Titel NK veldvoetbal voor COVS teams voor Den Haag

Op 25 juni 2022 stond het NK veldvoetbal voor COVS verenigingen op het programma.

Ter ere van het 100 jarig jubileum van de COVS groep Nijmegen e.o. mochten zij het toernooi organiseren. Plaats van handeling was de thuisbasis van Nijmegen, te weten het prachtige complex van Beuningse Boys, te Beuningen. Via deze plek nogmaals hartelijk dank aan de Beuningse Boys voor de gastvrijheid!

Om stipt 1000 uur werd het fluitsignaal gegeven voor de eerste wedstrijd. De eer viel te eer aan de organiserende vereniging, zij namen het op tegen districts genoot Enschede. District oost was mooi vertegenwoordigd met 4 ploegen (Enschede, Deventer, Apeldoorn & Nijmegen). Het zuiden van het land was vertegenwoordigd door de Mijnstreek, Den Bosch en het combinatieteam van Helmond en Venlo.

Uit het westen van het land waren Den Haag & Amsterdam van de partij. Helaas ontbrak het Noorden op deze editie. In de poulefase werd er fel gestreden om bij de eerste 6 te komen. Helaas door een late afmelding is er flink gepuzzeld om tot een mooi schema te komen. De top 3 ging naar de kwartfinale, waarbij de poulewinnaars rechtstreeks naar de halve finale gingen. In poule A bleek Den Haag de sterkste. Ook Amsterdam en Enschede wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale. Voor Nijmegen en Apeldoorn restte de strijd om plek 7 t/m 9.In poule B was de Mijnstreek de sterkste. Op de plekken 2 en 3 eindigde Deventer en Venlo/Helmond. Den Bosch plaatste zich voor de plekken 7 t/m 9.

De lunch vond gretig aftrek en nadat iedereen de magen gevuld had werd er om de prijzen gespeeld. In de onderste regio van het schema won Nijmegen, waardoor zij als 7e eindigde. Plek 8 was voor Apeldoorn en Den Bosch eindigde op de 9e plaats. Bovenin het schema werd gestreden voor de hoofdprijzen. Buiten het podium eindigde op plek 6 Amsterdam. Plaats 5 was voor Deventer. De verliezend finalisten speelde om de 3e plek. Enschede nam het op tegen Venlo/Helmond. Na enorm veel strafschoppen was het Enschede die met de beker naar huis gingen.

De grote finale ging tussen Den Haag en de Mijnstreek. Na een vroege 1-0 voor Den Haag ontspon zich een spannende strijd. Toen de 2-0 viel was de wedstrijd gespeeld. Via deze weg feliciteren wij Den Haag nogmaals met hun nationale titel! De grootste beker was voor de ploeg van Deventer. Zij gingen naar huis met de sportiviteitsbeker. Het hele toernooi was zeer sportief te noemen, gezien het feit dat er geen enkele kaart gevallen is.

Wij danken nogmaals de heren v.Zuijlen / Smeenk / De Jong & Wammes voor de uitstekende leiding. Een toernooi als deze is niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers. Wij hadden de luxe dat wij de beschikking hadden over een zeer grote groep. Nogmaals hartelijk dank!

Wij wensen Amsterdam succes met de organisatie van volgend jaar!

Doelgroepen: 

- Besloten groep -