LCS

Printvriendelijke versieSend by email

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Spelregelzaken

Op onderstaande link staan de laatste spelregelwijzigingen, praktische tips en vragen met antwoorden.

https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/spelregels

Neem ze door zodat u niet bij de eerste wedstrijden verrast wordt door de wijzigingen.

Antw Vr27

Vr 27 RKTVC-GVV Nadat van een ploeg 2 spelers van dezelfde partij met rood zijn weggestuurd vallen er ook nog van die partij 2 spelers uit. De scheidsrechter staakt nu de wedstrijd. Heeft hij hier goed gehandeld?

 

Antw Vr26

Vr26 Twee spelers trappen op het middenveld tegelijk tegen de bal. De bal komt nu bij een buitenspelstaande speler, die de bal aanneemt. Wat doet de scheidsrecher nu?

 

Antw Vr25

Vr25 Een speler gooit heel hard in richting het doel van de tegenstander. Een medespeler die in buitenspelpositie staat stapt zo over de bal heen dat hij de doelman verrast en de bal rolt het doel in. Wat beslist de scheidsrechter?

 

 

Spelregelvragen update

Door een aantal wijzigingen hierbij de verversde spelregelvragen.

De antwoorden staan onderaan in de tabel

 

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(zonder antwoorden)

Laatst gewijzigd 07-02-2018

 

 

 

 

Beste lezer,

 

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld en heeft een update aangebracht in februari 2018.

 

Antw vr23

Vr23 Een aanvaller staat vlak voor de doellijn in buitenspelpositie voor het doel. Hij heeft geen spelers meer achter hem. Er wordt nu op het doel geschoten en hij springt omhoog om de bal te laten lopen. De bal gaat zo het doel in. Wat beslist de scheids

 

Antw vr23

Vr23 Een aanvaller staat vlak voor de doellijn in buitenspelpositie voor het doel. Hij heeft geen spelers meer achter hem. Er wordt nu op het doel geschoten en hij springt omhoog om de bal te laten lopen. De bal gaat zo het doel in. Wat beslist de scheids.

 

In dit geval is het juiste antwoord aftrap na geldig doelpunt. De aanvaller staat niet hinderlijk voor de verdedigers en hij speelt de bal niet.

Antw Vr22

Vr22 Roda JC Willem 2 Bij een aanval van Roda neemt een speler de bal met de hand mee. De scheids mist dit. Nadat de bal door beide partijen is gespeeld verdwijnt hij in het doel. Nu hoort de scheids van de videoref over de handsbal. Wat nu?

Pagina's

Abonneren op
X
Secure Login

This login is SSL protected