Apeldoorn

 

Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken

De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken (SAO) is een actieve vereniging voor voetbalscheidsrechters. Wij zijn aangesloten bij de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS), de landelijke scheidsrechtersvereniging. 

De SAO is een vereniging die alle betrokkenen bij voetbalarbitrage de mogelijkheid wil bieden om zich verder te ontwikkelen. De SAO verzorgt op haar prachtige accommodatie De Haven wekelijks trainingen en activiteiten voor haar leden.

Conditietraining

Onder leiding van gediplomeerde conditietrainers wordt er elke donderdagavond vanaf 19:30 uur getraind. De nadruk ligt dan vooral op de fysieke kwaliteiten die cruciaal zijn voor een scheidsrechter. Denk hierbij aan sprinten, keren, remmen en aanzetten, maar ook duurconditie komt aan bod.

Eens in de zoveel maanden wordt de conditie gemeten met een zogenaamde ‘piepjestest’, zodat iedereen zijn eigen vooruitgang kan bijhouden. Een gemiddelde trainingsavond kent vijftien tot dertig deelnemers.

Spelregelkennis

Naast het verbeteren van de conditie, wordt er bij de SAO ook aandacht besteed aan het verbeteren van spelregelkennis. Na elke training maakt iedereen vijf spelregelvragen, die vervolgens worden behandeld door een docent van de KNVB.

De beste spelregelkenners spelen aan het eind van het seizoen een grote finale, om te bepalen wie zich Spelregelkampioen mag noemen.

En meer…

Natuurlijk draait het op een trainingsavond niet alleen om het verbeteren van de conditie en spelregelkennis. Even belangrijk is het uitwisselen van ervaringen als scheidsrechter. Ook wanneer iemand een vervelende ervaring heeft beleefd op het voetbalveld kan hij dit delen met collega-scheidsrechters.

Verder staat gezelligheid bij de SAO hoog in het vaandel. Zo organiseert de SAO jaarlijks een pokertoernooi, een prachtig technisch weekend, een dartcompetitie, een spelregelkampioenschap en een gezellig voetbaltoernooi. Verder ontvangt de SAO een paar keer per jaar een interessante spreker.

Het SAO Kanaal

Het clubblad van de SAO, het ‘SAO Kanaal’, komt achtmaal per seizoen uit. Hierin worden de leden op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. De inhoud van het clubblad bestaat onder meer uit het voorwoord van de voorzitter, mededelingen van de secretaris en diverse columns en verslagen. Verder wordt het SAO Kanaal gevuld met de rubrieken verjaardagen en agenda.

De samenstelling van het clubblad wordt verzorgd door de redactiecommissie, welke bestaat uit Marcel Zijlstra, Henk van den Beld en Ernst Kruis. Kopij voor het clubblad kan worden aangeleverd via het e-mailadres: sao-apeldoorn@live.nl.

Lid worden?

De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken verwelkomt graag nieuwe leden. Train gerust vrijblijvend mee op donderdagavond of kijk eerst eens op onze website: www.sao-apeldoorn.nl. U kunt zich aanmelden als lid via de secretaris van de SAO Apeldoorn door een mail te sturen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl.

 

Groepszichtbaarheid: 

Openbaar

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Locatie: 

De Haven
Boerhaavestraat 26
7316JC Apeldoorn
Nederland
Telefoonnummer: Array

E-mail: 

Er is geen inhoud in deze groep.