LCS

Printvriendelijke versieSend by emailPDF version

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Antw Vr8

Vr8 Een correct genomen directe vrije schop gaat rechtstreeks het doel in. In de tussentijd zijn er geen andere overtredingen gebeurd. Wat nu?

 

Het juiste antwoord is dat dit alleen een geldig doelpunt is in het doel van de tegenstander. Een directe vrije schop in het eigen doel genomen buiten het eigen strafschopgebied levert een hoekschop voor de tegenpartij op. Is de vrije trap genomen binnen het eigen strafschopgebied dan is de bal niet in hetspel geweest en moet de vrije trap overgenomen worden.

Ant vr7

Vr7 Een speler is boos op de assistent scheidsrechter. Hij stapt buiten de lijnen en geeft de assistent een klap. Wat moet er nu gebeuren?

 

Vanaf dit seizoen wordt er voor overtredingen buiten het speelveld ook een directe vrije schop gegeven. Dit geld ook voor overtredingen ten opzichte van het arbitraal trio. Hier moet dan ook een directe vrije trap gegeven worden op de zijlijn zo dicht mogelijk bij de plek waar de overtreding plaatsvond.Uiteraard wordt de speler met een rode kaart van het veld gestuurd.

Antw Vr6

VR6 Een verdediger laat zich in eigen strafschopgebied opzettelijk vallen in de hoop een vrije trap mee te krijgen en zo een gevaarlijke situatie te voorkomen. Er wordt toch gescoord. Wat beslist de scheidsrechter?

 

Het is niet de meest voorkomende "schwalbe" maar ook dit is een actie om de scheidsrechter te misleiden. Hier moet dus een gele kaart voor gegeven worden. UIteraard geeft de scheidsrechter hier voordeel en wordt de wedstrijd hervat met een aftrap na geldig doelpunt.

Antw Vr5

Vr5 Koln-Dortmund. Bij een hoge voorzet ziet de scheidsrechter een overtreding op de doelman. Voordat de bal het doel ingaat fluit hij. Nu hoort hij van de videoref dat het geen overtreding was. Wat is nu de hervatting?

Antw Vr4

Vr4 Heracles - Feyenoord De bal gaat naar een speler die op eigen helft staat en maar 1 tegenstander voor zich heeft. Wat nu?

 

Makkelijk vraagje om toch scherp te blijven. Op eigen helft kan men geen buitenspel staan dus als in de laatste minuut de doelman mee naar voren gaat en je hebt dan maar 1 verdediger voor je op eigen helft is dit geen strafbaar buitenspel.

Antwoord Vr2

VR2 Vitesse-AZ67 De spits van AZ maakt het winnende doelpunt en loopt juichend de trap naar de tribune op. Hoe moet de scheidsrechter hier spelregelmentair handelen ?

 

Het juiste antwoord hier is: Aftrap na geldig doelpunt en geel voor de  spits die de tribunetrap oploopt. Er staat in de regel dat juichen uiteraard mag, daarbij het veld een stukje verlaten is ook toegestaan. Het beklimmen van tribune trappen of het maken van provocerende gebaren moet echter met geel bestraft worden.

Antw Vr1

Vr1 Excelsior-Feyenoord. Op het middenveld komt een speler op grove wijze, met hoge snelheid en noppen vooruit inglijden en torpedeert zo een tegenstander. Wat moet de scheidsrechter hier doen?

 

Deze manier van inkomen is een duidelijk geval van inkomen met buitensporige inzet. Dus is het juiste antwoord Directe vrije schop + rood.

De overtredende speler kwam hier goed weg met de gele kaart.

Spelregelvragen nieuw

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(zonder antwoorden)

Laatst gewijzigd  01-07-2017

 

 

 

 

Beste lezer,

 

 

Voor u ligt het bijgewerkte bestand met spelregelvragen veldvoetbal. De IFAB heeft met ingang van 1 juni 2017 enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd. De vragen zijn hierop aangepast. Tevens zijn aan het einde per spelregel enkele nieuwe vragen toegevoegd.

 

Spelregelvragen met antwoord

SPELREGELVRAGEN VELDVOETBAL

(inclusief antwoorden)

Laatst gewijzigd  01-07-2017

 

 

 

 

Beste lezer,

 

 

Voor u ligt het bijgewerkte bestand met spelregelvragen veldvoetbal. De IFAB heeft met ingang van 1 juni 2017 enkele spelregelwijzigingen doorgevoerd. De vragen zijn hierop aangepast. Tevens zijn aan het einde per spelregel enkele nieuwe vragen toegevoegd.

 

Pagina's

Abonneren op
X
Secure Login

This login is SSL protected