LCS

Zichtbaarheid: 

Openbaar

Antw vr1

Vr1 Excelsior Vitesse Een aanvaller passeert de doelman en komt uit met de bal op de doellijn. Daar staan nog 2 verdedigers die de paal afdekken. De doelman houdt nu deze speler vast. Strafschop en..............?

Qua stemmen was dit bijna een gelijk spel. Om gelijk de scheidsrechter van dienst te verdedigen, in een wedstrijd zijn de acties altijd ter boordeling van de scheidsrechter. Puur theoretisch zou hier een gele kaart meer op zijn plaats zijn geweest. Er moet sprake zijn van een 100% scoringskans en dat was hier niet het geval.

Spelregelzaken

Op onderstaande link staan de laatste spelregelwijzigingen, praktische tips en vragen met antwoorden.

https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/spelregels

Neem ze door zodat u niet bij de eerste wedstrijden verrast wordt door de wijzigingen.

Spelregelwijzigingen 2017/2018

Hieronder staan de spelregelwijzigingen zoals ze versrtekt zijn door de KNVB

Lees deze helemaal door, Het begin is slechts een overicht van wijzigingen, dooronder volgen de complete oude en nieuwe teksten.

LET OP! In de mail van de KNVB staat ook de handleiding vermeld. In deze handleiding zijn de wijzigingen echter nog niet opgenomen. Dit volgt later.

Bericht van de IFAB

Hieronder vind u een link naar de nieuwsbrief van de IFAB uit september. Deze is in Nederland ergens in de organisatie blijven steken. De wijzigingen en uitkeg zijn wel degelijk van toepassing op de spelregels.

Hierdoor is de set met spelregelvragen ook aangepast. Deze zijn al op de Site geplaatst.

X
Secure Login

This login is SSL protected