenschap werd door Amsterdam georganiseerd, op een bijzonder locatie in de Hoofdstad. Maar voordat we de geschiedenis induiken gaan we eerst even genieten van het behaalde succes èn ons voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap!

Onze dank gaat uit naar COVS 't Gooi voor de prima organisatie van deze districtsfinale in de kantine van voetbalvereniging SDO. En uiteraard naar onze leden die de vrijdagavond opofferde om onze cub èn stad te vertegenwoordigen!

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

Het trainingsweekend van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam

Printvriendelijke versieSend by email

In het wekend van 13 t/m 15 januari verbleef de SVA in Valkenburg voor een trainingsweeknd. Emrullah Omrak beleefde het van dichtbij en blikt er op terug.

Vrijdag 
Om drie uur werd ik thuis in Amsterdam opgehaald door Julio voor een reis van tweeënhalf uur naar Valkenburg. In het hotel aangekomen waren Johan, Erik, Gerben, Ton, Frits en Linda al ingecheckt, Julio, Meer en Emrullah kwamen er ook bij. Na wat gedronken te hebben vertrokken we om half acht naar het stadion van MVV waar we samen met de overige 4.180 toeschouwers MVV zagen schitteren in de vrieskou. In de eerste helft waren er wel wat kansen maar gescoord werd er niet. De koffie en thee in de rust deden ons goed. De tweede helft was niet eens een kwartier oud en MVV stond op 2-0, wat tevens de eindstand was. De dag werd gezellig afgesloten in een café in Valkenburg. Daar sloten ook Chris en Peter aan, die naar de wedstrijd Almere City FC tegen FC Volendam (2-2) waren geweest.


Zaterdag 
Na een goed ontbijt gingen we naar het complex van voetbalvereniging Walram om te trainen. Ferit had een pittige training bedacht die werd afgesloten met een onderlinge partij van zes tegen zes. Peter scoorde snel de 1-0. Mijn team miste kans op kans, ook aan mij waren ze niet besteed. Vlak voor tijd maakte ik de terechte gelijkmaker, direct daarna floot de scheidsrechter af. Iedereen die tijdens de training had afgesneden mocht nog even tien keer opdrukken. Een mooie training waaraan iedereen kon deelnemen, ongeacht conditie leeftijd of geslacht getuige de deelname van Bea en Meer. Voordat we teruggingen naar het hotel werd er nog even een groepsfoto gemaakt voor het clubhuis van Walram.

Na een warme douche vertrokken we lopend richting de grotten waar me na dertig minuten bergopwaarts te hebben gelopen enigszins gesloopt aankwamen. Het weerhield ons er niet van om te gaan grotbiken, 40 meter onder de grond. Daar aangekomen werden we opgevangen door een begeleider, die ook gelukkig ook kon lachen om onze scheidsrechtershumor. Het fietsen was een geweldige ervaring om mee te maken, in totaal 4,5 kilometer waarbij samenwerken met de man of vrouw voor je, of het coachen van degene achter je, noodzakelijk was vanwege het ontbreken van licht, de beperkte hoogte en de scherpe bochten. Gelukkig bood de helm uitkomst voor als het een keer mis ging en je het hoofd stoten.

Rond zeven uur kwamen we weer aan bij het hotel. Na ons opgefrist te hebben knorde de magen en gingen we naar het centrum om iets te eten.  We splitsen ons op in twee gelijke groepen, de ene groep ging voor de Hollandse pot en de andere voor de Turkse maaltijd. Iedereen kon dus eten wat hij of zij lekker vond. Om negen uur was iedereen weer in het hotel voor de voetbalquiz. Presentator Johan van Genderen had het ons knap lastig gemaakt met zijn vragen over Ajax, PSV, Feyenoord en het Nederlands Efltal.  Mijn internationale team bestond uit de voorzitter, de vrouw van Julio, Ferit en ondergetekende. Een dodelijk team dat door goede samenwerking en zonder telefoon met vier punten voorsprong eindigde voor het team van Chris Maas, die de helderheid van zijn telefoon volgens mij op honderd procent had staan want zijn teamgenoten werden er door verblind. Degene die nog energie over hadden sloten de avond af in het café.

Zondag 
Om half tien zat iedereen aan het ontbijt dat prima smaakte. Daarna was het inpakken, uitchecken en wegwezen. Op weg naar Amsterdam kwam ik nog een aantal plaatsnamen tegen die ik nog niet eerder was tegengekomen zoals Bunde, Stein, Born, Wessem, Panheel en Grathem. De terugreis was dus ook leerzaam!

Halverwege stopte we nog even bij De Lucht, overigens een bijzondere naam voor een restaurant, om wat te eten en te drinken. Het moeilijkste van een leuk en gezellig weekend is het afscheid nemen van elkaar en weer naar huis gaan. Maar één ding is zeker, bij ieder trainingskamp, toernooi of technische avond van de SVA ben ik erbij. Ik heb tijdens dit weekend mogen ervaren dat bij de SVA je uiterlijk, cultuur, geloof en achtergrond er niet toe doet. Het is wat je doet dat telt!


Emrullah Omrak 

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

SVA : Technische Avond met Dick van Egmond

Printvriendelijke versieSend by email

Op dinsdag 29 november zal Dick van Egmond een presentatie verzorgen bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam. In het dagelijks leven is Dick werkzaam als Coördinator Scheidsrechterszaken betaald voetbal bij de KNVB. Vanuit die hoedanigheid kan hij, aangevuld met zijn praktijkervaring als scheidsrechter betaald voetbal, de leden van de SVA de spelregels en spelregelwijzigingen verduidelijken aan hand van actuele beelden uit de Eredivisie en Jupiler League. De lezing van Dick van Egmond, die wordt ondersteund door John Balvers, maakt onderdeel uit van de Technische Avond. Deze avond wordt geopend met een gezamelijke training de om 19.30 uur start. 

Programma Technische Avond 

19.00 - 19.30 uur  Inloop en omkleden

19.30 - 20.15 uur  Training

20.15 - 20.45 uur  Douchen, omkleden en eten

20.45 - 22.15 uur  Presentatie Dick van Egmond

22.15 - 22.30 uur  Opening vernieuwe website en afsluiting

Doelgroepen: 

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Bestand: 

X
Secure Login

This login is SSL protected