LCS

Groepszichtbaarheid: 

Openbaar

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Vragen uit de landelijke finale spelregels 2023

In juni is de landelijke finale spelregels weer gespeeld. In dit stuk aandacht voor een aantal situaties uit de vragen van die finale:

Een inwerper staat op het moment van gooien 1 meter achter de lijn. Een tegenstander die 2 meter bij hen vandaan staat springt nu omhoog in een poging de bal te blokken.

Spelregelvragen juni 2023

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze gesplitst in vragen waarvan de antwoorden rechtstreeks te vinden zijn in de spelregels veldvoetbal en in een apart gedeelte met een aantal extra vragen waarvan de antwoorden niet direct in de tekst van de spelregels zijn te vinden, maar waarover de IFAB specifieke uitspraken heeft gedaan of die in hun Q&A te vinden zijn. De vragen zijn weer bijgewerkt n.a.v. de wijzigingen in de spelregels voor het seizoen 2023-2024, daarnaast zijn nog een aantal correcties aangebracht.

Weer Rotterdam!

Op 1 juli werd bij de SVA de landelijke finale spelregels gehouden. Een gezellige en (te) kleine locatie waarbij het goed was dat er maar 5 teams meededen. Titelverdediger Rotterdam was op volle oorlogssterkte en dat was te merken.

Al in de eerste ronde, het schriftelijk, werd er al afstand genomen en op de 2e beeldronde na waren ze alle rondes de sterkste.

Zaalvoetbal spelregelwijzigingen 2021-2022 - Deel 1

Voor het seizoen 2021-2022 zijn er voor het zaalvoetbal een aantal spelregelwijzigingen. De wijzigingen zijn internationaal al doorgevoerd op 1 juli 2020. Doel van de wijzigingen is om de neutrale kijker (die ook vaak bij veldvoetbalwedstrijden aanwezig is) meer duidelijkheid te geven over de spelregels door de regels op dezelfde wijze uit te leggen als in het veldvoetbal.

Pagina's