LCS

Printvriendelijke versieSend by email

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Antw Vr25

Vr25 Een speler gooit heel hard in richting het doel van de tegenstander. Een medespeler die in buitenspelpositie staat stapt zo over de bal heen dat hij de doelman verrast en de bal rolt het doel in. Wat beslist de scheidsrechter?

 

 

Spelregelvragen update

Door een aantal wijzigingen hierbij de verversde spelregelvragen.

De antwoorden staan onderaan in de tabel

 

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(zonder antwoorden)

Laatst gewijzigd 07-02-2018

 

 

 

 

Beste lezer,

 

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld en heeft een update aangebracht in februari 2018.

 

Antw vr23

Vr23 Een aanvaller staat vlak voor de doellijn in buitenspelpositie voor het doel. Hij heeft geen spelers meer achter hem. Er wordt nu op het doel geschoten en hij springt omhoog om de bal te laten lopen. De bal gaat zo het doel in. Wat beslist de scheids

 

Antw vr23

Vr23 Een aanvaller staat vlak voor de doellijn in buitenspelpositie voor het doel. Hij heeft geen spelers meer achter hem. Er wordt nu op het doel geschoten en hij springt omhoog om de bal te laten lopen. De bal gaat zo het doel in. Wat beslist de scheids.

 

In dit geval is het juiste antwoord aftrap na geldig doelpunt. De aanvaller staat niet hinderlijk voor de verdedigers en hij speelt de bal niet.

Antw Vr22

Vr22 Roda JC Willem 2 Bij een aanval van Roda neemt een speler de bal met de hand mee. De scheids mist dit. Nadat de bal door beide partijen is gespeeld verdwijnt hij in het doel. Nu hoort de scheids van de videoref over de handsbal. Wat nu?

Antwoord Vr21

Vr21 Een speler krijgt op het middenveld de bal uit een scheidsrechtersbal. Hij dribbelt richting eigen doel en speelt de bal richting doelman. Deze is verrast en de bal gaat zo het doel in. Wat nu?

 

Dit blijkt toch nog een lastige vraag te zijn. wellicht omdat hier de laatste jaren een paar wijzigingen in zijn geweest. Het juiste antwoord is een hoekschop. De regel luidt tegenwoordig dat het pas een doelpunt kan zijn als er meer als 1 persoon de bal heeft gespeeld.

Antw Vr20

Vr 20 Ajax-Feyenoord Een speler probeert een tegenstander te trappen, Hij mist en de scheidsrechter kan voordeel geven. Kan de schoppende speler nu nog een kaart krijgen?

 

Ja dat kan. Dat moet dan gebeuren bij het eerst volgende moment dat de bal uit het spel is. Als dit te lang duurt kan de scheidsrechter zelf besluiten om het spel stil te leggen, toont de kaart die de speler hoort te krijgen en hervat met een scheidsrechtersbal.

Pagina's

Abonneren op
X
You must have Javascript enabled to use this form.