De Langstraat

Groepszichtbaarheid: 

Openbaar

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Locatie: 

COVS De Langstraat
Bosscheweg 39
5151 BA Drunen
Nederland

E-mail: 

Week van de Scheidsrechter: Lezing top-scheidsrechter Sander de Brito Roque

Tijdstip: 

maandag, oktober 2, 2023 - 20:00

Zoals bekend zet scheidsrechtersvereniging ‘De Langstraat’ zich in voor de scheidsrechters in het voetbal. Zowel verenigingsscheidsrechters als KNVB-scheidsrechters zijn lid van onze vereniging en ons doel is om voetbalscheidsrechters te ondersteunen bij het uitoefenen van hun hobby. Ons adagio is: zonder scheidsrechters geen voetbalwedstrijden. Onze leden fluiten wekelijks wedstrijden in het amateurvoetbal in de regio, waarbij het van groot belang is dat de wedstrijden worden gefloten door een onpartijdige scheidsrechter.

COVS De Langstraat bestaat 75 jaar

COVS De Langstraat is een relatief kleine scheidsrechtersvereniging met op dit moment 58 leden. Dit jaar mogen we ons 75-jarig jubileum vieren daar onze vereniging op 1 februari 1948 is opgericht. Dit jubileum zullen we in eigen kring vieren en we doen dit omdat enerzijds de tijden van grootse recepties en jubileumfeesten alweer enige tijd achter ons liggen.

Een halve eeuw actief in de scheidsrechterswereld

Tijdens de jaarvergadering van COVS de Langstraat op dinsdag 17 oktober 2017 is John van Rekum (66) uit Sprang Capelle gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap bij de COVS. Een snelle berekening leert ons dat hij dus op 16-jarige leeftijd lid is geworden. Hij wilde graag fluiten, maar dat mocht nog niet, want de minimumleeftijd was destijds nog 18 jaar. Als rapporteur behoort de voormalig inwoner van Tiel tot de elite bij de amateurs.
 

 Door Yoerak van Voorst

COVS de Langstraat benoemt Jeroen Teunissen van Manen tot clubman van het jaar 2020

COVS de Langstraat heeft op de algemene ledenvergadering van dinsdag 13 oktober 2020 Jeroen Teunissen van Manen benoemd tot clubman van het jaar 2020. De keuze wordt bepaald aan de hand van de verdiensten in bovengenoemd jaar. Voor COVS de Langstraat is het een blijk van waardering en een stimulans voor de andere leden.

Roel van der Werff (56) 25 jaar lid van de COVS

Roel van der Werff (56) is getrouwd met Addy. Samen hebben zij twee kinderen; Sanne en Simon. Na zijn, toen nog verplichte, diensttijd bij de luchtmacht is Roel op 19-jarige leeftijd pas gaan voetballen. Hij had een vriendenclubje met wie hij in het 13e elftal ven RKDVC voetbalde. Na een jaar besloten zij over te stappen naar FC Drunen. Daar wilde Roel na een tijdje wat meer prestatiegericht gaan voetballen.

Pagina's