LCS

Printvriendelijke versieSend by email

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Antw Vr22

Vr22 Roda JC Willem 2 Bij een aanval van Roda neemt een speler de bal met de hand mee. De scheids mist dit. Nadat de bal door beide partijen is gespeeld verdwijnt hij in het doel. Nu hoort de scheids van de videoref over de handsbal. Wat nu?

Spelregelvragen update

Door een aantal wijzigingen hierbij de verversde spelregelvragen.

De antwoorden staan onderaan in de tabel

 

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(zonder antwoorden)

Laatst gewijzigd 07-02-2018

 

 

 

 

Beste lezer,

 

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld en heeft een update aangebracht in februari 2018.

 

Antwoord Vr21

Vr21 Een speler krijgt op het middenveld de bal uit een scheidsrechtersbal. Hij dribbelt richting eigen doel en speelt de bal richting doelman. Deze is verrast en de bal gaat zo het doel in. Wat nu?

 

Dit blijkt toch nog een lastige vraag te zijn. wellicht omdat hier de laatste jaren een paar wijzigingen in zijn geweest. Het juiste antwoord is een hoekschop. De regel luidt tegenwoordig dat het pas een doelpunt kan zijn als er meer als 1 persoon de bal heeft gespeeld.

Antw Vr20

Vr 20 Ajax-Feyenoord Een speler probeert een tegenstander te trappen, Hij mist en de scheidsrechter kan voordeel geven. Kan de schoppende speler nu nog een kaart krijgen?

 

Ja dat kan. Dat moet dan gebeuren bij het eerst volgende moment dat de bal uit het spel is. Als dit te lang duurt kan de scheidsrechter zelf besluiten om het spel stil te leggen, toont de kaart die de speler hoort te krijgen en hervat met een scheidsrechtersbal.

Antwoord Vr17

Vr17 Tijdens een aanval wordt er vanuit het publiek op een scheidsrechtersfluit geblazen. De verdedigers stoppen nu en een aanvaller weet nu te scoren. Wat doet de scheidsrechter nu?

 

Toch wel verassend dat er een aantal stemmers waren met het foute antwoord.Deze regelgeving omtrent deze situatie is al een paar jaar veranderd.

Antw Vr16

Vr16 Bij een team spelen meerdere spelers met een hoofdbedekking. Bij een aantal is de kleur daarvan blauw, gelijk aan het shirt, de anderen hebben zwart als kleur. Wat moet de scheidsrechter hier spelregeltechnisch doen?

 

Pagina's

Abonneren op
X
Secure Login

This login is SSL protected