LCS

Printvriendelijke versieSend by email

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Antw Vr14

Vr14 Groningen Vitesse. Een terugspeelbal verdwijnt hoog over de doelman die niets doet het doel in. Wat had de scheids moeten doen als de doelman wel de bal met zijn handen over had getikt?

Antw Vr13

Vr13 De bal barst op het moment dat hij de paal raakt. De doelman raapt nu in zijn doelgebied de bal op. Hoe moet er nu hervat worden?

Als de bal barst tijdens het spel is de spelhervatting een scheidsrechtersbal, en aangezien alle scheidsrechterballen binnen het doelgebied op de lange lijn van dat gebied genomen moeten worden is dus het juiste antwoord: Scheidsrechtersbal op de lange lijn van het doelgebied.

 

Antw vr12

VR12 Omdat het hoofdveld is afgekeurd wil men een wedstrijd in de reserve hoofdklasse verplaatsen naar een veld zonder afrastering. Mag Dit?

Het antwoord is ja dat mag. Afrastering is verplicht bij alle standaardcompetities, de landelijke dames, bij de A en B junioren de ere, eerste en tweede divisie en bij de C junioren de eerste en tweede divisie.

Spelregels met antw

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(inclusief antwoorden)

Laatst gewijzigd 29-09-2017

 

 

 

 

Beste lezer,

 

Voor u ligt de database met spelregelvragen veldvoetbal. De Adviesgroep Spelregels van de KNVB heeft deze met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld en heeft een update aangebracht in september 2017.

 

Constateert u desondanks een onvolledigheid of onjuist antwoord dan het verzoek hierover een e-mail te sturen naar lcs@covsl.nl.

 

Antw vr10

Vr10 Een keihard bekerduel eindigt in een gelijk spel. Team A heeft nog maar 7 spelers. In de penaltyserie krijgt de doelman van Team A zijn 2e gele kaart. Wat staat de scheids nu te doen?

 

Pagina's

Abonneren op
X
Secure Login

This login is SSL protected